ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DARBE İZLERİ
Okunma Sayısı: 2122
Yazar:
ONLAR ARTIK ONBAŞI BİLE OLAMAYACAKLAR

Akit yazarı Asım Yenihaber’in, “Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke” başlıklı yazısından dolayı Vakit Gazetesi’ne dava açan 312 generalden 9’u daha hapis cezası aldı.

Vakit Gazetesi’ne dava açan ve aralarında Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un da bulunduğu 9 Ergenekon sanığı generalin hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandığı takdirde rütbeleri alınacak ve “er” statüsüne düşmüş olacak.

BALYOZ’DA DA 41 GENERAL MAHKUM OLDU
Balyoz Darbe Planı davasında da, Vakit Gazetesi’ne dava açan 41 general de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılmıştı. 41 generalin hapis cezası onanırsa “er” statüsüne düşecek.

50 DÂVÂCI ER STATÜSÜNE DÜŞERSE TAZMİNAT TALEPLERİ DÜŞECEK

Bu durumda, “Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke” başlığı altındaki yazıda generalliklerinin tartışmaya açıldığını ileri sürerek tazminat isteyen 50 davacı zaten er statüsüne düştüklerinden tazminat talepleri de düşecek.

28 ŞUBAT DÂVÂSIYLA SAYI YÜKSELECEK
28 Şubat davasında da Vakit Gazetesi’ne dava açan 312 generalden arasında yer alan çok sayıda generalin hapis cezası alacağı belirtiliyor. Vakit Gazetesi’ne dava açan 312 generalden 50’sinin darbe davalarından hapis cezası alması, Asım Yenihaber’in yazısının haklılığını gözler önüne seriyor.

VAKİT’E DÂVÂ AÇAN VE HAPİS CEZASI ALAN ERGENEKON SANIĞI 9 GENERAL ŞÖYLE:

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ (Genelkurmay Eski Başkanı): MÜEBBET HAPİS
Emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur (Jandarma eski Genel Komutanı): MÜEBBET HAPİS ve 10 YIL
Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon (1. Ordu eski Komutanı): MÜEBBET HAPİS ve 5 YIL 10 AY
Emekli Orgeneral Hasan Iğsız (1. eski Ordu Komutanı): MÜEBBET HAPİS
Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler (Kara Kuvvetleri Eski Eğitim ve Doktrin Komutanı ve YAŞ Eski üyesi): MÜEBBET HAPİS
Korgeneral İsmail Hakkı Pekin (Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı): 7 YIL 6 AY HAPİS
Korgeneral Mehmet Eröz (6. Kolordu Komutanı): MÜEBBET HAPİS
Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz (Jandarma eski İstihbarat Daire Başkanı): 22 YIL 6 AY HAPİS
Emekli Tuğamiral İlker Güven: 6 YIL 3 AY HAPİS

GENERALLER ORGANİZE DÂVÂ AÇTI
Anadolu’da Vakit Gazetesi yazarı Asım Yenihaber, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın, fanatik Rus milliyetçisi Mussogorski’ye hayran olduğu yönündeki ifadeleri ile yine o günlerde “Yemen vatan toprağı mı” tartışmasını başlatan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın ifadelerini “Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke” başlığı ile yayınlanan yazısında eleştirmiş; Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, iki generalin eleştirildiği yazıya 310 generalin katılmasını onaylayıp, Vakit Gazetesini 2 trilyon liraya mahkûm etmişti.

RÜTBELERİ SÖKÜLÜP MADALYA VE SİLAHLARI GERİ ALINACAK
Darbe planları sabit görülüp müebbet ile 16 yıl arasında değişen ağır hapis cezalarına çarptırılan generallerin Askeri Ceza Kanunu’na göre rütbelerinin er seviyesine düşürüleceği belirtiliyor. Askeri Ceza Kanunu’nun 29-30-31 ve 35. maddelerinde ceza alan subayların rütbelerinin mahkemece veya re’sen idarece söküleceği vurgulanıyor.
Generallerin madalya ve nişanları TSK tarafından geri alınacak. Generallerin rütbeleri sökülecek, er statüsüyle emekli olmuş sayılacak. Ancak Emekli Sandığı tarafından ödenen maaşlarında bir değişiklik olmayacak. Hapis cezası alan general silahlarını da iade edecek. Tamamen sivil vatandaş sayılacak olan emekli generaller ve aileleri TSK’nın sağladığı lojman, orduevi gibi tüm sosyal haklarını da kaybedecek.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
12-08-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ONLAR ARTIK ONBAŞI BİLE OLAMAYACAKLAR
Online Kişi: 15
Bu Gün: 120 || Bu Ay: 9.782 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.155 || Toplam Tıklanma: 52.173.072