ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / KADIN VE ÂİLE
Okunma Sayısı: 4604
Yazar: Elif Ceylan
SEMA MARAŞLI'DAN BİR KİTAP DAHA: TATLIYA BAĞLAYALIM

Sema Maraşlı, ruhlar arası iletişimde gelenek kodlarımıza tutunan bir üst vurguyu yakalamış özel bir üslubun temsilcisi. İlk orta yüksek yaş; hangi yıllanmışlık dilimine yakın olursak olalım onun kitaplarında kendimize uygun bir cümle bir varsayım bir teselli bulmamız hiç de zor olmuyor.

Tatlıya Bağlayalım, diğer serilerden daha geniş bir yelpazeye kucak açmış. Çekirdek aile değil eski usül bütün kallavi aile fertleri kendine yer bulmuş bu çok bakışlı teselli ve telkin çardağında.

Neler öğrenmeyeceğiz ki

"Bu kitapta; eşinizi, kayınvalidenizi, gelininizi, damadınızı, çocuklarınızı, annenizi, babanızı, büyükannenizi göreceksiniz. Aile bağlarını güçlendirmenin, eşlerin her ikisinin de zararlı çıktığı hesapları kapatmanın, yepyeni muhabbetler başlatmanın, aile hayatına canlı renkler katmanın, yaşama sevincini her dakika tatmanın, can sıkıcı günleri unutmanın, evliliği ayakta ve zinde tutmanın sırlarını öğreneceksiniz."

Böyle tanıtıyor kitap kendini. Bundan öte, 'İyi ki okudum' dedirten coşkuyla karışık bir fikri değişim, bir duygusal dönüşüm yaşarsınız ya bazı kitapları daha bitirmeden; işte öyle bir el sarmalayacak sizi yine.

Etrafınızdaki can güzellerine baktığınızda daha bir yürekten 'iyi ki varsın' dedirten... 'yaptığım en önemli iş, hayatta olmamdır' yüksek irfanıyla zihinlerimizin kucaklayıcılığını okyanus enginliğine dönüştüren... ve daha sessiz ve derinden sözsüz ve kelimesiz içimizdeki iyilik ve dostluk azminin kavruk ateşini körükleyen rüzgar misali 'iç'li bir kitap elimizdeki...

'Kitap hayattır' diyor ya Hayat Yayınları... Günceli geleneğin eleğinden geçiren bilge tavrıyla dikkatli ve seçici okuyucu da 'Yayınevi Hayat'tır' demeden edemiyor.

Güzel kitaplar güzel gönüllere olsun. Güzel kelimeler ama daima sahiplerini bulsun diyor, emek sahiplerinin yürekleri dert görmesin diliyoruz.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Elif Ceylan
08-10-12
E mail: haberkültür.net
 
 
Yorumlar: 2
Hüseyin Cihat ÖZCAN
Allah razı olsun
Tarih : 13-10-12

Siteniz çok güzel hoşuma gitti sitenizi bize Musa GÜLER hocamız tavsiye etti iyiki de taviye etmiş Musa hocadan Allah razı olsun

EDİTÖRÜN NOTU: Musa Hoca'dan Allah razı olsun. Herkese selam...

 
hasan hüseyin
başarılar dilerim
Tarih : 08-10-12

çalışmalarında başarılar dilerim. inşallah duygu ve düşüncelerinde devam eder.

 
SEMA MARAŞLI'DAN BİR KİTAP DAHA: TATLIYA BAĞLAYALIM
Online Kişi: 15
Bu Gün: 235 || Bu Ay: 693 || Toplam Ziyaretçi: 2.226.190 || Toplam Tıklanma: 52.216.197