
| Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / ÝSLÂM ÂLEMÝ | Okunma Says: 407 |
Gazze 2 milyon 300 bin nüfuslu bir açk hava hapishanesiydi. Özgür bir ehir deildi. Ama diriydi, dipdiri bir ehirdi. Hepimizi diriltip kendimize getirecek kadar dirençli ve inançl bir Müslüman ehir.
Gazze, açk hava hapishanesinden özellikle bebeklerin, çocuklarn ve kadnlarn katledildii açk hava mezbahanesine dönütü. Dünyann gözü önünde Netanyahu haydudunun askerleri, gözünü krpmadan masum bebekleri, suçsuz çocuklar, yürei yangn yerine dönen, yaadklar cinayetler karsnda ölüp ölüp dirilen anneleri katlediyor, vicdanszca, umarszca, ruhsuzca!
MASUMLARIN VE MAZLUMLARIN ÂHI!
srail’in aalk askerleri, gözlerinin yalarna bakmadan savunmasz, ne olduundan habersiz, hiçbir günah ilememi tertemiz bebekleri, çocuklar katlediyor!
Bu masum, suçsuz bebeklerin ve çocuklarn çlklar srail’i yerle yeksan etsin Allah’m!
Bebeklerinin, çocuklarnn ve elerinin gözlerinin önünde katlediliine ahit olan, alamaktan gözleri kan çanana dönüen annelerin âh, srail’i bosun Allah’m!
Katledilenler sadece masum bebekler, suçsuz çocuklar ve mazlum anneler deil Gazze’de! Hastaneleri vuruyor aalk srail ordusu! Hastaneleri bombalyor!
Gazze’ye yönelik saldrnn balad günden bu yana -bir ay 6 gün içinde- 198 salk personeli ehit oldu, 53 ambulans imha edildi, 135 salk kurumu hedef alnd, 21 hastane ve 47 birinci basamak salk oca hizmet d kald.
Hastane bombalamak, ambulanslar havaya uçurmak, salk personeline saldrmak nasl aalk bir davrantr öyle!
Hasta bunlar! Paranoyak alçaklar! Tmarhanelik bunaklar!
TARH KTLELER YAPMAZ ASLINDA!
Tarihi kitleler yapmaz aslnda.
Öncü kuaklar yapar. Fedakâr, cefakâr ve fedakâr öncü kuaklar!
Ülkelerinin dirili ve varolu çilesini onlar doldururlar! Ülkelerinin ruhunu onlar ayaa kaldrrlar, ahlandrrlar ve önlerine arkalarna, salarna sollarna bakmadan hedefe yürürler dörtnala…
Son hzla…
Ylmadan, bkmadan, usanmadan…
Yolun uzun, yolculuun uzun soluklu, meakkatli, çileli olduunu iyi bilirler onlar…
Çilesiz yolculuun meyvesiz olacan, ruh sunamayacan, dirili nefesi üfleyemeyeceini, varolu iradesi gelitiremeyeceini iyi bilirler onlar.
Hak, hukuk ve hakikat, hak edene lûtfedilir. Hak, hukuk ve hakikati hak etmek için çilesini çekmek ve bedelini ödemek gerektiini iyi bilirler onlar.
Çilesiz, ucuz ve kolay elde edilen hak, hukuk ve hakikatin kolay elden gideceini, hiçbir ie yaramayacan, hiçbir yaraya merhem olamayacan iyi bilirler...
KTLELERN SYANI
Tarih, zor zamanlarn çocuudur. Zor zamanlarda tarih sahnesine çkan, cesuryürek öncü insanlar ateten gömlek giyerler ve tarihin akn deitirirler.
Tarihi çileke öncü kuaklar yapar.
Tarih buna tanktr.
Kitlelerin tarih yapmas nadiren söz konusu olabilmitir. Elbette, devrimlerde kitleler belirleyici rol oynarlar! Ama devrimci adamlarn, öncü kuaklarn öncülüünde.
Kassam Tugaylar sözcüsü Ebu Ubeyde en zor zamanda ortaya çkt ve mazlum Filistin halknn umudu oldu. Dünyada bebeklerin, çocuklarn ve kadnlarn dünyann gözü önünde katledilmelerine isyan eden, caddeleri dolduran dünyann dört bir tarafnda bu katliamn durdurulmas için haykran kitlelerin kahraman oldu.
Ebu Ubeyde, olmayan slâm dünyasnn liderlerinin dünyann gözü önünde mezbahaneye çevrilen Gazze’deki vahete hiçbir ey yapamayan bu liderlere ve rejimlerine bakaldrmaktan baka bir ey yapamayan Müslüman kitlelerin duas oldu.
GAZZE NSANLIIN BAINA NE GELDN HATIRLATTI
Evet, tarih zor zamanlarn çocuudur. Zor zamanlar, hem tarihî krlma anlardr hem de tarihin yeniden kurulma zamanlar.
Bata Londra, Paris, Madrid, New York gibi büyük Batl kentler olmak üzere tarihin hiçbir döneminde kitleler bu kadar ayaa kalkmamlar, haydutlar ve zorbalar bu kadar lanetlememilerdi.
Gazze, insana ne olduunu hatrlatt, insanla insanln hatrlatt.
Gazze, sadece Gazzelilerin deil, sadede Müslümanlarn deil, bütün insanln onurunu, haysiyetini koruduunu hatrlatt insanla.
Gazze, insanln nasl bir bela ile kar karya olduunu hatrlatt.
Gazze, bir avuç Yahudi’nin ihtiraslarnn dünyay nasl esir aldn ve kölesi yaptn ispatlad. O yüzden, insanln isyan, bakaldrs çok büyük oldu dünyada, özellikle de Batl bakentlerde! Sözün özü, Gazze, insanla ne odluunu, bana ne geldiini, nereden geldiini ve nasl geldiini ispat etti hem de hiçbir özel çaba göstermeden.
Gazze’nin sesini ve çln duy ve ruhsuz srail haydutlarn kahreyle Ya Rab!
Yazar: Yusuf Kaplan |
13-11-23 |
||
| E mail: yenisafak.com | Tweet | ||