ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 2105
Yazar:
SADECE ASKERLER Mİ DERSANE AÇABİLECEK?

Dersanelerin kapatılmasına dair taslakta şöyle bir paragraf geçiyor:

Özel dershanelerin kapatılmasından sonra sadece Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı kurslar açık kalacak. Ülke genelindeki 132 adet 'Mehmetçik Dershanesi', üniversiteye hazırlanan gençlere hizmet verecek. 2002 yılında Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince, dershaneye gitme imkanı bulunmayan yörelerde öğrencilerin üniversiteye hazırlanabilmesi maksadıyla başlatılan projeye devam edilecek. Genelkurmay, son olarak 5 Ekim 2013 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bir dershane açmıştı. (http://yenisafak.com.tr/egitim-haber/iste-o-taslak-16.11.2013-582739?ref=manset-1 )

Bu ne oluyor şimdi?

Dikkat ediniz, hepsi kapanacak ve bir tek "mehmetçik dersaneleri" kalacakmış. Bu dersane askerlik kursu vermeyecek, askerî okullar için de kurs vermeyecek... Bildiğimiz üniversitelere hazırlık kursu vereceklermiş. Bu, körpecik çocuklarımızı asker zihniyetine teslim etmek değil midir? Bu bakanlık ne yapmak ister? Bir taraftan darbecilere karşı mücâdele ver, öbür taraftan gençleri asker eline teslim et! Perhiz ve lahana turşusu! Şaşkın ördek de böyle yürür herhalde. Bu, vatandaşlar arasında bir fırsat eşitsizliği değil midir? Kapanacaksa hepsi kapansın.

Yazar:
16-11-13
E mail: dogrulus.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
SADECE ASKERLER Mİ DERSANE AÇABİLECEK?
Online Kişi: 9
Bu Gün: 122 || Bu Ay: 6.678 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.021 || Toplam Tıklanma: 52.319.932