ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 4781
Yazar: A. Muhsin Yılmazçoban
ALDATMADA KADIN-ERKEK FARKI

Geçenlerde erkeğin aldatmasından bahsetmiştik. Eskiden beri erkeğin aldatmasına “elinin kiri” denilerek, normal bakılır. Erkeğin aldatması zamanın feminist kışkırtmalarından ilhamla ailenin dağıtılması ve kadının erkekten acilen boşanması için kullanılır.

Yuvayı dişi kuş yapar iken yıkmaya başladı!..

Kadın, önceden “yuvayı dişi kuş yapar” deyimiyle evin ve ailenin koruyuculuğunu üstlenmişken, çarpık tüketim toplumunun sistem yöneticilerince dönüştürülerek, ailenin yıkıcı bir unsuru halinde “yuvayı dişi kuş yıkar” anlayışına malzeme edilmeye başlanmıştır.

Hâlbuki tutarlı tutumlar takınmak için erkek ve kadın cinsiyetinden kaynaklanan farkları bilmek gerekmektedir. Kadınlara siz eşitsiniz denilerek, bu farklılıkların gözlerden saklanması ya cehalet ve gafletle ya da kasten ihanet ile açıklanabilir.

Sayıları az olmakla birlikte kadın ve erkek konulu yazılarımıza kadınlardan eleştiri gelmektedir. Modernize olmuş, feminist çarpıklığa tutulmuş ve yanında da Müslümanlığı konusunda mangalda kül bırakmayacak durumdaki çok kadın, erkeğin aldatmasını yazmış olmama ve erkeğin zaaflarını belirtmeme rağmen bilimsel gerçeklere keskin ve küstah bir dille itiraz edebilmektedir.

Bu tip kadınlar dünyanın sadece onlar etrafında döndüğünü sanıyorlar ve erkek ile kadın arasında yaratılıştan gelen doğal farklar olduğuna inanmak istemiyorlar. Çünkü alıştıkları zamanın samimiyetsiz ve ikiyüzlü cafcaflığı ve kurulu düzenin onları pohpohlaması hoşlarına gidiyor. Fakat sonuçta ellerinde ne erkek ne aile kalıyor.

Bunlar her şeyden önce kendilerini bir samimiyet testine soksunlar. Orada karşılarına çıkan geçici zevk ve hevesleri mi yoksa kadının özüne ait sevgi ve şefkat duygularımıdır!? Test etsinler.

Sabır ve şefkat kadınlığına yeniden ulaşarak, heveslerin yalancı dünya cennetini değil aslolan ötelerdeki cenneti hedeflesinler. Dünya üstünde cennet aramaktan artık vazgeçin. Çalışıyor olsa da bir kadın için dünyadaki en büyük değer kariyer, şan şöhret ve para değil anneliktir. Mutlu olmak isteyen sağlıklı kadının değer göreceği ve samimi şan şöhrete ulaşacağı yer kocasının ve çocuklarının yanı başındaki kariyeridir.   

Erkek aldatmayı cinsellikle sınırlar; kadında ruhuyla bütünleşir..

Tekrarlamakta fayda var: “Cinsiyet özelliklerinin sonucu olarak erkeğin aldatma girişimi cinsellikle sınırlıdır. Karısını aldatan erkek duygusal bütünlük aramamaktadır. Aldatma, ihanet ya da sadakatsizlik adına ne derseniz deyin, erkeğin dilinden sadece farklı bir macera olarak algılanır”.

Erkek de kadın da haddini bilmelidir. Aldatan erkek öncelikle ilahi makama ihanet ettiğini bilerek, Allah ile arasındaki sözleşmesini yenilemelidir. Karısıyla ilişkisini düzeltmek daha sonraki işidir.

Bu arada çarpıklıkların şişirdiği kadın da haddini hududunu bilmelidir. Onun en önemli görevi ve tapulu hakkı ailesini dağıtmamaktır. Dini hükümler içerisinde kocasının kendine ve çocuklarına bakmaması yüzünden kadının boşanma hakkı vardır fakat kocanın harama ve günaha girmesi nedeniyle kadının boşanma hakkı yoktur. Erkeğin aldatmasını Allah affediyorken1 kadına ne oluyor ki affetmeye yanaşmıyor ve aslında en çok kendini mağdur edecek olan boşanmaya koşar adım gidiyor!..

