ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : EDEBİYAT / UNUTULMAYANLAR
Okunma Sayısı: 2792
Yazar:
ÂKİF İNAN'A URFA'DAN VEFA

Akif İnan'a Urfa'dan vefa

Kudüs şairi merhum Akif İnan Urfa'da anıldı

Şanlıurfa Belediyesi, Memur-Sen Konfederasyonu ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi’nce Harran Kapı Aile Mezarlığı’nda düzenlenen törende, Şair-Yazar, Sendikacı M. Akif İnan sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

     Vefatının 11. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma toplantısında, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye Yazarlar Birligi Vakfı Başkanı Dr. Mehmet Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, M.Akif İnan’ın Kardeşi Dr. Ahmet İnan ve TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptılar.

     Konuşmalarda öne çıkan en dikkat çekici unsur, geleneksel olarak düzenlenen anma etkinliğinin önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi ve M.Akif İnan gibi önemli bir şahsiyetin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak oldu.   

     Şair-Yazar ve Sendikacı M.Akif İnan’ın sanat-düşünce hayatında ve sendikacılıkta öncü ve önemli bir isim olduğunu belirten Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, anma törenlerini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da devam ettireceklerini söyledi.

     Başkan Yardımcısı Kırıkçı, “Şanlıurfa’nın yetiştirdiği bir isim olan M. Akif İnan gibi değerlerimize sahip çıkmak ve onların anılarını yaşatmak bizim için çok önemli bir görevdir.  Şanlıurfa Belediyesi olarak M. Akif İnan’a olan vefa borcumuzu, onu her yıl mezarı başında anarak hem de çeşitli etkinlikler düzenleyerek ödemeye çalışıyoruz. Gerek kişiliği gerekse de yazılarıyla gençlerimize örnek olmuş ağabeyimiz M.Akif İnan’ı bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

    Törene, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye Yazarlar Birligi Vakfı Başkanı Dr. Mehmet Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, M.Akif İnan’ın Kardeşi Dr. Ahmet İnan ve TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, Memur-sen İl Konfederasyonuna bağlı sendikaların temsilcileri ve üyeleriyle merhum M.Akif İnan’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
05-01-11
E mail: haberkültür.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ÂKİF İNAN'A URFA'DAN VEFA
Online Kişi: 21
Bu Gün: 540 || Bu Ay: 9.763 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.548 || Toplam Tıklanma: 51.945.477