ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 18351
Yazar: Mehmet Bahadıroğlu
HANGİ TV HANGİ CEMAATİN?

Tarikat ve cemaatler vizyonunu yaymak için irşad maksatlı televizyon açmaya devam ediyorlar. Bu işler tv ile olur mu olmaz mı, bilemeyiz ama kimileri daldı bu yola, misyonunu unuttu kimileri de hala misyonunu unutmuş değil.

TGRT ile başladı ilk cemaat yayını!

Türkiye’de dindarların ilk tv kanalıydı; TGRT. Rivayete göre, bileziklerini bozduran kadınlar vardı o televizyonun açılması için.  İnanç Dünyası dışında büyülü camdan ilk Kuran sesi belki TGRT ile gelmişti. Hüseyin Hilmi Işık’a nisbet edilen Işıkçılar cemaatinin Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonu; Kuran’la açıldı ancak maalesef dansözle kapatıldı. Şimdi cemaatin radyosu ve TGRT Haber televizyonu devam ediyor yayın hayatına.

Samanyolu hizmeti

Fethullah Gülen Cemaati 1993’te Samanyolu Televizyonunu kurdu. Muhafazakâr cenah, TGRT ile dolduramadığı boşluğu, yıllar yılı  Samanyolu ile doldurmaya çalıştı. Sır Kapısı vazgeçilmezi oldu dindar ailelerin. Ardından Samanyolu Haber, Mehtap TV, Yumurcak TV geldi.

Uydu; tv açmayı kolaylaştırdı

Son olarak uydu üzerinden yayın yapma fırsatı, kolaylık tanıdı  tüm cemaatlere. Risale-i Nur okurları olarak bilinen Okuyucular Cemaati Dost Tv’yi açtı. Müslüman olmaktan utanmayan bir televizyon o.  Hakeza, Akabe Vakfı çevresindekiler, Hilal Tv’yi açtı.  Erbakan Hoca çevresinde toplananlar da artık cemaat sayılırsa, karasal yayını Doğan Grubuna satıp, uydu üzerinden devam etmekteler TV 5’le yayın hayatına.

Geçtiğimiz sene 29 Mayıs’ta Menzil merkezli cemaat, ilk HD özellikli tv kanalını Semerkand TV'yi açtı. Ensar Vakfı çevresi ise Ensar TV'yi internetten yayına başlattılar.  Risale-i Nur talebelerinden bir başka grup ise, Yavuz Bahadıroğlu’nun önderliğinde Moral Tv hazırlığında. Şükür, bu kulvarda kırılmadı heyecanımız.

Kimlerin yok?

Yahyalılı  Cemaatinin dergisi ve Seyr Fm isimli radyosu mevcut ama hâlâ tv kanalları yok. İskenderpaşa’nın da aynı şekilde Akra Fm’i var yayın hayatında, AK Tv 28 Şubat sürecinde kısa ömürlü oldu. Göründü, kayboldu. Bunda o dönem keyfi verilen cezalar etkili olmuş anlatıldığına göre. Mahmud Efendi Cemaatinin bir kesimi Lâlegül Fm’e sahip ama televizyon açması beklenmiyor. Zîra, cemaatte hâla (bu hâlâ'yı yargılama olarak anlamayınız lütfen; bu tv'siz bir ev tahayyül etmeyi sürdürebilmenin ne kadar zor olduğunu da ifade etmeye yarar 'hâlâ' kelimesi) yaygın görüş, televizyonun eve girmemesi şeklinde. Altınoluk Dergisi çevresinde toplanan Osman Nûri Topbaş Efendi cemaati ve Fazilet Neşriyatı kuran Süleyman Efendi talebelerinin bir televizyon kanalları yok.

Mehmet Bahadıroğlu haberdâr etti

 

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Mehmet Bahadıroğlu
25-06-11
E mail: dünyabizim.com
 
 
Yorumlar: 1
selman kıpık
dert
Tarih : 05-12-11

fuhuş eskiden sokaklarda idi artık yatak odamıza kadar girdi dini tv ler ya sapık görüşl-ler çıkıyor yada çıplak kadılar ya da kendini kapalı olarak niteleyen rahibe türbanlı lar yada altı MEKKEaltı parisgibi marka MÜSLÜMANLARI ÜSTAD NECİP FAZIL IN tabiri ile

 
HANGİ TV HANGİ CEMAATİN?
Online Kişi: 27
Bu Gün: 253 || Bu Ay: 7.295 || Toplam Ziyaretçi: 2.239.233 || Toplam Tıklanma: 52.334.645