ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 429
Yazar:
2021 İSTİKLÂL MARŞI YILI OLDU

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Kâzım Arıcan ve TYB Vakfı Mehmed Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 2021 yılını İstiklâl Marşı olarak ilanı üzerine ortak bir açıklama yayınladılar:

“TBMM dün gece 2021’in İstiklâl Marşı yılı olmasını kabul etti.

Milletler tarihî hadiselerle birlikte, tarihten çıkan güçlü sözlerle, kalıcı metinlerle de kendilerini ifade ederler. Büyük zaferlerimizin yıldönümlerini kutladığımız gibi, büyük metinlerin ortaya çıkışını da zihinlerimizde yer edecek şekilde hatırlamalıyız. Bayrağımız yüzlerce yıl içinde bizi temsil eden güçlü bir sembol olarak ortaya çıktı. İstiklâl marşımız ise bayrağımızın tarihî muhtevasını ifade eden edebî bir metin olarak zihinlerimize yerleşti. İstiklâl Marşı milletimizin millî mutabakat metnidir. 1921’de yazıldı, Cumhuriyet iki yıl sonra ilan edildi. Bayrağımız gibi, dilimiz gibi, İstiklâl Marşı’mız da bize yüzlerce yıllık köklerimizi ve süreklileşen varlığımızı hatırlatıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği İstiklâl Marşı’nın yüzüncü yılının şanına yakışır şekilde hatırlanması için mayıs ayından itibaren resmî makamlar nezdinde teşebbüslerde bulundu. Cumhurbaşkanlığına, TBMM Başkanlığına İstiklâl Marşı yılının ülkemizde güçlü bir farkındalık meydana getireceğini belirterek, bu sebeple Türkiye’de ve Türkiye’nin elçilik ve temsilciliklerinin bulunduğu yerlerde, hatta Türk cumhuriyetlerinde hatırlanmasının doğuracağı olumlu sonuçları hatırlattı.

Kasım ayından itibaren Türkiye Yazarlar Birliği 100. Yıl faaliyetlerini başlatmaya karar verdi. İlk faaliyet Millî Mücadele’nin temel metinlerinden olan Mehmed Âkif’in Kastamonu Nasrullah Camii kürsüsündeki vaazının 100. Yıldönümü Kastamonu Eğitim-Bir Sendikası ile müşterek olarak yapılan toplantıyla anıldı.

TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un teklifinin TBMM’de temsil edilen bütün partilerin tasvibi ile Meclisimizde ittifakla kabul edilmesi ayrıca büyük bir memnuniyet uyandırmıştır.

TBMM Başkanımıza, parti başkanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkürlerimizi, tebriklerimizi sunuyoruz.

2021 İstiklâl Marşı yılı hayırlı olsun!”

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
24-12-20
E mail: tyb.org.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
2021 İSTİKLÂL MARŞI YILI OLDU
Online Kişi: 14
Bu Gün: 397 || Bu Ay: 9.620 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.338 || Toplam Tıklanma: 51.943.470