ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MEDYADAN
Okunma Sayısı: 2026
Yazar:
KARAYILAN: GÜLEN CEMAATİYLE İYİ GEÇİNİN

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Gülen cemaatine yönelik açıklamalarının ardından KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’dan da benzer açıklamalar geldi. Karayılan, Fethullah Gülen cemaatinin Kürt meselesinde olumlu rol oynayabileceğini belirterek, Kürt hareketine yakın gençlik hareketlerinin Gülen cemaatine karşı zorlayıcı tutumlara girmemesini istedi.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde (Fıratnews) Karayılan’ın Gülen cemaatiyle ilgili özel açıklaması yayınlandı. Karayılan, “Her ne kadar karşı taraftan olumlayan, doyurucu bir cevap olmasa da sanırım kendi içindeki bazı irtibat sorunlarından da kaynaklı olabilecek şeyler de yaşandı. Ama genel olarak bizim mesajımız iletilmiştir” dedi.

Kürt sorununda barışı istemeyi, halklar arası dostluk ve kardeşliği geliştirmeyi İslam’ın öngördüğünü kaydeden Karayılan, CHP ve cemaatin çözüme dönük katkılar yapması ve sorumluluğuna sahip çıkması gerektiğini söyledi. Kürt sorununun sadece solcuların, sağcıların veya siyasal İslam’ı esas alan kesimlerin sorunu olmadığını ifade eden PKK’lı Karayılan, sorunun bir bütün olarak Türkiye’nin sorunu olduğunu, Gülen cemaati çevresinin de sorunun çözümünde önemli katkıları olabileceğini savundu.

PKK’ya yakın gençlik hareketlerinin ve diğer çevrelerin Öcalan’ın verdiği mesajlar çerçevesinde meseleye yaklaşmasını isteyen Karayılan, “Kürt gençlerinin ve değişik grupların zaman zaman bu tür çevrelere dönük yaklaşımlarının zorlayıcı olmaması gerektiğini, en azından karşı tarafa bu konuda şans vermek gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
27-12-10
E mail: haber7.com.
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KARAYILAN: GÜLEN CEMAATİYLE İYİ GEÇİNİN
Online Kişi: 17
Bu Gün: 520 || Bu Ay: 9.124 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.635 || Toplam Tıklanma: 51.937.416