ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 2309
Yazar:
O VALİYE TEPKİ ÇIĞ GİBİ

Özgür-Der İzmir Şubesi Başkanı Nurcan Büyük, resmi kurumlara İzmir Valiliği’nden 20 Mart’ta kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili yazı gönderilmesinin 28 Şubat sürecinin hâlâ yaşandığını gösterdiğini iddia etti.

Özgür-Der üyesi bir grup, Konak Meydanı Kemeraltı girişinde, gönderilen yönetmelik gerekçesiyle İzmir Valiliği’ni protesto etti.

Nurcan Büyük, grup adına yaptığı açıklamada, hak ve özgürlüklerin yönetmeliklerle kısıtlanamayacağını belirtti. İnsanların kamu görevlisi olmaları gerekçe gösterilerek inançları ve değer yargılarının yok sayılamayacağını ifade eden Büyük, şunları söyledi:

“Özgürleşme çabalarına rağmen hala maalesef bulundukları konum itibariyle halkı hizaya çekme, 12 Eylül’ün ruhunu yaşatma, 28 Şubat fişleme ruhunu bir kez daha halkın her kesimine yaymak amacıyla gerçekleştirilen tutumlar devam etmektedir. 20 Mart’ta kamu kurumlarına gönderilen başörtüsüyle alakalı düzenlemenin bir kez daha hassasiyetle gözden geçirilmesini istemesi, bunu Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı’na göndermesi 28 Şubat ruhunun İzmir Valiliği’nde hâlâ yaşadığını göstermesi açısından ilginçtir. Valiliğin genelgesini inancımıza yöneltilmiş bir hakaret ve şiddet olarak görüyoruz. İnancımızı ve kimliğimizi mutlaka gerçekleştireceğiz, bu konudaki yönetmelikleri asla kabul etmiyoruz. İzmir Valiliği tarafından resmi kurumlara gönderilen kılık kıyafet yazısı, 28 Şubat sürecinin hâlâ yaşandığını gösteriyor.”

1 KİŞİYİ DEĞİL, MİLYONLARI GÖR

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, yazının bir şikayet doğrultusunda gönderildiğinin kaydedildiğine işaret eden Büyük, “Valiliğin, sadece bir kişinin şikayeti üzerine değil, milyonların talebi üzerine harekete geçmesi gerekiyor. Bu tutumun karşısında olduğumuzu, yasakçı tutumun ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Nurcan Büyük, söz konusu yazının Memur-Sen’in Sivil İtaatsizlik Eylemi’nin başladığı günlerde gönderilmesinin ilginç olduğunu vurgulayarak, “81 ilde gerçekleştirilen bu eylemlerinin tepkisinin İzmir’de alınması ilginç bir tutumdur. Müslümanların inancı ve değerleri yönetmeliklere bırakılmamalıdır. Hak ve özgürlükler yönetmeliklerle kısıtlanamaz” diye konuştu.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
31-03-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
O VALİYE TEPKİ ÇIĞ GİBİ
Online Kişi: 9
Bu Gün: 170 || Bu Ay: 2.363 || Toplam Ziyaretçi: 2.230.580 || Toplam Tıklanma: 52.257.312