Aldatma davranışında erkekle kadın arasında çok önemli bir fark daha bulunmaktadır. Erkeğin aldatma girişimi cinsellikle sınırlı iken kadının aldatması duygusal kökenlidir. Karısını aldatan erkek duygusal bütünlük aramazken ihanet eden kadın sadece cinsellik tatmini içinde değildir. O işin içine bütünüyle ruhunu ve benliğini katar.

Kadın çok daha az aldatmaktadır

Kadın tek eşli bir yapıya sahiptir. Cinsel ilişkide sorun yaşadığı için değil bütün duygularında ve ruhunda sorun yaşadığı için ihanet edebilir. Buysa erkeğe göre çok daha ciddi bir sorundur. Erkek duygusal bağlılık ve bağımlılık yaşamaz. Farklı bir cinsellik tecrübesi der ve işin içinden çıkar. Kadınsa her bakımdan bağlanır ve bağımlı hale gelir.

Erkek fiziki sınırlar içinde aldatabilir. Ancak kadın fiziki sınırla sınırlı değildir. Bazı feminist kadınlar yine kızacaktır: “Kadının aldatması bütün; erkeğinki ise yarımdır. Etkisi ve değeri bakımından erkeğinki birse kadınınki ondur. Erkek kadına teslim olmazken kadın bütünüyle aldatmaya hapsolmuştur”

Bu konuda daha söylenecek çok şey var ama şimdilik burada keselim. Son sözler: “İşte bütün bu nedenlerle, kadınlar çok daha az aldatır. Ancak yine kurulu düzen, birkaç yıldır TV dizilerinde kadının aldatmasını teşvik ederek özendirmektedir. Çoğu dizide “kadının aldatması” adeta bir misyon halinde sergilenmektedir. Yine de kışkırtmalara gelmeyen Anadolu kadınını çok seviyoruz.

Kadının çok daha az aldatma davranışı gösterdiği gerçeği, iletiler ve yorumlarda herhalde daha insaflı yapacaktır.

Selam, sevgi ve muhabbetle…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

1 Dînimizde böyle bir hüküm yok. Aldatmak zinadır ve kadın için de erkek için de af yoktur; belli cezaları vardır. (Doğruluş)

Yazar: A. Muhsin Yılmazçoban
02-01-12
E mail: haber7.com.
 
 
Yorumlar: 2
OSMAN YILDIZ
NAMUSUN ERKEGİ KADINI OLMAZ
Tarih : 30-03-12

AZ GÜNAHI AZSANMIYALIM.KİME KARŞI ONA BAKALIM.AHLAKSIZLIGIN ERKEGİYMİŞİ KADINIYMIŞI OLMAZ.MANEVİYATIN OLMADIGI YERDE ZUHUR EDER.MEVLAM İSLAH EYLEYE BİZLERİDE ONLAR YÜZÜNDEN MÜSÜBETLERE DAHİL ETMESİN.ZUHAL GEDİK HANFENDİNİN SÖZLERİNEDE SONUNA KADAR KATILIYORUM.

 
Zuhal Gedik
sorumluluk Allahadır
Tarih : 03-01-12

Aldatmak konusunda sorumluluk her iki taraf için de birbirlerinden önce Allah'a karşıdır. . Bu meselede kişiler öncelikle Allah'a verilecek bir hesabın olduğunu bilmeliler. Zina büyük günahlardandır ve "Allah nasıl olsa affeder." mantığı doğru değildir. Allah isterse affeder elbette. Ama ya affetmezse. Sadakatsizlik yapan hangi taraf olursa olsun günahtır ve hesabı iki taraf için de aynı şekilde görülecektir. Kadınların başkasına bağlanırken duygusal anlamda da bağlanmış olması kıyas yapıldığında erkeğin aldatmasını masum hale getirmez. Erkek ya da kadın fark etmez insan kendini bilmeli kendine sahip çıkmalı ve Allahın karşısına temiz bir dünya geçmişi ile çıkmalı. Dizilerde iki tarafın da aldatması marifet sayılıyor. Bunu normalleştirmeye çalışıyorlar. Dizi mantığını hayata taşımayalım; hatta seyretmeyelim.

 
ALDATMADA KADIN-ERKEK FARKI
Online Kişi: 22
Bu Gün: 239 || Bu Ay: 6.229 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.219 || Toplam Tıklanma: 52.117.306