ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / RAMAZAN- ORUÇ- İNSAN
Okunma Sayısı: 3405
Yazar: Ali Ural
BAYRAMDAN GERİYE KALAN

İslâm âleminin ve değerli okuyucularımızın Ramazan Bayramlarını tebrik ederiz. Allah muhabbet ve takvâlarımızı terakki ettirmiş olarak nice bayramlara eriştirsin.


Bir bayram yazısı da Ali Ural'dan

Sevgili Dost,

Neşesi yağmalanmış bir bayramdan geriye ne kalır? Ellerden buharlaşıp uçan limon kolonyaları, yenildikten sonra kağıdı buruşturulup atılan şekerler, caminin avlusunda kalan gazete ve mukavva parçaları, imamın her bayramda tarif edip, cemaatin her bayram şaşırdığı bayram namazı mı?

Ellerimizi bağlayacak mıyız yoksa iki yana mı salacağız? Herkes göz ucuyla birbirine bakıyor. Önümüzdekiler de şaşkın, yanımızdakiler de. Bu durumda eller ne bağlanmalı, ne iki yana salınmalı. Bu durumda eller havaya kaldırılmalı: "Affet" demeli, belki!

Neşesi yağmalanmış bir bayramdan geriye ne kalır? Telefonların felç olması yüzünden aramadığımız tanıdıklarımız için inandırıcı bir mazeretimiz var, ne güzel. Doğrusu vefalı milletizdir; dindar oluğumuz kadar bağlıyızdır birbirimize. Bu yüzden camiler almaz kalabalıkları bayramlarda, bu yüzden iflas eder telefon şebekemiz.

Sevgili Dost,

Bu bayramda hangi elleri öptün,bana da haber ver.Günahkar dudakların siyah lekelr bırakacağı beyaz bir el bulabildin mi?Yoksa sen de benim gibi katrandan ellere mi yapışttırdın,kömürden dudaklarını!Yoksa sen de mi çağırdın yardıma çocukları "Ah çocuklar! Kapı kapı dolaşıp,şeker toplayan çocuklar!Bırakın,öpelim ellerinizi.Siz bize şeker verin."

Sevgili Dost,

Bu bayramda kabristana gittin mi?Seninde ölülerin vardır,bilirim.Üzerlerindeki otları,küflü tenekelerle sulayacağın ölülerin.Otlar büyüyecek,sararacak sonra.Ölülerimizi hep hatırlayacağız,dirilerimizi unutsak da.Olsun,onlar da ölecekler..

Sevgili Dost,

Bu bayramda hastaneye gittin mi, biz gittik. Peşimizde bir gazeteci ordusuyla, kolu kopmuş, protez bacaklı delikanlılara "nasılsın?" diye sorduk. Onlar da bize teşekkür ettiler. Düşünebiliyor musun dostum, teşekkür ettiler.

Sevgili Dost,

Bayramda yaşlılarımızı da unutmadık tabii. Sen de unutmazsın bilirim. Huzurevlerine gömdüğümüz ihtiyarlarımıza bu bayram da moral gecesi düzenledik. Seni de beklerim..

Sonra hapishanelerde açık görüşlerimiz oldu. O gün bize temiz çamaşır ve sigara getiren çocuklarımıza sarılabildik. Verecek bir şeyimiz yoksa ne çıkar! Biz de onlara hürriyetten sözettik.

Sevgili Dost,

Neşesi yağmalanmış ne bayramlar geçireceğiz daha... Kokucu dede, camiden çıkan herkesin eline gül yağı sür, mis gibi koksun şehir! İşportacı, sen de sat gülümsemeyi, öğrenemeyen dudaklarımıza! Çocuklar, bırakın biz öpelim ellerinizi, siz bize şeker verin!

Sevgili Dost,

Bugün bayram..
Ama parlamıyor gözlerin...

Ali Ural, Posta Kutusundaki Mızıka'dan

 

Yazar: Ali Ural
31-08-11
E mail: Mail Adresi Yok
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BAYRAMDAN GERİYE KALAN
Online Kişi: 19
Bu Gün: 718 || Bu Ay: 8.531 || Toplam Ziyaretçi: 2.219.630 || Toplam Tıklanma: 52.155.571