ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 798
Yazar: Ahmet Doğan İlbey
KUMARBAZ CUMHURİYET’İN MURDAR MİLLÎ PİYANGOSU

KUMARBAZ CUMHURİYET’İN MURDAR MİLLÎ PİYANGOSUİnsanımızın ahlâkını yozlaştıran bir mihrak arıyorsanız “Millî Piyango İdaresi” ne gidin. “Millî Piyango Çekilişi” cühelâ zümresinin parasını murdar eden “yasal” bir kumar odağı ve devlet eliyle kumar oynatmanın adıdır.

Dinimizce haram sayılan piyango çekilişi Kumarbaz Cumhuriyet eliyle resmîleştirilmiş bir kumar türüdür. Kemalist devletin şarlatanlıklarından biridir. “Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Türkiye Ansiklopedisi” nin 4. cildinin “Cumhuriyet dönemi kültür sanat ve sosyal hayat” bölümünü sürerek anlatalım:

Millî Piyango İdaresi, M. Kemal tarafından projelendirilmesinin ardından 5 Temmuz 1939'da Hava Kuvvetleri'ne sözde yardım maksadıyla kurulur ve ilk çekiliş Cumhuriyet şeflerinin tâlimatıyla 19 Mayıs 1940 Törenleri'nde yapılır. Sonra “Şans Oyunu” reklâmlarıyla bütün cemiyete musallat edilir.

Kumarbaz Cumhuriyet'in Nimet Abla gişesi

Lâ-dinî kumarbaz Cumhuriyet seçkinlerine hizmet eden Türk Tayyare Cemiyetince 1931 de ilk defa yılbaşı piyangosu düzenlenir ve “Tayyare piyangosu” çekilişi yılbaşı kutlamalarıyla birleştirilir. Tayyare Piyangosu İdaresi çekilişlere katılma sayısını devlet radyosu vasıtasıyla artırmaya çalışır. Yılbaşına yakın günlerde Kemalist rejim yanlısı gazetelerde bol bol “Nimet Abla'nın Nimet Gişesi” reklâmı yapılır.

Millî, yâni İslâmî varlığımıza aykırı reklâmlardan bir örnek: “Şimdiye kadar binlerce kişiyi zengin etmiş ve müşterilerimizin birçokları nimet sahibi olmuşlardır…”

“Tanrı”larından uzaklaşan lâdinî ve pozitivist Batı'nın icadı olan piyango azgın kapitalizmin bir kumar çeşidi… Batı'yı iktibas eden kumarbaz Cumhuriyet'in gelir kaynağı olan piyangonun cemiyetin ahlâkını bozduğuna dair sayısız araştırmalar mevcut iken, devlet ve hükümet anayasanın 58. Maddesi olan “…Zararlı Şeylerle Mücadele Kanununu” alenen çiğniyor.

Piyango ile millî kelimesini birlikte kullanmak küfürdür

Piyango ile millî, birbirine düşman iki ayrı milletin kelimeleridir. İlki Haçlı, yâni Avrupalıdır… İkincisi İslâm, yâni Müslüman milletin… Piyango ile “millî” kelimesinin yan yana olması İslâm'a yapılmış küfürdür.

Bu ağır küfrü anlamak için millî kelimesinin mânasını bilmek gerek. Millî, İslâmî, yâni dîne ait olan demektir. Bundandır ki millet kavramı da İslâm kelimesinden olmadır; İslâmî hükümlerin tamamı olan şeriat, yâni din etrafında toplanan topluluk mânasına gelir.

Piyango biletlerinde hâlâ “millî” kelimesinin kullanılıyor olması, dini mübin-i İslâm üzere kurulmuş Türk devletine, Müslümanla aynı mânaya gelen Türk milletinin târihî ve hâdimülharameyn vasfına ağır hakarettir. Bu şenî fiili, bu alçakça cürmü işleyen, kumarı kanunla “devlet kurumu” yapan ve üstüne üstlük bir de “millî” kelimesini ekleyen Kemalist devletin bu gayr-ı İslâmî âdetinin hâlen devam ediyor olması utanç vericidir.

“Şans oyunları” adı altında kumar oynayanların sayısının 20 milyon gibi dehşet verici rakamlara ulaştığı yüz kızartıcı bir gerçek. Televizyon ve gazeteler vasıtasıyla yaygınlaşarak sosyal hâle gelen, murdar bir bağımlılığa dönüşen piyango denilen ecnebi ve cenabet kelimenin yanından “millî” kelimesini kaldırması gereken adres bellidir.

Millîlikle alâkası olmayan birçok müessesenin başında din ü millete karşı hakaret alâmeti gibi duran “millî” kelimesini piyangonun önünden kaldırmayan hükümetlerin bu mesuliyetsizliğinden dolayı sual edileceklerini düşünmek ne kadar acı!

Haram diyen Diyanet, haram işleyen devlet

Bir yanda umut tâcirliği yapan devletin izin verdiği “Piyango İdaresi” insan ahlâkının yozlaşmasına sebep olurken, diğer yanda Diyanet İşleri Başkanlığı, “İslâm dinine göre piyangonun her türlüsü haramdır” diye fetva yayınlıyor. Bu ülke bu tezattan ne zaman kurtulacak?

“Millî piyango” ruhî hastalıkları artıyor

“Millî piyango” yu modern-laik görüşlü psikiyatristler bile “normal olmayan bir beklenti” olarak târif ediyor ve depresyona yol açtığına …” dair tebliğ üstüne tebliğ yayınlıyorlar. Hülâsa olarak diyorlar ki:

Umutlarını şans oyunlarına bağlayarak psikolojilerini bozan insanlar mânevî olarak bir girdabın içine düşüyorlar. Emek harcamadan maddî imkânlara ulaşmak istiyorlar ki bu ruhî hastalığın sebeplerinden biridir. Kazanılan paranın emeksizce, yâni gayr-ı meşru şekilde elde edilmesi şans oyunlarına yönelmeyi artırıyor. Beklentileri gerçekleşmeyen insanlar hayâl kırıklığına uğruyor, ruhî ve ahlâkî buhrana kapılıyorlar.

Sözün özü: Cemiyetin ahlâkî çöküşüne yataklık eden “millî piyango biletini” almak şuursuzluk. Biletteki “millî” kelimesinin Avrupa menşeli piyango ile kullanılmasına göz yummak ve millî sızı duymamak daha beter bir şuursuzluk, hattâ çürümüşlük…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ahmet Doğan İlbey
30-12-19
E mail: yenisoz.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KUMARBAZ CUMHURİYET’İN MURDAR MİLLÎ PİYANGOSU
Online Kişi: 13
Bu Gün: 244 || Bu Ay: 8.848 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.259 || Toplam Tıklanma: 51.932.424