ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / PORTRELER
Okunma Sayısı: 2390
Yazar: Hüseyin Kuloğlu
D. MEHMET DOĞAN, DÂVÂ ADAMIDIR

TYB İstanbul Şubesi ve Küçükçekmece Belediyesi “Yazarlığa ve Yazarlara Adanmış Bir Ömür” başlığıyla TYB Şeref Başkanı ve gazetemiz yazarı Mehmet Doğan adına özel bir program gerçekleştirdi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Küçükçekmece Belediyesi “Yazarlığa ve Yazarlara Adanmış Bir Ömür” başlığıyla TYB Şeref Başkanı ve gazetemiz yazarı Mehmet Doğan adına özel bir program gerçekleştirdi. İstanbul Şubesi’nin bulunduğu Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilen programda, Mehmet Doğan’ın faaliyetlerine ilişkin fotoğraflar sergilendi.

YAVUZ: YENİ BİR NESLE ÖNCÜLÜK ETTİ

TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz yaptığı açılış konuşmasında, Mehmet Doğan’ın Batılılaşma İhaneti isimli kitabı ile yeni bir nesle öncülük ettiğini söyledi. Yavuz sözlerinin devamında Doğan’ın yazıları ve hareketleri ile bir dava adamı olduğunu vurguladı. TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı oturum başkanlığını yaparken, Beşir Ayvazoğlu, Dr. İbrahim Demirci, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Mustafa Miyasoğlu konuşmacı olarak katıldı.

KIRLANGIÇ: MEHMET DOĞAN LİDERLİK VASFINA SAHİP BİR İNSANDIR

Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç yaptığı konuşmada, Mehmet Doğan’ın Türkiye Yazarlar Birliği’nde belirli bir dönem nöbet tuttuğunu ve nöbeti başkasına devrettikten sonra bile hala bu kurumun takipçisi olduğunu söyledi. TYB’nin faaliyetlerinin altında Mehmet Doğan imzasının bulunduğunu kaydeden Kırlangıç; “Mehmet Doğan liderlik vasfına sahip bir insandır. Öncülük etmesinden de bunu anlıyoruz. Birde, Mehmet Doğan’ın teşkilat adamlığı içerisinde istikameti çok önemlidir. Bu Kur’an’ı referans alan bir istikamettir. Bu istikamet çerçevesinde herhangi bir gruba yakın durmamıştır. İktidara ve muhalefete de mesafeli durmuştur. Bu istikameti TYB’de korumak gerekiyor” dedi.

AYVAZOĞLU: BENİM GÜN IŞIĞINA ÇIKMAMI SAĞLADI

Edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu ise Mehmet Doğan’ın kendisinin gün ışığına çıkmasını sağladığını söyledi. Mehmet Doğan’ı 1970’li yıllarda tanıdığını ifade eden Ayvazoğlu, Doğan’ın o günlerde kitap çalışmaları yaptığını ve Dergah yayınları gibi önemli bir yerde çalıştığını belirtti. Daha sonra bir grup yazar olarak TYB’yi kurduklarını kaydeden Ayvazoğlu, kuruculardan birçoğunun ilerleyen yıllarda yazı hayatından çekildiğini ifade etti. 12 Eylül döneminde yazarlar birliğinin ofisinin bir sığınak olduğunu da vurgulayan Ayvazoğlu, çoğu zamanını bu ofiste geçirdiğini belirtti. Ayvazoğlu sözlerinin devamında, Mehmet Doğan’ın, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ında bilmediği kelimeleri Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde bulamamasının üzerine sözlük kitabı yazmaya giriştiğini söyledi.

Hüseyin Kulaoğlu Akit

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Hüseyin Kuloğlu
07-04-13
E mail: haberkultur.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
D. MEHMET DOĞAN, DÂVÂ ADAMIDIR
Online Kişi: 14
Bu Gün: 4 || Bu Ay: 952 || Toplam Ziyaretçi: 2.226.771 || Toplam Tıklanma: 52.220.346