ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : EDEBİYAT / YAZI VE YAZMAK ÜZERİNE
Okunma Sayısı: 4865
Yazar:
OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ DERSLERİ BAŞLIYOR!

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen Osmanlı Türkçesine Giriş Dersleri/Seminerleri sizden gelen yoğun talep üzerine yeniden açılıyor.

Edebiyat, tarih ve kültür alanında geçmişle sağlıklı köprüler kurulabilmesi Osmanlı Türkçesi'ni öğrenmekten geçiyor. Her geçen gün eğitim kurumlarımızın da konuya önem vermeleri Osmanlı Türkçesinin öğrenilmesini ihtiyaç haline getirmiştir. Bu sebeple Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde açtığı Osmanlı Türkçesi'ne Giriş dersleriyle sürece olumlu katkı sunmaya devam etmektedir.

Bu sebeple Osmanlı Türkçesine Giriş dersleri yeni dönemde iki grup halinde düzenlenecektir. Birinci grup, Osmanlı Türkçesi'ne Giriş (başlangıç düzeyinde), ikinci grup ise ileri seviyede Osmanlıca şeklinde açılacaktır.

13 Şubat Pazar günü saat 13:00-17:00 saatleri arasında ileri düzeyde Osmanlıca derslerini Yrd. Doç. Dr. Kamil Akarsu, 20 Şubat Pazar günü 13:00-17:00 saatleri arasında Osmanlı Türkçesine Giriş (Başlangıç düzeyinde) derslerini ise Tuba Özhan verecektir.

Haftada dört saat olarak planlanan dersler üç ay süreyle devam edecektir. Osmanlı Türkçesine Giriş dersleri Sümer 1 Sokak'ta bulunan TYB Kültür Merkezi'nde yapılacaktır. Kayıtlar için bizzat başvuru yapılması gerekmektedir.

Kayıtlarımız kontenjanla sınırlıdır.

Kayıt için gerekli evraklar :

1 adet form (kayıt esnasında verilecek)

1 adet fotoğraf

1 adet kimlik fotokopisi

Kayıt ve Bilgi İçin: 232 05 71

Kaynak için tıklayınız.

Yazar:
07-02-11
E mail: tyb.org.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
OSMANLI TÜRKÇESİNE GİRİŞ DERSLERİ BAŞLIYOR!
Online Kişi: 31
Bu Gün: 494 || Bu Ay: 5.884 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.639 || Toplam Tıklanma: 52.113.104