ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MÜLÂKÂT
Okunma Sayısı: 2687
Yazar:
BOŞNAK SANATÇI ŞOTO: FATİH'TEN İZZETBEGOVİÇ'E KADAR BİRBİRİMİZE EMÂNETİZ

BİR yıldan beri ülkemizde yaşayan Boşnak sanatçı Zeyd Şoto, ilk solo albümünü Türkiye’de çıkdardı. Hem albümü, hem de yeni projeleriyle ilgili söyleştiğimiz Şoto’dan samimi cevaplar aldık.

İlk solo albümünüz Kalbe Ziyaret, Türkiye’de yayınlandı. Nasıl tepkiler aldınız?

Dönüp geriye bakınca zamanın ne kadar hızlı geçtiğini görüyorum ve umuyorum ki albüm şu ana kadar birçok kalbi ziyaret etmiştir. Bitirdiğimde iyi hissetmeme sebep olan ve sevdiğim bir çalışma oldu. Dinleyen herkese bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Müzikle olan ilginiz ne zaman ve nasıl başladı? Tasavvuf müziğine yönelişinizin özel bir sebebi var mıydı?

Babamın hediyesi olan akordeonumu elime aldığımda henüz 4 yaşındaydım.

Büyürken müziğe olan ilgim de benimle birlikte büyüdü. Duyduğum her müzik türüne karşı ilgi duyuyordum. İlkokul ile paralel olarak müzik okuluna da devam ettim. Tabi ki savaş başlayana kadar. Benim dini müzik diye tabir ettiğim tür, içinde çoklu konuları barındırır. Benim bu müzik türüne yönelme sebebim, içinde barındırmayacağı tek şeyin kötülük olmasıdır. Dinim ve inancım gereği, hayatımda iyi olanı yapmaya ve kötü olandan uzak durmaya çalışırım ve dünyada her şeyin bu şekilde yapılabileceği olasılığına inanıyorum.

Bosna ile Türkiye arasında hep bir bağ kurulur; siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tüm Bosnalılar gibi, Türkiye’de hiçbir zaman kendimi yabancı gibi hissetmedim. Saraybosna, gelip gördüğünüzde sizin de dudaklarınızdan döküleceği gibi bir küçük İstanbul... Fatih Sultan Mehmed Han’dan Aliya İzzetbegoviç’e kadar sürekli birbirimize emanet milletiz ve bu beni çok mutlu ediyor.

Gündemde bir projeniz var. Evlâd-ı Fatihân ile Fetih Şöleni. Projede neler var?

Fatih’in evlatlarından biri olmak benim için büyük bir onur. Layık olmak adına elimden geleni yapacağımı söyleyebilirim. Fethin 557. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, mehteran ile birlikte sahne alacağız. Diğer detaylar İstanbullular için sürpriz olsun.

Yeni albüm ya da beste çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Yeni albüm çalışmalarına başladık. Yeni beste ve sözler hazır diyebilirim. Bir diğer projem ise, Bosna etnik müziğinin Türkiye ile tanışması. Aslında birçok kişi ‘Sevdalinka’ların Bosna’ya ait olduğundan haberdar ama melodilerinin tanıdık olduğu kadar sözlerinin de anlaşılması benim arzum. STAR SANAT

İki konser verecek

Boşnak sanatçı Zeyd Şoto, ‘’Fetih Haftası’’ kapsamında İstanbul’da iki konser verecek. Şoto, İstanbul’un fethinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 28 Mayıs’ta Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi ile 29 Mayıs’ta Bahçelievler Belediyesi Yeni Sahne’de İstanbullularla buluşacak. Mehteran takımı ile Osmanlı Devleti’nin ihtişamını anlatan bir performans sahneleyecek Boşnak sanatçı, Osmanlı Devleti’ni anlatan eserlerinin yanı sıra Türkçe, Boşnakça, Arapça ve İngilizce eserleri de seslendirecek.

Star

Yazının alındığı kaynağa ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
27-05-11
E mail: haber7.com.
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BOŞNAK SANATÇI ŞOTO: FATİH'TEN İZZETBEGOVİÇ'E KADAR BİRBİRİMİZE EMÂNETİZ
Online Kişi: 13
Bu Gün: 18 || Bu Ay: 966 || Toplam Ziyaretçi: 2.226.858 || Toplam Tıklanma: 52.220.711