HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : / AKTÜALÝTE
Okunma Says: 3344
Yazar: Ali Eren
YILBAÞI VE KÂFÝRLERE BENZEMEKTEN SAKINMAK

 

Allah indinde tek hak din olan slâm’a göre, hal, tavr ve sözlerimizle kâfirlere benzememek, hiçbir zaman aklmzdan çkarmamamz gereken mühim bir husus.

Henüz ezan merû klnmadan önce, Peygamberimiz’in bakanlnda insanlarn namaza nasl çarlaca konuulmutu. Namaz vaktinin bildirilmesi için çan çalnmas, boru öttürülmesi veya ate yaklmas gibi eyler teklif edildiyse de hepsi kâfirlerin âdeti olduu için hiçbiri kabul edilmedi.

Günein doduu, batt vakitlerde ve öle vaktinden önce tam ortadayken namaz klnmamasnn sebebi o vakitlerde günee tapanlarn tapnmalardr.

Sevgili Peygamberimiz sallallâhü aleyhi ve sellem, saç ve sakal boyamada bile kâfirlerin kulland renklerden kaçnmamz emir buyurmulardr.

bni Ömer radyallâhü anh hazretleri, kâfirlere benzememek hakknda Peygamber Efendimiz’in öyle buyurduunu rivâyet ediyor:

“Bir kimse, müriklerin yaad yerde ev yapp (onlara karp) bayramlarna katlmak suretiyle onlara benzerse, kyâmet günü onlarla beraber harolunur.” (Beyhakî, Essünenü’l-Kübrâ)

Bu durumda akla öyle bir soru gelebilir:

Bugün, birçok kâfir ülkesinde arlkl olarak da Avrupa’da birçok Müslüman yayor. Dolaysyla onlarla iç içedirler. Bu Müslümanlar da ayn tehlike içinde midirler?

Tabii ki hayr. Çünkü, yasaklanan ve kaçnlmas gereken tehlike, söz ve tavrlaryla kâfirlere benzemektir.

Hem zamanmzda hayat artlarnn getirdii mecbûriyetlerden hem de onlarla diyalog yapmak için, Müslümanlar kâfirlerle zaman zaman bir arada bulunuyorlar. Bu sebepten, az da olsa baz kimselerin kalblerinin onlarn inançlarna kar yumuad görülüyor. Azn az da olsa, “Onlarn da dini var. Onlar da Allah’a ve bir peygambere inanyorlar. Onlar da doru yolda” diyenler oluyor. Bu, tehlikeli bir sözdür.

Böyle diyenler, “Onlarn inanyoruz dedikleri kitaplarn deitirilip, Allah tarafndan gönderilen hak kitap olmaktan çktn” unutmamallar. Kâfirlerin lehine söyledikleri böyle sözlerin kendilerini tehlikeye attn da unutmamalar icap ediyor. Bu meselenin hafife alnacak cinsten olmadna öyle izah getirmeye çalalm:

Bediuzzaman’n, “Üstadm” diyerek hürmetini ifade ettii kinci Binin Yenileyicisi mam- Rabbânî kuddise sirruh hazretleri öyle buyuruyor:

“ki dini tasdik eden (ikisinin de hak olduunu kabul eden) müriktir. slâm hükümleri ile küfrü bir araya getirmeye çalan da müriktir. Halbuki küfürden (slâma zt eylerden) uzaklamak slâm’n artdr. irk tehlikesinden saknmak, tevhiddir, (Allah’ bir kabul etmekle olur).”

Allah’ bir kabul etmek de, Allah’n dininin -çeit çeit deil- tek olduunu kabul etmekle olur.

2000 senesi Nisan aynda güneydoudaki bir vilayetimizde yaplan Dinleraras Diyalog toplantsnda, Amerikal bir Hristiyan sözde kelime-i ehadet getirip Müslüman olmu ve orackta haham, papaz ve müftünün huzurunda Müslüman bir hanmla nikahlar kylmt.

Bu haber, “Bu bir devrim. Diyalogtan düüne” diyerek gazetede büyük balklarla duyurularak, bütün dünya Müslüman olmuçasna sevinç gösterisi yaplmt. Oysa ayn haberde, sözde Müslüman olan adamn, “Kendisini hem Hristiyan hem Müslüman ilan ettii” bildiriliyordu. Yani adam iki dini de ayn anda hak kabul etmekle, kendisini -mam- Rabbânî hazretlerinin tarif ettii- müriklerden olduunu ilan etmi oluyordu.

Demek ki ortada sevinilecek bir ey yok üstelik bir felaket vard. Müslüman olduu ilan edilen kii, Müslüman olmak öyle dursun, eski hali olan Hristiyanlktan daha kötü bir felâkete dümü hem Hristiyan hem Müslüman olduunu söyleyerek mürik olmutu. Çünkü, Bediuzzaman’n asrlar öncesi üstad mam- Rabbânî hazretleri, “ki dini tasdik edenin mürik olduunu” beyan ediyordu.

Hadiseyi tersine çevirip, bir insann mürikliini allayp pullayarak sunmann vebal olduu ise ortadayd.

mam- Rabbânî hazretleri, Hindistan’da yaam olan ve kaç asrda bir gelen büyük bir slâm büyüü. Oradaki Müslümanlar, Hindûlarn slâm d faaliyetlerine karmamalar için çok çalt. Bu konuda öyle buyuruyor:

“Hindûlarn önem verdikleri belli günlere hürmet ve Yahudilerin âdetlerine uymak, küfrü gerektirir (insan küfre düürür). Müslümanlarn câhilleri bilhassa kadnlar, kâfirlerin belli günlerdeki merasimlerine katlmaktadrlar. Bunlar kendileri için bir bayram kabul edip, kzlarnn ve kardelerinin evlerine onlarn yapt gibi hediyeler gönderiyorlar. Böylelikle o merasime tam mânâsyla ilgi ve alâka gösterip benimsiyorlar.” (Mektûbât, 3/41)

Meseleyi bu ekilde ortaya koyan mübârek zat, bunun sonunun irk ve küfür olduuna iaret ediyor.

Bu satrlar kaleme almamzdaki gaye, din kardelerimizi ylba denilen Hristiyan âdetine karp katlmamalar için uyarmaktr. Ylba, sadece bir takvimin bitip dierinin kullanlmaya balanmasndan ibarettir…

 

Yaznn kaynana ulamak için tklaynz.


Yazar: Ali Eren
31-12-09
E mail: alieren_vakit@mynet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı iin henz yorum yapılmamıştır.
YILBAÞI VE KÂFÝRLERE BENZEMEKTEN SAKINMAK
Online Kii: 16
Bu Gn: 273 || Bu Ay: 5.366 || Toplam Ziyareti: 2.928.325 || Toplam Tklanma: 58.602.607