HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : TÂRÝH / TÂRÝHÝN ARA SOKAKLARI
Okunma Says: 7237
Yazar: Faruk Köse
YEDÝ DÜVELE KARÞI VERÝLMÝÞ BÝR KURTULUÞ SAVAÞI FALAN YOKTUR!

Bir “Kurtulu Sava” masal

Dünkü yazda “Kurtulu Sava”nn koskoca bir yalan olduunu söyleyip detay bugüne brakmtm. Sözü dolandrmadan dorudan konuya gireceim: Öyle yedi düvele kar verilmi bir “Kurtulu Sava” yoktur.

Yoktur da niçin var biliniyor? Çünkü millet hakikatleri bilmiyor, hatrlamyor. Çünkü millet, “Kurtulu Sava” denilen süreç sonunda sadece “slam Devleti”ni ve topraklarnn çok büyük ksmn deil, hafzasn da kaybetti. Çünkü milletin siyasi, sosyal, kültürel, hukuki, ameli, tarihi, corafi ve hatta imani ve slami hafzas silindi. Bu yüzden hakikatler hatrlanamyor.

imdi okullarda okutulan “resmi tarih” kitaplarndaki bilgileri önümüze alp bakalm.

Trakya’dan Artvin’e kadar Karadeniz Bölgesinde sava oldu mu? Hayr.

Dou Anadolu Bölgesinde sava oldu mu? Hayr. ran snrlar zaten 1639 Kasr- irin Antlamas’dan bu yana deimedi. Sovyetler Birlii ile olan snrlar, sava yaplmadan, Gümrü Andlamas ile belirlendi. Gerçi, Kazm Karabekir komutasndaki Türk ordusunun bir harekat olmutu; ancak bu, igale kar deil, Sevr ile boaltlan illere yeniden askerin girmesinden ibaretti.

ç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde sava oldu mu? Hayr. Hatta Trakya Bölgesi ve stanbul bile sava görmedi. ngilizler kendiliinden çekilip gitti.

Güneydou Anadolu Bölgesi’ne gelince... Antep, Mara, Urfa ve Adana’da yaplan savalar ile Ankara Hükümeti arasnda hiçbir alaka yok. M. Kemal ve arkadalar bu illerdeki savalar organize etmi de deil, sevk ve idare etmi de deil. Bu illerin halk, çou din alimi olan yerel önderlerin arkasnda direnie geçip, kendi savalarn vererek bölgelerini düman igalinden kurtardlar.

Gelelim Ege Bölgesi’ne... ngilizlerin desteiyle zmir’e çkan Yunanllar zaten halkn kurduu yerel direni cepheleri perian etmiti. lerleyen Yunanllar, Ankara Hükümetinin dorudan yönettii askerlerle karlat. Yani Ankara Hükümeti, sadece Yunanllarla yapt Sakarya Savan yönetti. nönü Savalar bile aibeli; nönü Savalar diye bir eyin olmadn iddia edenler var. Hadi o da olsun. Bu durumda ortaya çkan hakikat tablosu u:

M. Kemal Hükümetinin yapt tek sava, Yunanllarla savatr. Hatta “Büyük Taarruz” bile sava deildir; Yunanllarn çekildii bölgelere, peinden Türk Ordusunun girmesinden ibarettir.

Yani “Kurtulu Sava” denilen ey, hepi topu bu kadar; sadece Yunanllarla yaplan savatan ibaret.

imdi bu savalar verildi de ne oldu, ona bakalm.

Misak- Milli snrlar içindeki Batum’dan ve tüm Kafkasya’dan vazgeçtik. Yine Misak- Milli snrlar içindeki Musul ve Kerkük’le beraber, içinde Filistin’in de bulunduu bütün Arap topraklarn terk ettik. Hatta Hatay’ bile... Misak- Milli snrlar içindeki Bat Trakya’y ve tüm Ege Adalarn ise, “yenmek”le övündüümüz Yunanllara braktk.

Bu durumda baka bir hakikat daha ortaya çkyor: Kurtulu Sava denen ey sadece Yunanllarla yaplmt ya, o savan galibi de biz deiliz, Yunanllar! aka yapmyorum, hakikat öyle. Baknz, Yunanllar zmir’e girdiinde Bat Trakya ve Ege adalar bize ait deil miydi? Yunan’ -güya- zmir’de denize döktük de ne oldu? Bat Trakya ve Ege adalar Yunanllarda kald. Yani savatan kazançl çkan, savan galibi biz deil, Yunanllar oldu.

Demek ki, bize “Kurtulu Sava” diye yutturulan ey, aslnda bir masaldan ibaret. Peki, o halde “kurtulduumuz ey” nedir?

