ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 1216
Yazar: Sefa Saygılı
FETÖ'NÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYANLAR

FETÖ'NÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYANLAR15 Temmuz darbe, daha doğrusu ülkemizi iç savaşa ve işgale sürükleme teşebbüsünün yıldönümünde hâlâ bilerek veya farkında olmadan FETÖ’nün hain girişimine katkıda bulunanları üzülerek izliyoruz. 249 şehit verdiğimiz, 2 bin vatandaşımızın yaralanmasına veya sakat kalmasına sebep olan bu menfur hadiseyi kınayacaklarına, FETÖ’ye lanet okuyacaklarına kendi saplantılı bakış açılarıyla, çoğu zaman yanlış ve çarpıtma olan iddialar ile milletimizin kahramanlığını ve Sayın Cumhurbaşkanımızın mükemmel kriz yöneticiliğini küçümsemeye kalkışıyorlar. Yorumlarını şaşırarak ve bazen de öfkelenerek takip ediyoruz.

Bu garip ve yersiz iddiaların bazılarına cevap vermek istiyoruz:

İddia: 15 Temmuzun yıldönümü için hazırlanan afişlerde asker görüntüleri yer alıyormuş. Bu da ordumuzun gözden düşmesine yol açarmış.

Olayda rol alan askerlerin ya FETÖ’cü veya FETÖ’cülere alet olanlar olduğunu biliyoruz, millet de biliyor. FETÖ’cüler albay veya general kılığında da olsalar Türk askeri olamazlar. Onlar haindirler, alçaktırlar. Ülkemizin düşmanıdırlar. Resimlerde askerlerin yer alması ordumuzu küçültmez, aksine FETÖ’cü temizlik daha kaliteli olmayı sağlar.

İddia: Bu hainler Risale i Nur talebesi imiş. Bediüzzaman Said Nursi’nin peşinden gidiyorlarmış.

Bu iddia da ağır bir çarpıtmadır. Nurculuk uhuvvet ve muhabbet mesleğidir. Kan dökme, dünyevi iktidarı zor kullanarak devirme, soru çalarak başkasının hakkını gasp etme, yalan, iftira, kumpas kurarak masum insanların hayatını karartma gibi FETÖ’cülüğün olmazsa olmazı rezillikler Nur talebelerinde kesinlikle bulunmaz. FETÖ’CÜ HAİNLERİN Nur talebeleriyle bir ilgilerinin olmadığı, prensip ve yollarının tamamıyla farklı olduğu çok yazıldı, gösterildi. Tekrarlamaya gerek görmüyoruz. Bediüzzaman Hazretleriyle dış güçlerin uşağı F. Gülen’i kıyaslamaya kalkmak bile aziz üstadın hatırasına hürmetsizlik olacağından bu kadarla yetiniyorum.

İddia: Diğer İslami cemaatler de aynı FETÖ gibi tehlikeli hale gelebilirmiş. Bu potansiyelleri sebebiyle hepsiyle mücadele etmek gerekirmiş.

Bu teklif ülkemizin İslami gelişmesini, insanların dindarlığını muhafaza etmesini engellemeye yönelik kötü niyetli bir tavsiyedir. Elbette cemaatlerin birçok hata ve yanlışları mevcuttur. Ancak İslami hayat için sayılamayacak kadar da yararları vardır. FETÖ ihanet etti diye hepsini potansiyel tehlikeli görmek, hele FETÖ ile aynı kefeye koymak büyük haksızlıktır.

İddia: Şimdi FETÖ ile mücadele edenlerin birçoğu geçmişte müsamaha ile bakıyorlardı.  Bu yüzden inandırıcı olamazlar.

Bu iddia da tutarsızdır. FETÖ’yü hakkıyla tanıma imkânı MİT müsteşarının tutuklanmak istenmesi ve özellikle de 17-25 Aralık hukuk darbesiyle ortaya çıktı. Daha önce masum oldukları zannedilen, bütün dünyada açtıkları okullarla Türkçe’yi ve kültürümüzü yaydıkları sanılan bu hain örgüt maalesef tahrip edici ve şer niyetliymiş. Maskeli ve iki hatta çok yüzlü imişler. Yalan ve riya bunların karakteri olmuş. Giderek bütün faaliyetleriyle bu gizli yüzleri açığa çıktı ve ehli insaf ve ehli hak olanlar hemen net tavırlarını ortaya koydu. Onlara eski söyledikleriyle saldırmak iyi niyetli olmayanlarca yapılabilir ancak.

İddia: FETÖ’cü işgal ve iç savaşa sürükleme kalkışması kontrollü darbe girişimidir.

En saçma ve tehlikeli iddiayı en sona aldım. Bu söylem şehit ve gazilerimize, kahramanca FETÖ’yle çarpışan milletimize, asker ve emniyet görevlisine haksızlıktır. Ordu içinde AK Parti’yi destekleyen subay oranının % 5’i geçmeyeceğini askeri emekli hâkim Ahmet Zeki Üçok açıkladı ve dışta olanlar da bunu tahmin edebilirler. Üstelik bu subaylar kendilerine edilecek böyle pespaye teklifi kabul etmeye yanaşmayacak kalite ve kişiliktedirler. Üstelik bu yüzyılda darbeye teşebbüs edilebileceğini kimse tahmin edemezdi. Baştan sona art niyetli olan bu iddia hakkında başka bir şey yazmak istemiyorum.

Bu mantıkdışı ve tutarsız iddia sahiplerine FETÖ’nün değirmenine su taşımayın diyoruz.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Sefa Saygılı
15-07-17
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
FETÖ'NÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYANLAR
Online Kişi: 16
Bu Gün: 252 || Bu Ay: 9.509 || Toplam Ziyaretçi: 2.221.265 || Toplam Tıklanma: 52.165.511