
| Kategori : ÝKTÝBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazýlar | Okunma Says: 338 |
Bildiiniz gibi, "Bat Medeniyeti" dedikleri dünya düzenini, uzun bir süreden beri yazlarmda "Bedeviyet" olarak nitelendirmeyi tercih ediyordum. Son olimpiyat gösterilerinden sonra bu tercihimde "Bedevîlere" hakszlk ettiimi gördüm. Bedevîler, mürik olanlar dahil, tarihin hiçbir döneminde, ahlakî açdan bugünkü kadar sukut etmediler çünkü. Bölgemizde, slam öncesinde ve sonrasnda "bedevîlikleri" ile temayüz eden Araplarn, Kürtlerin ve Türklerin o dönemlere tekabül eden tarihlerinden biliyoruz. Bugün bile birçok topluluk, onlarn erdemli durularnn, mazlumun yannda yer almalarnn, cömertliklerinin, cesaretlerinin ve daha birçok erdemlerinin yanna bile yaklaamaz. Hatta bu milletlerin kendilerinin bile, bugünkü bat peyki olmalar itibariyle bedevîyet dönemlerinin gerisine dütüklerini söyleyebiliriz. Bunun nedeni de kukusuz baty örnek almalar, onun düzeyine ulama çabas içine girmeleridir. Oysa nsanlk, hayatn doal ak içinde ortaya çkan hiçbir aamada, bugün, batnn ahsnda somutlaan durum kadar alçalmamt. Ne bedevîyet döneminde, ne de hadarîyet döneminde. Toplumlarn bedevîlik dönemlerinin tek olumsuzluklar, kaba, pervasz, hain ve üzerinde ittifak edilen bir yasann olmayndan kaynaklanan ölçüsüz serazat olularyd. slam'la tantktan sonra, bu aykrlklarn da büyük ölçüde törpülemilerdi. imdiki süreçte, batnn cazibesine ram olmu olmalar ise en hafifinden hüzün verici. Batnn öncülük ettii bu döneme, insanln bütün dillerinin kelime hazinelerinden tam bir karlk bulmak mümkün görünmüyor. Rezalet desen yetmiyor, alçaklk desen, ifade etmiyor, sefalet desen, yanna bile yaklamyor, barbarlk desen tatmin etmiyor, vahet desen, masum kalyor. Belki de insanln bat tarafndan bata sürüklenii demek gerekiyor.
Malum, Paris olimpiyatlarnn açl törenlerinde cinsel sapknl merulatrmaya, normalletirmeye yönelik gösterilere yer verildi. Bunun yannda, Allah'n peygamberi sa (a.s) ve havarileri, bu sapkn görsellerle istiskal edildi. Bata Olimpiyatlarn düzenleyicisi ve bu törenlerin gerisindeki akln sahibi Fransa devlet bakan Macron olmak üzere bütün batl liderler bu aalk manzaray alkladlar, bununla övündüler. Kur'an'n Lut kavmine yönelik tasviriyle "sarholuklar onlar kör ettii için saçmaladlar".
Cinsel sapklk, her dönemde rastlanan bir hastalktr. Kur'an'dan ve tarihten örendiimiz kadaryla ilk defa Lut kavmi, bu fiili, normal ve meru bir eymi gibi açktan ilemiti. Hikayeyi uzun uzun anlatmayacam. Ancak hikayenin sonundaki uyar, bugün batnn öncülük ettii, sapknl merulatrma sürecinin akbeti açsndan ders niteliindedir. Kur'an, sapknlklarndan ve onu alenen ilemekten, peygamberleri Lut'un bütün uyarlarna ramen, vazgeçmeyen kavmin, yerin dibine batrldn, Lut ve onunla birlikte temiz kalan bir avuç müminden ise, o toplumu terk etmelerinin ve giderken arkalarna dönüp bakmamalarnn istendiini anlatyor.
Bat, insanla öncülük (!) etme konumuna geldii günden beri, büyük cinayetlere, zulümlere, vahetlere imza att. Yeryüzünü irke, banazla bodu. Çkard büyük savalarla milyonlarca insan öldürdü. Yeryüzünü bir batan bir baa talan etti. Bu vahetin benzerleri, üç aa be yukar her dönemde, bugünkü yaygnlkta olmasa da, yaanmtr. Ancak bugünkü, ahlakî çöküü, cinsel sapknla öncülük edii, tevik etmesi, merulatrmaya çalmas ve bütün gelimi imkanlarn kullanarak insanln geneline dayatmas, sadece Lut kavminde rastlanan bir durumdur. Ki o dönemdeki sapklk da bu yaygnlkta, bu etkinlikte, bu utanmazlk düzeyinde deildi. Çünkü lokaldi. Bugün ise artk hiçbir snr, ahlak kural tanmayan bir azgnlktr. Dolaysyla bat batarken insanl da kendisiyle birlikte cehennem çukuruna doru sürüklemektedir.
Lut ve onunla birlikte temiz kalm bir avuç mümine söylendii gibi, ümmetimize "bir an önce bat ile irtibatnz, ilikinizi kesin ve sakn arkanza dönüp bakmayn. Yoksa bat ile birlikte batacaksnz" demek gerekir.
Yazar: Vahdettin Ýnce |
31-07-24 |
||
| E mail: star.com.tr | Tweet | ||