HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : ÝKTÝBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazýlar
Okunma Says: 478
Yazar: D. Mehmet Doðan
ÂTIF HOCA'YI UNUTMAMAK...

ÂTIF HOCA'YI UNUTMAMAK...Zâlimler salklarnda zirvededir, aradan zaman geçtikçe, inie geçtikleri görülür. Bir zaman gelir ki, unutulurlar.

Mazlumlar salklarnda bilinmez, bilinirse de zâlimlerin tarif ettii ekilde bilinir. Âtf Hoca kimdir? nklâp tarihi bize u cevab verir: “Devrimlere, bilhassa da apka devrimine kar çkt için idam edilen bir mürteci!”

Bugünün insan “apka devrimi”ne apka çkarmaz! Bir anlam veremez. Bu yüzden çok sayda vatandan haklarndan mahrum edilmesini, yaama haklarnn hiçe saylmasn kabullenemez.

Türkiye’nin bugün apka diye bir meselesi yok. Çünkü apka giyen yok! Ama apka giymedii için cezalandrlan da yok!

apka iktisasna (giyilmesine) dair kanun hâlâ yürürlükte. Anyasa’da zikredilen kanunlardan. Fakat apka giyen yok. Bilhassa devlet memurlar (asker, polis vs.) deillerse apka giymiyor. Hadi gel de giydir!

apka devrimi bir kar devrimle ortadan kaldrld.

Kim yapt bu kar devrimi?

Geçenlerde Türkiye’de ne kadar otomobil olduunu dair bir istatistik yaynland.

Türkiye statistik Kurumu (TÜK) verilerine göre, 2010-2019 döneminde trafie kaytl motorlu kara tat says yüzde 53 artla 15 milyon 95 bin 603'ten 23 milyon 156 bin 975'e yükseldi. Böylece trafie 8 milyon 61 bin 372 araç ilave edildi.

Bahsi deitirdiimiz sanlmasn. Yirmi üç milyon araç demek, seksen üç milyonluk ülkemizde her dört kiiden birinin otomobili var demektir. Aileleri eskiden 5 kiilik sayardk, Türkiye statistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'deki hane says 19 milyon 481 bin 678, ortalama hane halk büyüklüü ise 3,8 imi. Yani, 4‘ün altna dümü, ailemiz. Bu durumda, her aileye birden fazla araç düüyor. Bunlarn %54,2 binek otomobili. Yani yaklak 15 milyon binek arabas var. Ekseriyete yakn büyük çounluk binek otomobili kullanyor.

te “apka kar devrimi”ni yapan motorlu araçlar, bilhassa da binek arabalar! Hadi bakalm, bu araçlara apka ile binin!

Tabiî, skilipli Âtf Hoca’nn apka devriminden bir buçuk yl önce yaynlad Frenk mukallitlii ve apka risalesinden ötürü, yani kanun geriye yürütülerek, makabline amil klnarak idam edilmesi hukukun hiç saylmas demektir, adalet tarihimizin kara lekesidir. stiklâl Mahkemesi’nde davann sürecine bakanlar tuhafl fark ederler. Âtf Hoca stanbul’dan önce Giresun’a götürülür, sonra Ankara’ya. Giresun’a doru dürüst suç isnad edilemez. Ankara’da ise savc üç yllk kürek cezas (ar ceza) ister. Mahkeme ise idam verir. Halbuki savcnn ar ceza istmesi, hakimler onu azaltmas âdettir. stiklâl Mahkemeleri siyasi mahkemeler olduu için, bu karar siyasetin yukardan talebi olarak görmelidir.

te bu cumhuriyet tarihinin en büyük hukuk ayplarndan, adalet hasarlarndan biridir. Vicdanlarn kabul etmeyecei bir kara lekedir.

Buna ramen son zamanlarda insanmzn hafza zaafna güvenerek Âtf Hoca’y karalayan iddialar ortaya atlyor. Güya Âtf Hoca, apka meselesinden ötürü deil, Milli Mücadele srasnda Kuva-y Milliye aleyhdar bir bildiriden ötürü aslm!

Bu iddialara sarlan zevata câhil demek, onlara rütbe vermek olur. Cahilin de dereceleri var. Bu derecelerden birine girseler bile asl mesele, inkârclktr. Evet Cumhuriyetin ilk döneminde hukuk cinayetleri ilenmitir ve bunlarn banda Âtf Hoca cinayeti gelir.

Gelelelim Kuva-y Milliye aleyhdarl isnadna: Atf Hoca zmir’in Yunanllar tarafndan igaline kar çkan ulemadandr. Bilahire Kuva-y Milliye aleyhdar bir bildiri hazrlanm ve onun da içinde bulunduu Teali-i slam Cemiyeti namna yaynlanmak istenmitir. Cemiyet yönetimi bu bildiriyi reddetmi, buna karlk bildiriyi hazrlayanlar bunu hiçe sayarak yaynlam veya datmtr. Bunun üzerine Âtf Hoca, zamann gazetelerinden Vakit’te bu bildiriyi reddettiklerini beyan eden bir ilan yaynlatmtr.

Daha ne yapsn adam?

4 ubat onun, onun idamnn yl dönümüdür.

Yaznn kaynana ulamak için tklaynz.

skilipli Âtf Hoca

Yazar: D. Mehmet Doðan
06-02-23
E mail: tyb.org.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı iin henz yorum yapılmamıştır.
ÂTIF HOCA'YI UNUTMAMAK...
Online Kii: 39
Bu Gn: 671 || Bu Ay: 5.763 || Toplam Ziyareti: 2.928.852 || Toplam Tklanma: 58.612.469