ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 2326
Yazar: TimeTürk Haber Merkezi
SEZAİ KARAKOÇ PKK İLE PAZARLIĞA KARŞI ÇIKTI

Sezai Karakoç haftalık olağan konuşmalarını sürdürüyor. 2 Şubat Cumartesi günü İstanbul il merkezinde yaptığı konuşmada bir çok önemli konuya değindi.

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Karakoç konuşmasında İslam Medeniyeti'ni tanımladı.

Karakoç,  İslam Medeniyeti sadece bir ırka mal edilemez. Halı örneğini vererek, nasıl ki çeşitli renklerdeki ipler birleşerek halıyı oluşturuyorlar, ırklar bu farklı renklerdeki ipler gibidir. Hepsi birleşiyor, İslam medeniyetini oluşturuyor, dedi.

İslam dünyası, tümüyle istilaya uğramakla karşı karşıyadır. Bu durumda öncelikle Türkiye, İran, Mısır, Pakistan ve Suudi Arabistan’ın büyük sorumluluğu vardır. Bu ülkeler bir araya gelerek işbirliği yapmalı, İslam dünyasındaki sorunlara karşı etkin bir rol üstlenmelidirler. Biz sürekli Avrupa'dan akıl alıyoruz. Bundan önce, Pakistanlı ne düşünüyor, Özbek ne düşünüyor, Araplar ne düşünüyor, bunları bilmemiz gerekir.”dedi

İslam Dünyasındaki bütün meselerin, İslam inancı, İslam milleti, İslam ülkesi, İslam devleti ve İslam medeniyeti gibi kavramların temel alınarak çözülmesi gerektiğni ifade etti.

Bu konuda, ”Kürt meselesinde, gidip de elinin altındaki bir mahkumla pazarlık yapamazsın. Devlet bu kadar acze düşmez. Devlet buna tenezzül dahi etmez. Devlet vatandaşına bakar, milletinin bir parçası olan Kürtlerin şikayetlerini dinler, neler yapabilirim? diye düşünür. Bu konuda tarih ne diyor, geçmiş ne diyor, medeniyetimiz ne diyor? Araştırır. Bunları ilan eder, yapılabilecek şeyleri en kısa zamanda yapar. Yoksa, insanları öldürmüş, illegal bir örgütle illegal bir şekilde pazarlık yapamaz” dedi.

Kürt meselesinde yıllardır yanlış yapıldığını, üç buçuk insan öldür kurtul mantığıyla hareket edildiğini belirten Karakoç; ”Faili meçhuller de, olacak şey değildir. Devlet gidip kimseyi vurmaz, alır mahkeme eder, yargılar, gereken cezayı verir” dedi.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: TimeTürk Haber Merkezi
09-02-13
E mail: timeturk.com.tr
 
 
Yorumlar: 1
Nizamettin Yıldız
Doğru tesbitler
Tarih : 09-02-13

Bazıları farklı düşünüyor olsa da,Sezai Beyin düşüncelerine katılıyorum.Pkk ,çok boyutlu bir yapı.içerisine yabancı devletlerin istihbaratları girmiş,silah kaçakçıları girmiş,uyuşturucu tacirleri girmiş,ortada milyarlar dönüyor.diyelim ki imralı ile anlaşılsa bile diğerleri boş duracakmı?örgüte falan bakmadan,milletimizin(islam milletinin)bir parçası olan kürt vatandaşlarımızı direk muhatap alarak,onların istediklerini şayet yapılacak durumda ise en kısa zamanda yapmalı

 
SEZAİ KARAKOÇ PKK İLE PAZARLIĞA KARŞI ÇIKTI
Online Kişi: 9
Bu Gün: 130 || Bu Ay: 2.323 || Toplam Ziyaretçi: 2.230.493 || Toplam Tıklanma: 52.256.720