ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ÎMAN VE İSLÂM
Okunma Sayısı: 2508
Yazar: Orhan Çeker
CİDDÎ FİTNE: SÜNNET DÜŞMANLIĞI

CİDDÎ TEHLİKE: SÜNNET DÜŞMANLIĞIBis­mil­lah di­ye­rek ilk ya­zı­mı­zı, za­ma­nı­mız­da çok cid­di bir fit­ne olan sün­net düş­man­lı­ğı­na ayı­rı­yo­ruz. İle­ri­ki ya­zı­la­rı­mız­da da za­man za­man bu fit­ne­ye dik­kat çek­mek ni­ye­tin­de­yiz.

İn­sa­noğ­lu AL­LA­Hın gön­der­miş ol­du­ğu ki­tap­la­rı boz­ma­ya, de­ğiş­tir­me­ye, tah­rif et­me­ye ça­ba­la­mış ve ni­ha­ye­tin­de ya­pa­ca­ğı­nı yap­mış­tır. Tev­ra­t’­tan ön­ce Hz. Adem, Hz. Şit, Hz, İd­ris ve Hz. İb­ra­hi­m’­e ve­ril­miş olan sa­hi­fe­ler­den eser yok. Tev­rat, Ze­bur ve İn­ci­l’­in ise as­lı kal­ma­mış, içi­ne in­san söz­le­ri ka­rış­mış ve han­gi cüm­le ila­hî ke­lam, han­gi cüm­le be­şe­rî ke­lam bi­lin­mez ol­muş­tur. Pey­gam­ber Efen­di­miz bun­la­ra kar­şı ne in­kâr ne de ka­bul ha­lin­de bu­lun­ma­mı­zı is­te­miş­tir. İn­kâr et­me­ye­ce­ğiz bel­ki ila­hî ke­lam­dır, ka­bul et­me­ye­ce­ğiz bel­ki in­san sö­zü­dür. Bu üçü içe­ri­sin­de Tev­rat en az bo­zu­la­nı­dır sa­nı­yo­ruz. Çün­kü Tev­ra­t’­ta ame­lî hü­küm­ler da­ha yo­ğun­dur. Ame­lî hü­küm­ler nor­mal­de ör­fe yan­sır. Ör­fü de­ğiş­tir­mek zor­dur.

İş­te bu ki­tab ve sa­hi­fe­le­ri bo­zan ve yok eden in­sa­noğ­lu Ku­r’­an’­ı da tah­rif et­mek, İs­la­m’­ı AL­LA­Hın mu­ra­dı dı­şın­da bir din ha­li­ne ge­tir­mek gay­re­ti­ne gir­miş­tir. Bu gay­ret za­ma­nı­mız­da ge­rek ins ge­rek cin şey­tan­la­rı ta­ra­fın­dan bü­tün im­kân­lar kul­la­nı­la­rak sür­dü­rül­mek­te­dir. Di­ye­bi­li­riz ki za­ma­nı­mız­da­ki şey­tan­lar geç­miş­te­ki şey­tan­lar­dan çok da­ha fa­al ve be­ce­rik­li­dir. Geç­miş­te­ki şey­tan­lar şim­di­ki­le­rin ya­nın­da ba­ya­ğı saf kal­mak­ta­dır.

Ku­r’­an’­ı tah­rif et­me gay­ret­le­ri­ni 3 saf­ha­da ele al­ma­yı uy­gun gö­rü­yo­ruz: Hz. Pey­gam­ber Efen­di­mi­ze in­me­den ön­ce­ki saf­ha. Pey­gam­be­ri­mi­ze ve­ri­lir­ken ve Pey­gam­be­ri­miz ha­yat­ta iken ki saf­ha ve Pey­gam­be­ri­mi­zin ve­fa­tın­dan son­ra­ki saf­ha. Bu saf­ha­la­rı in­şal­lah şim­di ve ye­ri­mi­zin ye­ter­siz­li­ği ha­lin­de ile­ri­ki ya­zı­la­rı­mız­da tek tek ele ala­ca­ğız.

