ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 4323
Yazar:
DUL BİR MÜ'MİN HANIMIN İBRETLİK SÖZLERİ

"Kimse kusura bakmasın! Ben rahibe değilim..!"

“Eşimle öğrenciliğimizde tanışmıştık, bizim evliliğimiz bir anlamda ideolojik bir evlilikti. İkimiz de idealisttik. Grubumuz vardı. Kendimize göre topluma, inancımıza yönelik yoğun çalışmalar içinde olduğumuz dönemde giderek birbirimize daha da yakın olduk. Kararımızı verdik, evlendik.

İnanç arkadaşlığı kolaydı; fikrimizin kahramanlarıydık. Evlilik içinde çok sıkıntılarımız, iyi kötü günlerimiz oldu. Kader bizi ölümle ayırdı. İki çocukla tek başıma kalakaldım.

Önceleri dostlarımızın da destekleri ile yalnız da olsa hayata devam edebileceğime daha çok inanıyordum. Ama giderek güçsüz düştüğümü, yalnızlaştığımı hissediyorum.

Çocuklarım büyüdükçe, onlarla kadın başıma, baş edebileceğim konusunda kendime güvenim sarsılmaya başladı. Şimdilerde ise kendimi daha da yalnız hissediyorum. Çocuklarımı, üzerlerinde bir baba otoritesi olmadan yetiştirmekte zorlanıyorum.

Benim de bir eşin sıcaklığına ihtiyacım olduğunu itiraf etmek zorundayım; çocuklarımın bir babaya, benimse bir kocaya ihtiyacım var.

Beni bu halimle, hangi bekar kişi tercih edecek. Bu zor, biliyorum. Bana yakınlık duyabilecek birinin hanımının ölmesi için oturup beklemeli miyim? Ya da, hanımıyla kavga edip ayrılması için dua mı edeyim?

Tek seçeneğim var, Rabb’imin bana tanıdığı, helal kıldığı bir imkan; evli birinin ikinci eşi olmak! Neden ben, Rabb’imin bana tanıdığı böyle bir haktan istifade etmeyeyim? Bunu, evli bir kadının anlamasını beklemiyorum. Birinci konumda olan pek az kadın bunu anlayabilir. Ben de o konumda iken zor anlardım.  

Bir erkek evli de olsa, beni çocuklarımla birlikte kabul ediyorsa, inancım da bana, birinin bir hanımı olmasına rağmen onunla evlenme hakkı vermişse, neden olmasın? Her akşam gelmesi şart değil; birkaç akşamda bire, hatta haftada bire bile razı olurum. Çocuklarımı, o yokken bile, geleceğini bilerek onun otoritesinden yararlanarak yetiştirebilirim, buna ihtiyacım var.

Ben de inançlı bir kadınım; o, evli, tuzu kuru inançlı ya da modern hanımların, çocukları ve kocaları ile şen sofralarında, sıcak yataklarında rahatça uyuyan, kocalarına sıkı sıkıya sarılıp başkalarından kıskanan hanımların “inançlı” kardeşlerinden biriyim ben de..! Bunu hissediyorlar mı dersiniz!

Onlara sormak isterdim; “Ben ömrümü yalnız geçirmeye mahkum muyum? Kim beni, çocuklarımla birlikte ilk eş olarak alır ki!”

İtiraf etmekten utansam da, benim de bir erkeğe ihtiyacım var!

Yalnızlıktan kurtulma imkanına kavuşmak için herhangi birinin ölümünü ya da hanımından ayrılmasını temenni edecek kadar hain de olamam!”

Kimse kendisi için arzu etmeyeceği şekilde, benden geri kalan ömrümü kiliseye adayan rahibeler gibi geçirmemi isteyemez!

Ayrıca bu çocukların babasız büyümesi toplum için de bir tehlike değil mi?”

 

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
24-05-11
E mail: hamdikalyoncu.com
 
 
Yorumlar: 1
CİHAT ERDEM
Helal- Haram
Tarih : 25-05-11

"Allahümme erinel hakka hakkan verzuknel ittibai aleyhi, ve erinel batıla batılan içtinabe anhü." ne kadar güzel dua. Zavallı müslüman muasır seviyede semirebilmek için ahiretlerini yiyor.

 
DUL BİR MÜ'MİN HANIMIN İBRETLİK SÖZLERİ
Online Kişi: 24
Bu Gün: 103 || Bu Ay: 9.326 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.987 || Toplam Tıklanma: 51.941.292