Osmanl topraklar 20 milyon kilometrekareye ulamt. Birinci Dünya Savana girildiinde 5 milyon kilometrekare eldeydi. Yani Sevr kabul edilmediine göre, Lozan Andlamas için oturulduunda, topraklarmz 5 milyon kilometrekareye yakn iken, geriye 783 bin kilometrekare kaldysa bu, 4 milyon kilometrekarelik toprak kayb demek deil mi? Eer kurtulmak buysa, Filistin’den, Badat’tan, am’dan, Kahire’den, Trablus’tan, Hicaz’dan, Kafkasya’dan, Ege adalarndan vb. kurtulmu olduk. Yani aslnda kurtulmadk; ykldk, parçalandk.

imdi öyle bir kurgu yapalm. Eer “kurtarclarmz” bizi kurtarmasalard da, igal altna girseydik ne olurdu?

galciler Hilafet’i kaldrrlard. Kur’an hükümlerini hayattan uzaklatrr, Kur’an’ yasaklar, ayaklar altna alrlard. Rasulallah’n önderlii kalmazd. Baz camilerimiz yklr, satlr, baka amaçlarla kullanlrd. Ezanmz yasaklanrd. Dilimiz, alfabemiz deiirdi. Kültürümüz, geleneimiz terk edilirdi. Kadnlarmzn tesettürü açlr, klmz-kyafetimiz yasaklanrd. Ahlâkmz, sosyal yapmz bozulurdu. slam siyasal, sosyal, hukuki, iktisadi ve benzeri alanlarda hayattan uzaklatrlrd.

Yerine ne gelirdi? slam Hukuku yerine Avrupallarn hukuku, slami yaantnn yerine Avrupallarn yaants getirilirdi. Kur’an ncil’e, cami kiliseye, imam papaza benzetilirdi. Devlet Laikletirilir, insan dinsizletirilirdi. Vs. vs.

Peki, kurtulduk da ne oldu?

Zaten tam da bunlar oldu. Hilafet’ten kurtulduk. Kur’an’dan kurtulduk. slam hukukundan, eriat’tan kurtulduk. Kültür ve geleneklerimizden kurtulduk. Klk kyafetimizden kurtulduk. Alfabemizden kurtulduk. slam’dan kurtulduk! Özgürlük bilincinden, slam kardeliinden, Ümmetin dier toplumlarndan kurtulduk. galcilerin kanatlar altnda bir bamza kaldk.

galciler kalsayd bundan kötüsü olmayacakt. Demek ki igalciler, zaten istediklerini elde etmeyi garantiledikleri için gitmiler.

Sahi, bunun neresi kurtulu?

Yaznn kaynana ulamak için tklaynz.

Yazar: Faruk Köse
20-05-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 7
Ýhsan Efendioðlu
KAHRAMAN ÝCAT ETMEK ÝÇÝN UYDURULAN SAVAÞLAR
Tarih : 24-05-13

Süleyman kardeþ toplumsal (ictimâî) bozulma elbette Cumhuriyetten evvel baþladý. Bünyeye virüs bulaþmýþtý, teþhis konulamadý. Ama cennetmekân Abdülhamid Han teþhisi koymuþ çareyi de bulmuþtu. Fakat bünyeye bulaþan Ýttihat Terakki (Ý.T.) ve siyonizm virüsü onu tahtýndan etti. Padiþahýn vazifelendirdiði insanlar hep ihanet ediyorlardý. Kimisi makam mevki peþinde, kimisi para pul peþindeydi. Bu tipler bilerek veya bilmeyerek siyonizme hizmet ettiler. Bugün de etrafýmýzda görmüyor muyuz böyle teþkilatlarý? Lions, rotary vb. kulüpler kime hizmet ediyor? Müslümaným dediði halde bu kulüplere üye olanlar yok mu? Vataný kurtarmak için Padiþah tarafýndan Anadolu’ya gönderilenler, hastayý tedavi etmek yerine hastanýn kellesini kopardýlar ya da kopardýklarýný zannettiler. Hilâfeti kaldýrdýlar, Ýslâm dünyasýný baþsýz býraktýlar. Ýslam’ý, Kur’aný, Þeriatý, yazýmýzý, ezanýmýzý yasakladýlar. Bunlar ehlince bilinmeyen þeyler deðil. Peki Süleyman kardeþim atalarýmýz dediðin insanlar kimler? Eðer Sütçü imam gibileri kastediyorsan buna benzer direniþler mahalli çaptaki direniþlerdir. 9 Eylülde Yunan’ýn Ýzmir’de denize döküldüðü ise kocaman bir yalandýr. Yunanlýlar Ýzmir’i 7 Eylülde terk etmiþlerdir. Kumandan ve ordu düþman gittikten iki gün sonra 9 Eylülde Ýzmir’e gelmiþlerdir. Ahmet isimli yorumcu kardeþimizin tavsiyesini ben de tekrar ediyor, Kadir Mýsýroðlu’nun tarih sohbetlerini ve kitaplarýný þiddetle tavsiye ediyorum.

