
| Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / ÝSLÂM ÂLEMÝ | Okunma Says: 431 |
Hayatta “son pimanlk fayda vermez” gerçeini ifade etmek için kullanlan “Ba’de Harabi’l Basra” tabirinden mülhem olarak “Ba’de Harabi’l Gazze” tabirini kullanyoruz. Bade’l Harabü’l Basra... Malumunuz bu bir deyim. Moollarn Basra’y tahrip edip ta üstünde ta brakmadklar vakit, halkn ne yapabiliriz diye bir âlime akl danmaya geldiklerinde verdii ibretli bir cevaptr.
“Biz de Müslümanz” dedikleri halde soykrmc srail ve stilâc Amerika’ya kar direnen Gazze halkna terörist diyenler, cennet ümidi içinde cehennem hazrl yapanlardr.
Bir slâm topra olan Filistin’i, Kudüs’ü, Gazze’yi zincire vuran müstevli dayatmalar boa çkarmann yolu, mü’mince bir niyetle caydrc kuvvet hazrlamaktr.
“Onlara kar gücünüz yettii kadar kuvvet ve sava atlar hazrlayn. Onlarla Allah’n dümann, sizin dümannz ve bunlardan baka sizin bilmediiniz fakat Allah’n bildii dier dümanlar korkutursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanz karl size tam olarak ödenir. Size zulmedilmez.” (Enfal Sûresi/ 60)
Müslümanlarn katliamc, soykrmc çocuk katili srail’i durduramayan, korkutamayan, ürkütemeyen silahlar, mühimmatlar, ordular yok hükmündedirler. Halk Müslüman ülkeler, Halk Müslüman ülkelerin hükümetleri, iktidarlar srail’e kar ise, neden Filistin’in, Kudüs’ün, Gazze’nin dnda Müslümanlara ait bir mermi, bir füze, bir bomba soykrmc vahi srail’e isabet etmez?
Gazze’de yaananlar bir Gazzeli mazlum “Dünyann tüm köpeklerini üzerimize saldlar” diye ifade ediyor. Dinlerini, namuslarn, vatanlarn savunan Gazzeli mücahidlerin balatm olduklar Aksa Tufan’ndan sonra eytan Amerika birinci dakikasnda bütün silahlaryla, ordusuyla srail’in yannda oluunu beyan etti. Sekiz aydan beridir Amerika’nn refakatinde, küresel ekya ngiltere’nin bekçiliinde her gün srail tarafndan bombalanan, her be dakikada bir çocuunun öldürüldüü Gazze, insanln ölüm ilandr.
Evet, srail’in çoban köpei görevini icra eden ABD devreye girdi. Talarn balanmas komutunu vermek ve terörist srail’e aleni destek vermek için bölgeye konuland. Mahalle kabadays edâsyla “yelteneni piman ederim” diye nâralar att ve talar baland. Ta atmak yasakland; bombalar serbest braklarak Gazzelilerin üzerine yamur gibi yadrld.
slâm corafyasndaki devletler bata olmak üzere çada dünyann suratna okkal bir amar gibi inen Gazzeli mazlum yiidin son cümlesi ise insanln ölüm ilanndan bakas deildir: “Araplar da dâhil tüm dünya bizi yalnz brakt!” Kim ne derse desin, Aksa Tufan’n balatan ve tek bana Amerika- srail ve Batl Gâvur devletlere kar direnen Gazze, canl cenazeler çann tefsiridir.
Gazze’de ta üstünde ta, omuz üstünde ba kalmadktan sonra birtakm kararlar vermenin ne faydas olacak? Sekiz aydan beridir katil srail ile kesintisiz devam ettirdiin ticareti bugün kessen ne yazar. Her ey vaktinde güzeldir. srail kaba kuvvet demektir. Kuvvetten baka hiçbir dilden anlamaz. Gemileri yakan Tark bin Ziyad çkmadktan sonra, Selahaddin-i Eyyübi gibi slâm birlii tesis edip Haçllara kar koyamadktan sonra, hem bu aamadan sonra en anlaml protesto bile Ba’de Harabu’l Gazze diye vicdan szs bir onaya mahkûm kalacaktr. Tarihin yazd bir hainler defteri var. O deftere isminiz yazldysa bu size azab olarak yeter.
Filistin, Kudüs, Gazze hususunda Amerika’dan, ngiltere’den, Almanya’dan, Fransa’dan imdat dilemek, Filistin davasnn musallada olmasna raz olmaktr. Âkil, Asil ve Adil bir insan Amerika-srail’in Gazze’de yaptklarna rza göstermeyecei gibi, bunlarn cezasz kalmalarna da rza gösteremez.
Amerika’y, srail’i, ngiltere’yi, Fransa’y, Almanya’y ciddiye alanlar, itibar edenler, Gazze’deki katliamlarn ortaklardr. slâm topraklarnda Siyonist Yahudi Lobisinin satn alamad Müslüman merep ve gruplar, Mescid-i Aksâ’nn, Kudüs’ün, Gazze’nin kurtuluu için ayaktadrlar. Asrmzda slam dünyasnn kyam merkezi Filistin’dir. Çamzda yetimi en büyük kahramanlar Filistin’de bulunuyorlar. Filistinli kahramanlar yalnz brakanlar, bulunduklar yerde harabelere gömülmü canl cenazelerdir.
Girdikleri lâ dini yerin eklini alanlar, Müslümanlardan saylmayanlardr. ahidlik ettiiniz soykrm durdurmak yerine soykrma alyorsanz, siz de soykrmclar için yayorsunuz demektir. nsan neye alrsa, ahlâk o olur.
slâm ümmeti için en büyük tehlike; bir parças, bir yan yok edilirken dier parçalarnn bayram yapmalardr.
Müslüman insan, Müslüman ülke olarak Filistin’i, Gazze’yi Siyonist Yahudilerin dndaki Gayr-i Müslimler kadar gündem yapmamsanz, onlarn gerisinde bile kalmsanz, siz de srail ile birlikte Gazze’yi harabe haline getirenlerden saylrsnz. Düman korkutacak, yaptna piman ettirecek fiili admlar zamannda ve yerinde atmazsanz, dümandan merhamet dilenecek konuma dümekte kurtulamazsnz. slâm ümmeti tarafndan Filistin’in, Kudüs ve Gazze’nin Amerika-srail inisiyatifine terkedilmesi, fiili yardmdan mahrum braklmas, topyekûn olarak ümmetin esarette kalmasdr!
Yazar: Mustafa Çelik |
15-05-24 |
||
| E mail: yeniakit.com | Tweet | ||