ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ŞUUR YAZILARI
Okunma Sayısı: 5613
Yazar: Hasan el-Benna
GENÇLERE 20 TAVSİYE

Mısırlı İslam Mücahidlerinden Hasal El Benna' dan gençlere 20 mühim tavsiye..

1-Şartlar ne olursa olsun ezanı duyduğunuz zaman namaza kalkın.

2-Kur'an'ı Kerim'i okuyun, inceleyin veya dinleyin. Azıcık zamanınızı bile yararsız işlere ayırmayın.

3-Dilinizi düzgün konuşmaya çalışın. Çünkü bu Müslüman olmanın belirtisidir. Arapça’yı öğrenin, çünkü Kur'an en güzel şekilde Arapça ile anlaşılır.

4-Hiçbir konuda aşırı tartışmayın. Zira gösteriş hiçbir zaman yarar sağlamaz.

5-Fazlaca gülmeyin. Çünkü Allah'a bağlı olan gönül, sakin ve vakarlı olur.

6-Maskaralık yapmayın. Çünkü mücahid bir millet, ciddiyetten başka bir şey tanımaz.

7-Dinleyicinin işiteceğinden fazla sesinizi yükseltmeyin. Çünkü bu bencillik ve eziyet vermektir.

8-Kişileri çekiştirmek ve tavırları küçümsemekten sakının. Hayırdan başka bir şey konuşmayın.

9-Karşılaştığınız kardeşlerinizle sizden istemese bile tanışmaya bakın.

10-Görevler vakitlerden fazladır. Vakitten yararlanmak için başkasına yardımınızı esirgemeyin. Yapacak bir göreviniz varsa onu en kısa yoldan en güzel şekilde bitirmeye çalışın.

11-Her hususta temizliğe önem verin. Evinizde, elbiselerinizde, vücudunuzda, iş yerinizde. Çünkü bu din, temizlik üzerine kurulmuştur.

12-Ahdinize, sözünüze ve vadinize vefa gösterin. Şartlar ne olursa olsun bunlara muhalefet etmeyin.

13-Okuma ve yazmanızı sağlamlaştırın. Müslümanların gazete ve dergilerini çokça mütalaa edin. Küçük de olsa kendinize ait bir kütüphaneniz olsun. İhtisas sahibi iseniz branşınızda derinleşin.

14-Hükümet vazifelerine düşkün olmayın ve onları rızkın en dar kapısı olarak bilin. Ama size verildiği zaman da reddetmeyin. Dâvânın vecibeleri ile tamamen çatışmadığı müddetçe bu vazifelerden ayrılmayın.

15-Malınızın bir kısmı ile davaya katılın, üzerinize farz olan zekâtı cemaate verin. Geliriniz ne kadar az olursa olsun, ondan fakir ve yoksullara bir hak ayırın.

16-Az da olsa malınızın bir kısmını beklenmedik hadiseler için ayırın ve katiyen lüks eşyaya kapılmayın.

17-Durmadan tevbe ve istiğfar edin. Uyumadan evvel birkaç dakikanızı nefsinizi muhasebeye ayırın. Şüpheli şeylerden kaçının ki harama düşmeyesiniz.

18-Eğlence yerlerine yaklaşmak şöyle dursun, onlara karşı bir savaşa girişmelisiniz. Bütün konfor ve rehavet görüntülerinden uzaklaşın.

19-Her yerde davanızı yaymaya çalışın. Nefsinizle şiddetli bir şekilde mücadele edin ki, onun yularını ele alasınız; gözünüzü haramdan ayırın, duygularınıza hâkim olun.

20-Sürekli cemaatle ruhen ve amelen bağlantılı olun ve kendinizi daima kışlasında emir bekleyen bir asker gibi kabul edin.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Hasan el-Benna
11-08-12
E mail: incemeseleler.com
 
 
Yorumlar: 4
süleyman alimoğlu
Reklam olmasın
Tarih : 16-08-12

Dogrulus ve dost sitelere itimadımız tam fakat kötüyü de reklam etmeyelim...Her okuyucunun aynı bilgide ve ferasette olmayaçağını unutmamak gerek...(Niyetimiz kusur bulmak bulmak değil; ınşallah şevkinizi kırmayız.Siteyi takip etmeye ve dostlara tavsiye etmeye devam edeceğiz) Allah yardımcınız olsun...

