ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DARBE İZLERİ
Okunma Sayısı: 3150
Yazar: Hüseyin Keleş'in haberi
EZANI ASLINA ÇEVİRMEK MENDERES'İN EN BÜYÜK HATASIYDI!

28 Şubat sürecinin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat'ın bir darbe olmadığını iddia ederek, "Anayasal çerçevede bir MGK toplantısı yapıldı ve kararlar alındı. Bu bir darbe değildir, postmodern darbe de değildir. 'Postmodern darbe' diyenler dangalaktır." dedi.

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun 28 Şubat'ı araştıran alt komisyonu dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı'yı dinledi. Darbelerle ilgili soruları cevaplayan Karadayı, Adnan Menderes'in iyi bir insan olduğunu ancak en büyük hatasının ezanı aslına çevirmek olduğunu söyledi. AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel başkanlığındaki alt komisyonun sorularını cevaplandıran Karadayı, ilk kez 28 Şubat süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 28 Şubat'ın hukuk çerçevesinde gerçekleştiğini ve doğru bulduğunu belirten Karadayı, bugün de aynı kanaatte olduğunu söyledi. "MGK kararları bugün olsa yine altına imza atarım." diyen Karadayı, "28 Şubat, hukuk içinde MGK'nın tavsiye kararı ve uyarısıdır." dedi. MGK'nın anayasal bir kurum olduğunu vurgulayan Karadayı, görüşlerini desteklemek için 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan'ın 'kadayıfın altı, kanlı mı kansız mı olacak' gibi açıklamaları ile tarikat şeyhlerine verildiği iddia edilen yemek ve Aczimendileri hatırlattı.

Çevik Bir boşboğaz, Özkasnak dangalak

Batı Çalışma Grubu'ndan haberinin olmadığını iddia eden Karadayı, 28 Şubat'a darbe ya da postmodern darbe demediğini belirtti. Milletvekillerinin 'postmodern' darbe diyen dönemin generallerini hatırlatması üzerine ise, "Kim söylediyse onu diyenler dangalaktır." ifadesini kullandı. Dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak, 28 Şubat için "postmodern" ifadesini kullanan ilk kişi olmuştu. Sincan'da tankların yürümesini 'NATO kapsamında rutin bir olay' olarak niteleyen Karadayı, "Sabah erkenden birkaç tank arıza yapınca halk tesadüfen gördü. Her kurumda olduğu gibi bizde de boşboğazlar var. 'Balans ayarı yaptık.' diyerek 28 Şubat'la durumu ilişkilendirdiler. Tankların 28 Şubat'la ilgisi yoktu." savunmasını yaptı. Milletvekillerinin 'Bir daha darbe olmaması için ne yapmak gerekir?' yönündeki sorusuna ise Karadayı, "Kanun devletinden hukuk devletine geçmek lazım." cevabını verdi. "Artık Türkiye'de bir darbe olur mu?" sorusuna ise Karadayı, "Zaman değişti, askerler ve toplum değişti, hukuk sistemi değişti. Olup bitenlerden ders alındı. Artık Türkiye'de bir darbe olmaz." dedi. 28 Şubat sürecinde her kesime yönelik brifingleri ise 'bilgilendirme toplantıları' olarak tanımladı.

...
Karadayı şöyle konuştu: "Türkçe ezan ne güzeldi, okununca herkes ne dediğini anlıyordu, tüylerim ürpererek dinliyordum, anlıyordum, şimdi anlamıyoruz. 'Tanrı uludur' denilince herkes anlıyordu, şimdi kimse anlamıyor. Menderes'in bunu değiştirmesi en önemli hatalarından birisi oldu. Bu doğru değildi."

Haberin tamamı için tıklayınız.

Yazar: Hüseyin Keleş'in haberi
26-06-12
E mail: zaman.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
EZANI ASLINA ÇEVİRMEK MENDERES'İN EN BÜYÜK HATASIYDI!
Online Kişi: 24
Bu Gün: 272 || Bu Ay: 10.168 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.118 || Toplam Tıklanma: 52.187.296