HALEB'E DÖNÜÞ

Halep, 12 Aralýk 2016'da Rus ve Ýran destekli Esed ordusu tarafýndan düþürülmüþtü. Üzüntümüz hadsizdi. 30 Kasým 2024'te geri alýndý.

YET- KERME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadýkça Yahudiler de Hrýstiyanlar da senden asla hoþnut olmayacaklardýr.
Bakara, 120.
HADS- ERF
Dünya tatlý ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kýlacak ve nasýl davranacaðýnýza bakacaktýr. Dünyadan ve kadýnlardan sakýnýn.
Müslim, Rikak, 99.
SZN Z
"Her kim selefin bilmediði bir amel icad ederse, Peygamber'in risalete ihanet ettiðini iddia etmiþ olur. Çünkü din tamamlanmýþtýr (Maide, 3) O gün din olmayan þey bugün de din deðildir."
Ýmam Mâlik
Kategori : ÝKTÝBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazýlar
Okunma Says: 572
Yazar: Ersin Çelik
SÝYASÝ CENAZENÝZ HANGÝ MEYHADEN KALDIRILSIN BAÞKAN BEY?

SYAS CENAZENZ HANG MEYHADEN KALDIRILSIN BAKAN BEY?Zonguldak’n Devrek ilçesinin CHP’li Belediye Bakan Çetin Bozkurt’un dostlaryla alkol ald masadan görüntüler sosyal medyaya dütü. arklar, akalamalar esnasnda belediye bakan sarholuuna naholuk ekleyip masadakilere ‘beni seçmekle ne iyi ettiniz’ naralar atm. Sözleri motamot öyle: “Çok anslsnz. MHP’li, AKP’li bir belediye bakannz olsa imdi camideydiniz.”

Video kayd 22 saniye. CHP’nin mütedeyyin halka yanamak için bir süredir basklamaya çalt bilinçalt, zaman zaman böyle açklar veriyor. Devrek Belediye Bakan, anlalan kendisini çok fazla basklam. Caminin karsna meyhaneyi koymay, kendisine oy verenlere üstünlük bahetmeyi, kendisine oy vermeyen AK Parti ve MHP seçmenini namaz kldklar için ya da meyhaneye gitmedikleri için aalamay tek bir cümlede baarm bakan. Hem de 252 oy farkla yapm bunu. Çetin Bozkurt, CHP’den girdii 2019 yerel seçimlerinde AK Parti adayndan 252 oy fazla alarak seçilmi. Kl pay kazand seçimlerde MHP aday da 1280 oy alm. AK Parti ve MHP belediye bakan adaylar ittifak yapsa, ilçede esamisi bile okunmayacak oysa. CHP’li kimliine anlam katmak için caminin yerine meyhaneyi koyan Çetin Bozkurt, sadece AK Parti ve MHP seçmenini tahkir etmiyor. CHP seçmenine de ‘Sizin yeriniz cami deil, meyhane!’ demeye getiriyor. Fakat ayn seçmen 2014 seçimlerinde AK Parti adayn belediye bakan seçmi. Devrek’te yaayan ve AK Partili olmayan bir dostum ile konutum. “Kendisine oy verenleri ve referans olanlar çok mahcup etti. CHP’liler çok rahatsz. Buras küçük bir ilçe. Herkes birbirinin yüzüne bakyor. çmesini bile bilmeyen bir bakanmz olduunu gördük” dedi. Görünen o ki Devrek Belediye Bakan, yerel seçimlere üç yl kala kendisini ‘sanda gömecek’ büyük bir densizlie imza atm durumda.