 
AHMET
ORTADA ABARTILMIÞ BÝR SAVAÞTAN BAÞKA BÝR ÞEY YOK
Tarih : 23-05-13

Süleyman kardeþ ders kitaplarýnýn etki alanýndan çýkamýyor galiba. Yazarýn söylediklerini bir daha okuyunuz. Karadeniz bölgesinde savaþ yok, orta Anadolu'da yok, Doðu ve Güneydoðu'daki mücadele malum kahramanlarýn kumandasýnda deðil, Akdeniz Bölgesinde tek kurþun atýlmamýþ; kendileri çekmiþ gitmiþ. Ýnönü Zaferi diye bir hadisenin olmadýðý artýk biliniyor. Ýstanbul'u kendileri terk ettiler. M. Kemal'in savaþtýðý tek millet gerçekten Yunanlýlar. Yunanlýlar kim? Dünkü kölemiz. Bu hadiselere bütün olarak bakýldýðýnda büyük ve kuvvetli bir "el"in tertibi olduðu, laik ve seküler bir Türk Devleti'ne bu "el" tarafýndan adým adým sürüklendiðimiz açýkça görülür. Artýk bunlar açýkça yazýlýp çiziliyor; ortalýk kitap dolu. Hiç olmazsa Kadir Mýsýroðlu'nun sitesine girip bu hususlardaki gün görmemiþ bilgi ve belgelerle dolu sohbetlerini dinleyiniz. Adamcaðýz her bildiðini anlatamamanýn acýsýyla "Benim bildiklerimi bilseydiniz çýldýrýrdýnýz!" diye inliyor. Anlatamadýðý neler biliyordu acaba? Yardýma çaðýrdýðýnýz Mehmed Âkif, kurtarýcýlarýn þerrinden kurtulmak için canýný Mýsýr'a zor atmýþ. Verdiði mücadelenin nasýl heba edildiðini, hatta tersine döndürüldüðünü ilk ve en iyi anlayan Mehmed Âkif'tir. Yapmayýnýz Allah aþkýna!

 
Süleyman YILMAZ
Zalime Asla Alkýþ Tutamam
Tarih : 23-05-13

"Senin zalimin iyi, benim zalimim kötü" gibi bir yaklaþým içerisinde olmam mümkün deðildir.Kimse bu dönemde veya geçmiþte yapýlan haksýzlýklarý olmamýþ kabul edemez.Hepsini yazmaya sanýrým yer yok.Mesela 28 Þubat'ý, Tabutluklarda yapýlan iþkenceleri,baþörtüsü nedeniyle maðdur olan binlerce insaný yokmuþ farz edemem.Bir örnek de kendimden vereyim.Evimiz yurda çok yakýndý. Askerler teftiþe gelecek diye çuvala doldurduðumuz Kuran-ý Kerimleri eve götürdüðümü hiç ama hiç unutamam. Fakat bütün bu zalimane uygulamalar atalarýmýn "Kurtuluþ Savaþý"nda verdiði mücadeleyi küçük görenleri hoþ karþýlamamý gerektirmez. Yazara tepkimin sebebi budur. Gelelim yazýda bahsedilen toplumsal bozulmaya. Toplumsal bozulmanýn cumhuriyetle baþlamadýðýný edebiyatla þöyle böyle ilgilenen herkes bilir. Tanzimat ve Servet-i Fünun Edebiyatý eserleri bu konuda bilgi edinmek isteyenler için raflarda bekliyorlar. O dönem edebiyatý örnekleri toplumsal bozulmayý öyle güzel iþlemiþ ki sanki her þey bugün yaþanmýþ gibi. Cumhuriyet döneminde toplumsal bozulma artarak devam etmiþtir, hala da devam ediyor. Yani toplumsal bozulma bir anda gerçekleþen bir þey deðildir. Ne kadar yazarsam yazayým belki kendimi ifade edemeyebilirim. Bu yüzden "Kurtuluþ Savaþý" ile ilgili büyük þair Mehmet Akif ERSOY'un yardýmýna ihtiyaç duyduðumu hissediyorum. Büyük þair:"Allah bir daha bu millete Ýstiklal Marþý yazdýrtmasýn." derken acaba verdiði mücadelenin küçümseneceðini düþünüyor muydu?... Bugün Kurtuluþ Savaþýný hafife alan zihniyet acaba yarýn hangi savaþý hafife alacak? Bunun sonu nedir?