Bi­rin­ci saf­ha­da cin şey­tan­la­rı gö­rev ba­şın­da ol­muş­tur. Ceb­ra­il as Levh-i Mah­fu­z’­dan Ayet­le­ri alıp Hz. Pey­gam­be­re ilet­me saf­ha­sın­da şey­tan­lar ku­lak ke­si­lip vah­yi çal­ma­ya ça­lış­mış­lar­dır. Şey­tan­lar her­han­gi bir aye­ti ka­pa­bi­lir­ler­se i­lave­ler de ya­pa­rak ge­lip in­san­lar­dan olan dost­la­rı­na er­ken­den du­yu­ra­cak­lar. Hz. Pey­gam­be­r’­e vah­ye­di­lip Pey­gam­ber Efen­di­miz onu in­san­la­ra teb­liğ edin­ce ins şey­tan­la­rı ‘bu­nu biz ön­ce si­ze söy­le­miş­tik, Pey­gam­be­rim di­yen in­sa­nın söy­le­di­ğin­de bir ori­ji­nal­lik yo­k’ de­yip in­san­la­rın Hz. Pey­gam­be­rin et­ra­fın­da top­lan­ma­la­rı­na en­gel ola­cak­lar­dı. Fa­kat cin şey­ta­nı ayet­le­ri çal­ma­ya yel­ten­dik­çe gö­rev­li me­lek­ler on­la­rı ateş­le uzak­laş­tır­mış­lar­dır. Ku­r’­an bu hır­sız­la­rın ateş­le ko­vul­duk­la­rı­nı açık­ça söy­ler.

Açık­la­ma­sı­nı son­ra­ki ya­zı­la­ra bı­ra­ka­rak şim­di­lik özet­le şu­nu söy­le­ye­lim ki 2. Saf­ha­da Efen­di­miz ha­yat­ta ol­du­ğu için bü­tün tah­rif fa­ali­yet­le­ri bi­rin­ci el­den bo­şa çı­ka­rıl­mış­tır. 3. Saf­ha­da ise şey­tan şu­nu net ola­rak gör­müş­tür ki Ku­r’­an’­ın laf­zı­nı bo­za­ma­ya­cak. Şey­tan bun­dan ümi­di­ni kes­miş­tir an­cak şey­tan Ku­r’­an’­ın ma­na­sı­nı boz­mak­tan (ma­ne­vi tah­rif) ümit­li­dir. İns ve cin şey­tan­la­rı or­tak­la­şa var güç­le­riy­le ma­ne­vi tah­rif için ça­lış­mak­ta­dır­lar. Ma­ne­vi tah­rif için de SÜN­NE­Tin dev­re­dı­şı bı­ra­kıl­ma­sı­nın şart ol­du­ğu­nu tes­pit et­miş­ler­dir. Ya­ni Ku­r’­an’­a AL­LA­Hın mu­ra­dı dı­şın­da ma­na yük­le­mek is­te­yen­ler kar­şı­la­rın­da Efen­di­mi­zin sün­ne­ti­ni bul­muş­lar­dır. Öy­ley­se Sün­ne­ti dış­la­yan­lar, İs­la­m’­ı boz­mak is­te­yen­ler­dir. Bun­lar ya gaf­let ya­da hı­ya­net için­de­dir. Müs­lü­man kö­ken­li olup da bu ha­re­ke­tin için­de olan­lar bil­sin­ler ki ga­fil­lik­le­ri se­be­biy­le o ha­in­le­re or­tam ha­zır­la­yıp des­tek çık­mak­ta­dır­lar. Bun­lar ‘Ku­r’­an’­da­ki İs­la­m’ ve­ya ‘ger­çek İs­lam...’ gi­bi laf­la­rı çok kul­la­nır­lar. İs­la­m’­ın hak­kıy­la ko­run­ma­sı SÜN­NET ve­si­le­siy­le ol­muş­tur. Sün­net dev­re dı­şı kal­dı mı İs­la­m’­ın % 90’ı oto­ma­tik­man dev­re­dı­şı ka­lır.

Ko­nu­nun de­va­mı son­ra in­şal­lah.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Orhan Çeker
19-12-14
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
CİDDÎ FİTNE: SÜNNET DÜŞMANLIĞI
Online Kişi: 11
Bu Gün: 431 || Bu Ay: 10.678 || Toplam Ziyaretçi: 2.224.250 || Toplam Tıklanma: 52.197.783