Klçdarolu FETÖ’cülerin belgeseline telif atmam

FETÖ mensubu firari gazetecilerin 15 Temmuz darbe giriimini karartmak için çektikleri ve YouTube’da yaynlanan belgeselde CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu’nun Cumhurbakan Erdoan’a ‘darbeci’ ve ‘diktatör’ dedii sözler de yer ald. Belgeseli izledim. FETÖ, alg mühendisliini bir kez daha konuturmu. Üniformal teröristlerin oluk oluk kan döktüü geceye ‘tiyatro’ demek için türlü argümanlar birletirmiler. Klçdarolu’nu da belgesele konumu gibi gösterip dayanaklarnn siyasi söylemcisi yapmlar. Bu kurguyu belgeselde ete kemie büründüren ise Deniz Baykal’a kaset kumpas kuran isimlerden Cevheri Güven. Ne ilginç bir tesadüf deil mi? Fakat daha ilginç olan u; Kemal Klçdarolu, FETÖ yapm bir içerikte kendisine rol verilmesine itiraz etmedi. Eer etseydi, yani YouTube’a ‘görüntülerim iznim dnda kullanld, ben böyle bir videoda yer almak istemiyorum’ diyerek ‘telif’ bildiriminde bulunsayd en geç bir gün içinde bu lekeden arnabilirdi. ‘Orkoz’ isimli belgesel 4 gündür yaynda ve görünen o ki Kemal Bey durumdan ikâyetçi olmam. Türkiye’nin ana muhalefet partisi lideri YouTube’a kendisiyle ilgili ve üstelik terör örgütü iltisakl bir içerik hakknda bavursa bir iki saatte geri dönü alrd. Anlalan böyle bir bavuru da olmam. 17 Temmuz saat 17.00’ye kadar CHP kanadndan açklama yaplmadna göre Kemal Bey durumdan rahatsz deil.

Meydanlarn 15 yandaki dili Ahmet

15 Temmuz’un beinci ylnda Zeytinburnu’ndaydk. Gazeteci arkadalarm smail Klçarslan ve Kenan Kran ile birlikte Zeytinburnu 15 Temmuz Meydan’nda ‘Destann Uyan’ balkl panelde dilimiz döndüünce o bitmeyen geceyi anlatmaya çaltk. Fakat beni baka bir sahne etkiledi. Medyan neredeyse tamak üzereydi. Ellerde Türk bayraklar, genç-yal yüzlerce insan toplanmt. Zeytinburnu Belediye Bakan Yardmcs Sertaç Güleç’e meydana ‘15 Temmuz’ adnn verilme nedenini sordum. Zeytinburnu halk darbe giriimini duyunca burada bulumu. Darbeye direnmenin ilk ‘sivil kararlar’ burada alnm. Büyük ölçüde de sahilden havaalanna gitmiler. Ardndan 28 günlük nöbet de burada tutulmu. Belediye Bakan Ömer Arsoy konumasnda ‘Gazi Meydan’ ifadesini kulland. Neden gazi? Onu da örendim. Meydanda bir çatma olmam. Fakat burada toplanp gittikleri yerlerde FETÖ’cülerin açtklar atele yaralanp gazi olan çok sayda Zeytinburnulu varm. Meydanlar kendilerine yüklenen anlamlar ile bütünleirler. Yüklenen anlam da yaatrlar. Giderayak sohbet ettiim 15 yandaki Ahmet kardeimize neden burada olduunu sordum. Anne-babas be yl önce tutulan tüm nöbetlere getirmi Ahmet’i. Bir aylarn gece-gündüz meydanda geçirmiler. ‘Annemler bu akam gelemedi. Beni gönderdiler’ dedi. Meydanlarn dili olsa da konusa derler ya hani. Ahmet o gece on yandayd. Bugün ise Zeytinburnu 15 Temmuz Meydan’nn dili, hali, ruhu olarak kocaman delikanl olmutu.

Yaznn kaynana ulamak için tklaynz.

Yazar: Ersin Çelik
18-07-21
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı iin henz yorum yapılmamıştır.
SÝYASÝ CENAZENÝZ HANGÝ MEYHADEN KALDIRILSIN BAÞKAN BEY?
Online Kii: 37
Bu Gn: 141 || Bu Ay: 6.123 || Toplam Ziyareti: 2.929.329 || Toplam Tklanma: 58.622.655