ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 1411
Yazar: Ferhat Ersin
Bacım; olayı sen çok yanlış anlamışsın, vallahi bildiğin gibi değil!..

Bacım; olayı sen çok yanlış anlamışsın, vallahi bildiğin gibi değil!..Fatih Camii'nde bir amcanın bir kadını camiden kovduğu şayiasıyla başlayan bir cami işgal(!) hareketi var malum!..

Fatih Camii'nde bir amca kadını gerçekten kovmuş mudur bilemem ama Fatih Camii'nin sahibi amcalar var ve cami adabına uymayana haddini bildirirler iyi bilirim.

O amcalar, 7/24 Fatih Camii'ndeler ve o caminin yıllardır gönüllü bekçisi durumundalar. Hele boyu küçük, yüreği büyük bir hafız amcamız var ki 12 Eylük 1980 Darbesi'nden sonra kendini yarı tanrı gören Kenan Evren'in karşısına geçip haddini bildirmiş eli öpülesi bir amcadır. Camiye gelip cami adabına uymayana mı haddini bildirmeyecek? Özellikle öğrencilik yıllarımızda yıllarca Malta Çarşısı'nda oturduk, Fatih Camii'nin cemaati olduk; bu amcaların hayrından, iyiliğinden başka bir şey görmedik. (Tabii geceleri Caminin avlusunda top oynarken yakalandığımız günleri saymazsak...) Dolayısıyla birilerini camiden kovmuşlarsa büyük ihtimalle kovulacak bir şeyler yapmışlardır!..

Bu camiden kovulma tartışmasından sonra bir grup muhafazakâr feminist -dinin en temel mahremiyet kurallarını bile çiğnediklerine göre neyi muhafaza ettiklerini de bilemiyorum ama- Fatih Camii'ni basıp(!) camide erkeklerin içinde namaz kılma eylemi yapıyorlar. Bunu da "Kadın camide olmalı!.." gibi masumane bir talebe indirgiyorlar. Bacılar, ben hanımımla Türkiye'de birçok yeri gezdim, yüzlerce camiye girdim, daha kadını camiden kovanı görmedim. Böyle birini görürsem merak etmeyin, size gerek kalmaz, ben o adamı indiririm.

Bacılar, namaz kılmak kutlu bir eylemdir; sizin böyle nefsi, ego besleyen egsantrik eylemlerinize alet edilemeyecek kadar kutlu bir eylem... Lütfen kendinizi gösterebileceğiniz farklı alanlar keşfedin!.. Daha orijinal, daha çok ses getirecek eylemler... Bulamazsanız söz veriyorum, ben size yardımcı bile olurum; yeter ki dinimizle, İslamiyet'in ruhuyla, insanların saf dinî duygularıyla oynamayın, zihinleri bulandırmayın!..

Talebiniz, camilerde kadınlara ayrılan bölümlerin güzelleştirilmesi, kadınlar için ayrılan abdesthanelerin düzenlenip daha insani şartların sunulmasıysa eyvallah... Bundan ben de şikâyetçiyim. Ama "Caminin havasını soluyamıyoruz, kubbenin altında namaz kılamıyoruz, arka saflara atılıyoruz..." gibi işi sulandıran söylemlere girdiğinizde ne samimiyet kalıyor ortada ne iyi niyet!..

Kadın, Fatih Camii'nde BBC'ye "Arkadaşlarla beraber okuyabiliyoruz, beraber çalışabiliyoruz. Aynı sırada oturup ders çalışabiliyoruz ama camiye geldiğimizde ben doğrudan arka saflara atılıyorum. Caminin atmosferinden, onun yaşadığı cemaat atmosferinden ben yararlanamıyorum... " diye açıklama yapıyor. Yani erkeklerin arkasında saf tutmaktan çok rahatsız hanımefendi!.. Fesubhanallah!.. Bacım; sen bir erkeğin önünde namaz kıldığında, aynı safa girdiğinde cemaat, cami, namaz atmosferi diye bir şey kalmaz ki!.. Biz sapık olduğumuz için karşı çıkmıyoruz buna!.. Olayı sen çok yanlış anlamışsın, vallahi durum senin bildiğin gibi değil. Başörtülüsün, kendini muhtemelen dindar diye tanımlıyorsun ama yaklaşım tarzın çok Protestan!..

Sen beraber okuduğun, çalıştığın erkeklerle sadece camide aynı yere gidemiyor değilsin ki çok farklı yerlere giderken de onlardan ayrı gidiyorsun.

Yapmayın Allah aşkına!.. Zihinler zaten yeterince bulanık, daha fazla oynamayın insanların dinî duygularıyla, sulandırmayın beyinlerimizi!..

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ferhat Ersin
08-04-18
E mail: dirilispostasi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Bacım; olayı sen çok yanlış anlamışsın, vallahi bildiğin gibi değil!..
Online Kişi: 7
Bu Gün: 304 || Bu Ay: 9.560 || Toplam Ziyaretçi: 2.221.416 || Toplam Tıklanma: 52.166.518