 
Ýhsan efendioðlu
Tarhiten Haberi Olmak
Tarih : 23-05-13

Yaþadýðý devri idrak etmek ya da edememek.Mes'ele Bu. Süleyman Yýlmaz isimli yorumcu, yazarý tarihinden haberi olmamamkla suçluyor. Aslýnda yazdýklarýyla bizâtihî kendisinin tarihten haberi olmadýðý anlaþýlýyor.Yazarýn yazdýðý hadiseler bu ülkede yaþanmadý mý? Yazarýn söylediði gibi kurtarýcýlarýmýz sayesinde; Hilafet’ten, Kur’an’dan, Ýslam hukukundan, Þeriat’tan, Kültür ve geleneklerimizden, Kýlýk kýyafetimizden, Alfabemizden, Ýslam’dan kurtulmadýk mý? Özgürlük bilincinden, Ýslam kardeþliðinden, Ümmetin diðer toplumlarýndan kurtulmadýk mý? Ezanda kulaðý olmayanýn namazda gözü olmaz demiþler. süleyman yýlmaz isimli yorumcunun böyle birisi olduðunu düþünmüyorum. Ama Din, Ýman, Ýslâm, Kur'an, Ümmet diye derdi olanlarýn, bu deðerleri nesilden nesile aktarmak diye derdi olanlarýn yazýdaki hususlara itiraz etmeleri anlaþýlmaz bir durum.

 
AHMET
ZALÝMÝNE AÞIK OLMAK
Tarih : 22-05-13

Süleyman Yýlmaz kardeþimiz ölümü göstererek sýtmaya razý olmamýzý istiyor galiba. Ýngilizlerin Ýskoçya'da yaptýklarýna bakarak bizdeki zalimlerin yaptýklarýna "Oh be! Bizde bu kadar zulüm olmadý." diye halay mý çekelim. Evet, ancak bir iþgal ordusunun yapabileceði zulümler bu millete yapýldý. Yapýlmadý diyebilir misiniz? Yazarýn dünyadan haberi olsun, iyi de, kendi tarihinden habersiz olmak daha feci bir þey deðil mi? Üstelik bu zulümlerin bir kýsmý þahsýmýza kadar uzanmýþken. "Bir milletin tarihi"nin her þeyiyle iftihar edilmesi mi gerekir? Tarih bazen milletin tepesine inen balyozlarýn resmidir.

 
Süleyman YILMAZ
Ýþgalciler Kalsaydý Sahi Ne Olurdu?
Tarih : 22-05-13

Yazarýn galiba dünya tarihinden hiç haberi yok.Ýþgalciler kalsaydý neler olabileciðini acizane ben hatýrlatayým. Ýþgalcilerden birisi Fransaydý.Muhtemelen Afrikada yaptýklarý gibi sadece Fransýzca konuþulsun diye dudaklarýmýza kilit takabilirlerdi. Cezayirlilere yaptýklarý gibi(45.000 kiþi) bizi de katledebilirlerdi. Yunanlýlarýn ilk iþi camilri yýkmaktý. Her gün bakarken gururlandýðýmýz camilerimiz tarihin tozlu sayfalarýnda sadece adlarýyla yaþarlardý. Biz de sürekli iç çekerdik; "Ne güzel camilerimiz varmýþ.) diye.Ýþgalcilerden biri de Ýngilizlerdi. Ýngilizlerin yaptýklarýný yazamam. Sadece yazara Ýngilizlerin Ýskoçyada evlenecek olan çiftlere neler yaptýklarýný araþtýrmasýný tavsiye edebilirim. Ýlkel kabilelerde bile yaþanmayacak aþaðýlýk uygulamalar. Bu örnekler uzatýlabilir. Bu milletin tarihiyle niye bu kadar uðraþýlýr ki? Amaç ne? Kendi tarihiyle gurur duyamayan bir gençlik yetiþtirmek mi?

 
yavuz balamur kýrkalý
TARÝHÝ DOÐRU OKUMAK
Tarih : 20-05-13

 

EDÝTÖRÜN NOTU: Lütfen yorumlarýnýzýn tamamýný büyük harfle yazmayýnýz.

 
YEDÝ DÜVELE KARÞI VERÝLMÝÞ BÝR KURTULUÞ SAVAÞI FALAN YOKTUR!
Online Kii: 21
Bu Gn: 144 || Bu Ay: 6.126 || Toplam Ziyareti: 2.929.332 || Toplam Tklanma: 58.622.735