ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DARBE İZLERİ
Okunma Sayısı: 2162
Yazar:
MGK TUTANAKLARI EKSİKSİZ GÖNDERİLSİN

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kasap, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 28 Şubat’taki toplantıda söz konusu sunumun da içinde bulunduğu tutanakları eksiksiz olarak mahkemeye yeniden göndermesi gerektiğini söyledi.

Şayet bu sunumlar MGK’nın da elinde bulunmuyorsa bu konuda kamuoyuna açıklama yapılması ve tutanakların akıbetinin ivedilikle soruşturulması gerektiğini ifade etti.

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kasap, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 28 Şubat’taki toplantıda söz konusu sunumun da içinde bulunduğu tutanakları eksiksiz olarak mahkemeye yeniden göndermesi gerektiğini söyledi. Şayet bu sunumlar MGK’nın da elinde bulunmuyorsa bu konuda kamuoyuna açıklama yapılması ve tutanakların akıbetinin ivedilikle soruşturulması gerektiğini ifade etti.

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kasap, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 28 Şubat 1997’de yapılan ve post-modern darbeye ismini veren MGK toplantı tutanaklarının gönderildiğini hatırlattı. Kasap, askerler tarafından yapılan irtica sunumunun belgelerde yer almadığını kaydetti. Toplantıda MİT Müsteşarı tarafından yapılan irtica sunumu ve MGK üyesi olmamasına rağmen sunum yapmak için salona gelen tümgeneralin yaptığı terör sunumunun varlığının tutanaklarda yer aldığını anlatan Kasap, ayrıca MGK toplantısında hazır olan dönemin hükümet üyelerinin, askerler tarafından yapılan irtica sunumuna verdikleri cevapların da tutanaklarda görüldüğünü söyledi.

Sunumların, mahkemeye gönderilen tutanaklarda yer almadığını dile getiren Kasap, “Askerler tarafından yapılan sunumun mahkemeye gönderilememesi, akla bazı soruları getirmektedir. Askerler tarafından yapılan irtica sunumu, tutanaklara geçmemiş ya da toplantıdan sonra o dönem için askeri bir kurum olan MGK’da tutanaklardan çıkartılmış mıdır? Bahsi geçen sunum tutanaklarda bulunduğu halde, 28 Şubat soruşturması başladıktan sonra mı tutanaklardan çıkartılmıştır? Söz konusu dava, 28 Şubat darbesini gerçekleştirenleri yargılayan bir dava olduğundan ve sürecin en önemli kararları bahsi geçen toplantıda askerin yaptığı ‘irtica sunumu’ doğrultusunda alındığından, tutanaklarda bu sunumun olmaması, mahkemeden en önemli delili saklama anlamına mı gelmektedir?” dedi.

MGK’dan beklenenin ise söz konusu sunumun da içinde bulunduğu tutanakları eksiksiz olarak mahkemeye yeniden göndermesi olduğunu belirten Kasap, şayet bu sunumlar MGK’nın da elinde bulunmuyorsa bu konuda kamuoyuna açıklama yapılması gerektiğini kaydetti.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
27-09-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
MGK TUTANAKLARI EKSİKSİZ GÖNDERİLSİN
Online Kişi: 26
Bu Gün: 47 || Bu Ay: 9.305 || Toplam Ziyaretçi: 2.220.926 || Toplam Tıklanma: 52.163.376