ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 3979
Yazar: Meryem Aybike Sinan
EDEP DUVARINI AŞTIK ŞEYHİM!


Gündemin içine sıkıştık Şeyhim!
Bu zaman garip  zaman.
Güzelliklere hasret kalan yüreğim sızlıyor inceden inceye, ruhumun kanaviçe desenli  nakışları bir bir soluyor. Umutlarıma kar yağıyor, mevsim kışı ağırlıyor gönül hanemizde. Yüreğimiz hissizliği, umarsızlığı, hiçliği, kini, garezi, dedikoduyu, sevgisizliği, basiti, kokuşmuşluğu ağırlıyor.  
Hacımız da hocamız da magazin konuşur olmuş. En galiz küfürlerle herkes birbirine ahlak dersi veriyor, din öğretiyor, kırıyor, döküyor, sayıyor sövüyor! Sözler kalpten çıkmaz olmuş gayrı. Ağızdan yuvarlanıp gidiyor, soylu fikirlerin, asil davranışların esamisi okunmuyor.
Gönül gündemin içine sıkıştı Şeyhim!


Edep duvarını aştık Şeyhim,
 Dinin ellerinden tutan da tutmayan da edepsizce ve dahi  fütursuzca kesretin kirli urbasına asılmış bırakmayası. Kış kadar, bahar kadar  üşütüp ısıtmıyor sözler, ruhumuza tesiri yok hayatımızın. Gündelik telaşeler kirletmiş insanlığımızı. Yalanın ve riyanın ellerinden tuta tuta, günahın ve sevabın ne olduğunu unutmuşuz Şeyhim!
Hacımız Hocamız  şirazeden çıkmış Şeyhim!
Alınlar secdeyi kuşanmıyor artık, riyayı kuşanmış duygular, ellerimiz günah çıkınlayan beyaz ellerimiz midir, dillerimiz besmele çeken dillerimiz midir bilmiyorum. Zaman kokuşmuş nesi varsa tutuşturmuş ellerimize, gönül can çekişiyor, ruhlarımız ölgün ve solgun!
Gönül gündeme sıkıştı Şeyhim!


Bu zaman çürük Şeyhim!
İnsanlar çürük, duygular çürük, sözler karşılıksız çeke benziyor!
Bizi çürüten bu nemli binalar mıydı, bu üst üste yığılan evler miydi, bahçesiz duvarlar mıydı, küflü duygular mıydı bilmiyorum. Biz çürüdük, insanlığımız çürüdü, geleceğimiz, geçmişimiz çürüdü. Yalan diyen yalan söyler!
Bu çürümüş hallerimiz,bu yalan söyleyen dillerimiz, bu paslı gönüllerimiz, bizi yarınlara çıkarmaz diyor aklım. İsli ve paslı günlerin hayırlı sabahlara çıkmayacağı belli, karanlık çöküyor, güneşin gidişinden belli, yıldızlar topluyor eteklerini, sönüyor göklerimizin kandilleri.
Secdeler çiçeklenmiyor, akıllar kesrete kilitli.  
Dualar gündeme sıkıştı Şeyhim!


Merhamet kayıp servet Şeyhim!
İnsanlar merhameti ve şefkati kaybetti ilkin. Onları unuttu. Onlarla kötülük olmazdı, onlarla hile olmazdı, hurda olmazdı, yalan olmazdı, dolan olmazdı. Onlarsız hayat kolay, vicdanı aralamaz, yaralamaz hiçbir şey Onlarsız! Merhameti unuttuk, şefkati unuttuk, nezaketi unuttuk,vefayı unuttuk! Güzel olan her şeyi unuttuk. Çirkin olan ne varsa ziyade oldu.
Halimiz hal değil Şeyhim!
Yüreklerimiz perakende dükkanı, ne varsa bulunur Şeyhim? İyi olan hariç her şey bulunur! Namert olduk şeyhim, riyakar olduk, vefasız olduk, kararsız olduk, yararsız olduk, çaresiz olduk!
Halimiz hal değil!
Gündeme sıkıştı aklımız Şeyhim!

Edep duvarını aştık Şeyhim!
Elimizde kırık bir saz her gün aynı yalanı, söyler olduk. Talanı gördük, zulmü gördük görmezden geldik, bihaber olduk, yalanla övdük, türlü dalkavukluklar yaptık erki elinde bulundurana. Talan ve yalan medeniyetinde dalkavuk olduk Şeyhim!
Halimiz yalana sıkıştı!
Bu devirde muhafaza/kâr dedik kendimize muhafaza edemedik ama kâr ettik bol bol. Fincancı katırlarını ürkütmek olmaz mucibince sustuk ya da susturulduk aba altında sopalarla efkar olduk, fakr olduk, acz olduk, sustuk elimiz böğrümüzde.
Halimiz hal değil Şeyhim!
İşimiz kaldı yalana şimdi!
Edep duvarını aştık Şeyhim!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Meryem Aybike Sinan
25-02-11
E mail: sanatalemi.net
 
 
Yorumlar: 1
Alaettin Emre YAPAR
evtad
Tarih : 26-02-11

Evliyanın evtad zümresi hayatta olmasa bu alem göçer, kıyamet kopar. Kayyum-ı alem olmasa kıyamet kopar. Onların varlığı ve tasarrufu halen berdevamdır. Bu kadar karamsar olmayınız, ye'se düşmeyiniz.

 
EDEP DUVARINI AŞTIK ŞEYHİM!
Online Kişi: 16
Bu Gün: 421 || Bu Ay: 879 || Toplam Ziyaretçi: 2.226.496 || Toplam Tıklanma: 52.218.833