EDİTÖRÜN NOTU: "Îkaz şırıngasına hepimiz muhtacız." Allah razı olsun. Selamlar.

 
EDİTÖRDEN
AÇIKLAMA
Tarih : 16-08-12

Ne güzel okuyucularımız var... Birbirine itimatta, yanlış anlaşılmayacağına inanmakta ne güzel bir topluluk olmuşuz... İki yorumcu kardeşimiz de itirazî yorumlar yapmışlar; îkâzî de diyebiliriz. Biz de onların samimiyetine binaen yorumlarını yayınlamada bir beis görmemişiz. Bir yanlış yapınca düzeltme niyet ve cesareti olan kardeşlerimizin mevcudiyeti için Allah'a şükrederiz. Mehmet Coşkun kardeşimiz emek çekmiş bilgiler vermiş. Süleyman kardeşimiz de ehl-i sünnet gayretini aksettiren sözler söylemiş ve açıklama beklediğini bildirmiş. Benna hakkında M. Coşkun'un verdiği bilgiler yeterlidir sanırım. Yazıyı aldığımız siteyi tıklayıp incelediniz mi bilmiyorum. incemeseleler.com, bir daru'l-hilafe medresesi gibi... Ehl-i sünnete en az bizim kadar bağlı... Bir bu itimat var... Bir de yazıya baktık, Ehl-i sünnete uymayan bir söz yok; varsa lütfen bildirin, gereğini yapalım. Maksadımız doğru bir sözden istifadedir. "Ama adamın ismi öğrenilecek, diğer fikirlerine de alaka duyulacak" diyenler olabilir. Bakınız zaten duyulmuş ve ne idüğü biliniyor. Ne idüğü biliniyorsa doğru sözü alınır, yanlışına geçit verilmez. Bir tartışma açmış değiliz; mesele hulasaten budur. Bütün okuyucularımıza teşekkür ederiz.

 
süleyman alimoğlu
Oldu mu şimdi?
Tarih : 15-08-12

Hasan el Benna'dan alıntı yapılması sayfanın ruhuna prensiplerine aykırı değil mi sayın editör...bu şahıs reformist değil mi...açıklama lütfen...

 
Mehmet COŞKUN
Hasan el-Benna kimdir?
Tarih : 14-08-12

Hasan el-Benna, Seyyid Kutbun da üye olduğu, Mısır’daki İhvan-ül-müslimin yani Müslüman kardeşler örgütünün kurucusudur. Mevdudi, 1927’de yazdığı İslam’da Cihad kitabında, ihtilal yani devlete isyan fikirlerini yayıyordu. Arapçaya tercüme edilince, Hasan el-Benna’nın düşüncelerine tesir ederek Mısır’da devlete karşı gelmesine ve öldürülmesine sebep oldu. Mevdudi’nin ilmi yetersizliği, [siyaset ilminin noksan olması, fitne çıkmasına sebep olmuş ve] böyle sayısız müslümanları, maddi ve manevi ölüme sürüklemiştir. (F. Bilgiler) Din ve toplum üzerinde araştırmalar yapan Fransız Prof. Jacques Rollet diyor ki: İslamiyet’te şiddet yoktur. Teröristler, İbni Teymiyye’nin fikirlerini referans alıp, yörüngelerini buna göre çizen Hasan el-Benna, Seyyid Kutub, Mevdudi gibilerin fikirlerini pratiğe dökmüşler ve bugünkü radikal gruplar oluşmuştur. (28.9.2001 tarihli gazeteler) http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=5136 http://tr.wikipedia.org/wiki/Hasan_el-Benna

 
GENÇLERE 20 TAVSİYE
Online Kişi: 17
Bu Gün: 295 || Bu Ay: 9.552 || Toplam Ziyaretçi: 2.221.393 || Toplam Tıklanma: 52.166.431