ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MEDYADAN
Okunma Sayısı: 2311
Yazar:
TARAF'TAN İHTİDA (hidayete erme) İLE ALAY

Yaklaşık bir yıl önce evlendiği Ali Öztürk ile Kozan Müftülüğüne müracaat eden Marina Andzhelina Öztürk (21), ilçe müftülüğünde düzenlenen "ihtida" töreninde Müftü Feramüz Beydoğan ve şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek kendi isteğiyle "Melek" adını almıştı. Andzhelina, ihtida belgesini Müftü Beydoğan'dan almıştı.

İHTİDA TÖRENİNİ DİLİNE DOLADI

Taraf Yazarı Ramazan Rasim, hidayetle alay ettiği yazısında, bu “ihtida töreni”ni diline doladı.

Taraf Yazarı Rasim'in “Gel vatandaş gel, İslam'a gel” başlıklı yazısının, ilgili bölümleri şöyle:

“Yahu bu aralar insanlık alemi akın akın İslam'a koşuyor galiba. Her gün başka bir hidayet haberi. Maşallah devletin resmî ajansı Anadolu Ajansı da artık gönüllerden bildiriyor, memleketteki hiçbir hidayet haberini atlamıyor. Laik bir devletin ajansı olarak Hıristiyanlığa geçen vatandaşlarımızın da haberlerini yaparlar artık.

“Yahu hoca sana ne oluyor. Ne güzel insanlık İslam'la müşerref oluyor işte, senin müşteriler artıyor daha ne istiyorsun” diyenleri duyuyor gibiyim. (Vallahi MİT'ten gelmedi istihbarat Sayın Başbakanım, hassasiyetiniz için şimdiden teşekkürler.)

İlgiyle okuyorum bu hidayet haberlerini, Allah imanlarını arttırsın diye dua da ediyorum da ne yalan söyleyeyim tüylerim diken diken olmuyor valla.

Mesela son haber. İsim yazmayacağım. Antalya'da daha dün İslamiyet'i seçen bir Rus hemşirenin haberi. Tabii bütün hikayelerin ortak özelliği İslamiyet'i seçti haberlerinin ikinci cümlesindeki, “Türkiye'de tanışıp evlendiği” kalıbı. Daha şu ana kadar bekar bir hanımın/beyin yalnız ve güzel bir hidayet haberini okuyamamış olmanın bedbahtlığını yaşıyorum. …”

AHİRETLE ALAY

Rasim yazısının devamında, Diyanet'in başka bir dinden Müslümanlığa geçenlere “ihtida belgesi” vermesiyle de şöyle alay etti:

“Müftüler, İslam'ı seçenlere ‘Diyanet İşleri Başkanlığı İhtida Belgesi' veriyor. Resmi, imzalı, mühürlü tapu gibi bir ‘Müslümandır' kağıdın oluyor. Yani bizde iman öyle kalbi, metafizik falan değil, belgeli. Ben mesela işlerini büyütmek isteyen, ufku geniş bir kalpazan olsam bu belgenin sahtelerini üretip işini garantiye almak isteyen ateistlere, Hıristiyanlara falan satarım. Ne olur ne olmaz bulunsun. Ne diyelim inşallah bu belgenin ahrette denkliği de vardır. Orada yetkililer buna bakıp ‘kağıt parçası' deyip cehenneme atarlarsa, evrakta eksik imza var deyip geri gönderirlerse kızmak yok.”

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
06-01-12
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TARAF'TAN İHTİDA (hidayete erme) İLE ALAY
Online Kişi: 18
Bu Gün: 63 || Bu Ay: 10.310 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.528 || Toplam Tıklanma: 52.194.254