ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MÜLÂKÂT
Okunma Sayısı: 3659
Yazar: Ayşe Keskinoğlu'nun mülâkâtı
SÂLİK YOLA DÜŞÜNCE...

Ayşe Keskinoğlu, Sâlik Yola Düşünce adlı öykü kitabı üzerinden Yılmaz Yılmaz ile konuşmuş...

Bize Salik Yola Düşünce hakkında birkaç kelam edin, desek…

Ne diyeyim; en iyisi Yunus gibi söylemek: Ete kemiğe büründüm / Sâlik diye göründüm. Tabi, yola düşmek mühim olan. Ondan sonrası Hazret-i Rahman’ın şefkat ve merhametine kalmış. Bizi de yolunda kabul ederse seyr-i suluk başlamış olur, bahşedilmiş olur.

Öykü kitabınız Sâlik Yola Düşünce adını taşıyor. Öykü isimlerinizde de tasavvufi bir iz var. Tasavvuf öykünüzün neresinde?

Hayatın özü, İslam’ın manevi yönü tasavvuf… Böyle olunca her yaşam gibi her metin de o deryaya uğramakla mükellef…

Nasıl başladı Sâlik’in yol hali?

Doğduğumuzda başlıyor sanırım. Bitimsiz gibi gözüken o yol bir bakıyorsunuz çocukluk çağını, ergen dönemi geçip gençlik dönemine dayanıyor. Yine devam eden, edecek olan bir yola… Tabii Hazret-i Kâdir’in izni ile müsaade buyurduğu vade kadarıyla devam eden bir yolculuk.

Kitapta hayatınızdan izler var mı?

Her öykü yazandan bir parçadır; ama bizatihi yazarın yaşadığı değildir. Yaşadığı kadar gördüğü, gördüğü kadar duyduğu, duyduğu kadar kurguladığı da var.

Sinema ile de ilgilisiniz bildiğimiz, okuduğumuz kadar. Nasıl gidiyor film yazıları?

Vakit buldukça yazmaya çalışıyorum. Öyle düzenli bir vakit ayırdığım da yok. Bazen yazacağım kimi yazılardan dolayı eski Türk filmlerini seyretmişliğim oluyor tabi. Son zamanlarda daha çok birkaç yabancı diziyi izlemeye çalışıyorum. Bir de TRT1’de yayınlanan Halil İbrahim Sofrası’nı izlemeye çalışıyorum.

Neler var tezgâhınızda?

Okumaya çalışıyorum elden geldiğince. Okumama gereken kitaplar birikti hayli. Rasim Özdenören, Mustafa Kutlu, Oğuz Atay gibi ustaların kitaplarını yeniden serdim önüme. Tekrar okumaya başladım onları.

Yeni kitap var mı?

Erken değil mi? Salik Yola Düşünce Mart 2010’da yayınlandı. Henüz bir kitap yayını hazırlığı yok. Bir dosyam var; yine dergilerde yayınlanmış öykülerimden oluşuyor çoğu. Onun tashihleri ile uğraşıyorum. Ne zamanki kıvama geldi, demini aldı o zaman okurun huzuruna çıkacaktır. Niyetimiz 2012’de çıkartmak; ama olur mu olmaz mı? Allah izin verirse…

Mülâkâtın kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ayşe Keskinoğlu'nun mülâkâtı
06-03-11
E mail: haberkültür.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
SÂLİK YOLA DÜŞÜNCE...
Online Kişi: 18
Bu Gün: 33 || Bu Ay: 981 || Toplam Ziyaretçi: 2.226.929 || Toplam Tıklanma: 52.221.277