ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 2164
Yazar:
MEB'DEN DEVRİM GİBİ KARAR: KARMA EĞİTİME SON!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye'de 40 yıldır uygulamada olan karma eğitime alternatif olarak, lise çeşitlerini kız erkek okulları olarak da eğitime açmaya hazırlanıyor. Amerika, İngiltere ve Almanya'daki sistemleri inceleyen Bakanlık, kız-erkek liseleri ile öğrencilere eğitim özgürlüğü sağlayacak.

40 YILLIK DAYATMAYA SON

Bakanlık, karma eğitime alternatif olarak, lise türlerinin cinsiyete göre ayırma kararını aldı. Uygulama ile lise çeşitleri, karma eğitimin yanında kız-erkek okulu olarak eğitime açılacak. Böylece 40 yıldır devam eden uygulamaya alternatif getirilmesiyle tüm lise çeşitlerinde karma eğitim dayatması son bularak isteyen öğrenciye ayrı eğitim alma imkanı getirilecek.

YURTDIŞINDAKİ SİSTEM İNCELENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı bu kapsamda Amerika, İngiltere ve Almanya'da eğitim veren kız-erkek okullarını ve sistemini inceledi. Uygulama, özellikle Doğu illerinde, çocuğunun karma eğitimde okumasını istemediği için okula göndermeyen ailelere de çözüm sunacak.

TERCİH HAKKI TANINMASI ÖNEMLİ

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, zorunlu kılınan karma eğitimin öğrenci ve velinin isteği doğrultusunda bir eğitim anlayışı olmadığını belirterek, 'Anayasa'nın 24. maddesi veliye, çocuğunu istediği okula gönderme hakkını veriyor. Ancak karma eğitim bu hakkı tanımıyor. Dolayısıyla vatandaşa tercih hakkının tanınması çok önemli' dedi. 1973'te yürürlüğe konulan uygulama, 'Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkan ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir' ifadeleriyle şekillendirilmişti.

Haberin tamamı için tıklayınız.

Yazar:
21-07-13
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
MEB'DEN DEVRİM GİBİ KARAR: KARMA EĞİTİME SON!
Online Kişi: 31
Bu Gün: 377 || Bu Ay: 6.933 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.521 || Toplam Tıklanma: 52.325.465