ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 223
Yazar: Mahmut Bıyıklı
SEÇİMİ KİM KAZANACAK?

SEÇİMİ KİM KAZANACAK?Bayram ziyaretlerinde en çok konuşulan konuların başında yaklaşan seçimler vardı. Toplumun bütün kesimleri 14 Mayıs’a odaklanmış durumda. Ne sosyal medya gündemi ne araştırma şirketlerinin yanlı anketleri vatandaşın umurunda değil. Milletimizin ferasetine bir kez daha hayran kaldım. İzninizle ziyaretlerdeki izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Her şeyden önce bütün meclislerin en çok konuşulan ismi Recep Tayyip Erdoğan. Halk nazarında sevgisi azalmayan tek lider. Vatandaşlarımız AK Parti teşkilatlarına Ak Partili Belediyelere Ak Partili vekillere kızsalar da Erdoğan’a söz söyletmiyor.

Dünyaca yaşanan krizlere rağmen ülkeyi başarıyla yönettiğine dair bir inanç hakim. Deprem bölgesinden gelenler şehirleri inşa edecek tek kişi Reis diyor. Savunma sanayindeki gelişmelerden gözyaşlarıyla bahsediyor vatandaşımız.

Halk her şeyi görüyor. Özellikle belli bir yaşın üstündeki kişilere oyunu kime vereceksin diye sorduğunuzda kaşlar çatılarak başka adam mı var deniyor. Başka adam yok fikri zihinlere yerleşmiş durumda.

Yenilgi şampiyonu Kılıçdaroğlu ise kendi tabanında bile bir heyecan oluşturamamış. Kırk yıllık CHP’liler bile oy verip vermemekte tereddüt yaşıyor. Kemal beyin mezhep bağlamında yaptığı siyaset aleyhine dönecek gibi duruyor.

PKK ile yaptığı dolaylı ittifak da milletin gözünden kaçmamış. Teröristlere oy vermeyeceğiz sözlerini çok duydum. İttifaktaki eski Ak Partililer hakkında da olumlu konuşan CHP’li görmedim. İlginç bir nefret duygusu var herkeste. Kimse güvenmiyor. Erdoğan’ı satan Kılıçdaroğlu’nu da satar deniyor. Millet ittifakı büyük bir hezimet yaşayacağa benziyor.

Gençlerde ilginç bir Muharrem İnce sempatisi gördüm. Hiç beklemediğim ailelerin çocuklarında İnce’ye oy vereceğini söyleyenler oldu. CHP’nin PKK ve FETÖ ittifakına kızan vatansever solcular da İnce de karar kılmış. İnce’ye yönelik linç kampanyalarının sebebi bu olsa gerek.

Ahmet Davutoğlu muhafazakar camiada lanetle anılan bir isim haline gelmiş. Bütün kredisini tüketmiş. Hakkında olumlu konuşan kimseyi görmedim.

Ahmet Davutoğlu’nun adının geçtiği yerlerde hırs, kin, kibir kavramları eksik olmuyor. Üzülmedim desem yalan olur. Bir insan kendisine neden bu kadar kötülük eder anlamak mümkün değil. Zillet içinde 20 değil 200 milletvekili çıkarsan ne olacak çıkarmasan ne olacak. Babacan için de aynı durum söz konusu.

İyi Parti eridikçe erimiş. Yavuz Ağıralioğlu gibi vatansever isimlerin ayrılması tabanı sarsmış.

Meral Akşener’e güvenip MHP’den ayrılan tabandaki ülkücüler duygusal olarak tekrar yuvaya dönmüş. PKK’lıların küstah açıklamaları milliyetçi camiayı uyandırmış.

Anadolu’da ticaret yapan ülkücü bir Abimiz şerefli hiçbir milliyetçi HDP CHP ittifakına oy vermez diyerek noktayı koydu. MHP yönetimine küsüz diye ülkeyi ateşe verecek kadar aptal değiliz dedi.

 

Bu seçimin en kârlı partisi HÜDAPAR olmuş. Trilyonlar harcasa bu kadar kendisini duyuramazdı. HÜDAPAR bundan sonra stratejik davranıp ılımlı ve olumlu siyaset üretebilir HDP’ye yakın söylemlerinden uzak durursa Türkiye Partisi olma yolunda epey ilerler diye düşünüyorum. Batman Diyarbakır hattından çıkıp Edirne’den Kars’a milli İslami bir dille tabanını genişletebilir.

Bayram ziyaretlerinde tartışmaya girmemeye çalıştığım en gergin en agresif en fanatik kişiler Saadet Partililerdi. Kılıçdaroğlu sevgileri o kadar ilerlemiş ki tek beklenen Mehdi demedikleri kaldı. Tabi bunlar genel merkez yöneticilerine yakın duranlar.

Milli Görüş çizgisinin makul zemininden kopmayan Erbakan Hocaya yürekten bağlı olan çok sayıda insan Kılıçdaroğlu’na oy yok diyor. CHP ile ittifak Saadeti Milli görüş davasından uzaklaştırdı. Sıradan bir sistem partisi haline getirdi. Sahada bu net bir şekilde görülüyor.

Yeniden Refah kısa sürede taban tutmuş. Erbakan’ın maddi mirasının yanı sıra manevi mirası da Fatih Erbakan’ın omuzlarına kalmış.

Milli görüş lideri denilince artık insanların aklına Fatih Bey geliyor. Milli Görüşün tek temsilcisi olma yolunda ilerleyen Yeniden Refah’ın Cumhur ittifakını katılması Muhafazakar camiada büyük memnuniyet uyandırmış.

Saadetin tabanı sessiz ama kararlı bir şekilde Yeniden Refaha akmış. Bu seçimde sürpriz yaparlar mı bilmiyorum ama gelecekte tabanını genişletecek bir parti olmuş Yeniden Refah.

Evet bayram ziyaretlerindeki izlenimlerim bu şekilde. CHP yandaşı anket firmalarının sol kesimi uyuttuğunu görmek için sahaya çıkıp insanlarla konuşmak yeterli.

Görünen o ki yenilgiye doyamayan Kılıçdaroğlu yeni bir yenilgi daha tadacak. Milletimiz kararını vermiş. Bir kez daha Anadolu insanı memleket düşmanlarını terör örgütlerini emperyalist ülkeleri sevindirmeyecek.

14 Mayıs zaferi şimdiden kutlu olsun!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Mahmut Bıyıklı
25-04-23
E mail: haber7.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
SEÇİMİ KİM KAZANACAK?
Online Kişi: 16
Bu Gün: 5 || Bu Ay: 10.252 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.365 || Toplam Tıklanma: 52.192.800