ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 6064
Yazar:
Halkbankası Operasyonu ya da 'Beyt’ül Mal’a İsrail (ve Gülen Company) Taarruzu'

Giriş:

Gündem hızla savruluyor.

Bu bir tesadüf değil. Zaten inancı olan kişi tesadüf mantığına inanmaz.

Ancak son günlerde “yoğunlaştırılmış kapalı devre istihbarat savaşları” ile hükümet yıpratılmaya çalışılırken bazı şeyler “tam da zamanında” gerçekleşiyor.

Yine söylüyoruz. Bunlar tesadüf değil.

Tüm bu olup bitenler postu modern kızıl tilkilerin yahut koyun postundaki çakalların dizaynı.

Ancak bunlar “uzun vade takvimlerde işaretlenmiş” işler de değil.

Neden mi?

Toplam paydada, dünya paydasında – ve enerji tabanlı istihbarat/iktidar savaşları paydasında – durumu ele alalım.

1. Post

Uzun süredir Mısır ve İsrail ikilisinin Gazze’yi fiziki ve psikolojik ablukaya aldığı herkesçe aşikar. Çeşitli yardım kampanyaları düzenlense de Gazze’de asal sorun elektrik. Yani enerji.

Bu sorunun çözülmesi için birkaç gün önce Ortadoğu’nun iki aykırı ülkesinden biri olan Katar 10 milyon $ tutarında enerji birinci paketini finanse ettiğini açıkladı Gazze için. Haber bizim medyamızda çok dillendirilmedi. Çünkü Gazze konusunda Türkiye’nin yalnız olduğu hissi “işleniyordu”!

Bu finansman ile Gazze yaklaşık 4 ay elektrik sağlayabilecekti.

Gazze’de elektrik akaryakıt istasyonlarında termik şekilde elde ediliyor.

Katar finansmanı çıkarıyor ve Gazze’ye akaryakıt taşıyacağını da açıklıyor.

İsrail ve company rahatsız!

2. Post

Tüm bunlar gerçekleşirken “eşikte” Tıme Of Israel Ali Babacan’ın “İsrail ile ilişkiler Mavi Marmara öncesine dönebilir” dediğini iddia ediyor.

Bu iddia ile aynı zamanda Zaman gazetesinin uzun zamandır sadece “nakleden” Brüksel bürosu Ak Parti’yi Kemalist bir dikta ile suçlarken Ali Babacan’ı övüyor.

Bunlara mukabil Türk şirketlerinin ihracat kapasitesi ve iş yapma kapasitesi tavan yapıyor. OECD ve AB’de büyüme rakamlarında Türkiye AB birincisi oluyor. İşsizlik manipülasyonu ile yaz içinde “işsizlik Eylül’de % 20′yi bulur” diyenlerin “sıcak sonbahar”ının tersine Kasım – Aralık rakamlarında işsizlik % 9.9′da.

Afganistan ve Irak’ın yeniden yapılandırılması için açılan ihalelerde büyük ataklarda bulunan Türkiye ve Türk şirketleri Ortadoğu ve ön Asya çapında en büyük paya sahip oluyor.

Türkiye Rusya ile SWAP anlaşması yaparak hem AB hem ABD’yi iki ülke arasında giderek gelişen ticari ilişkilerde dışarda bırakıyor.

Bunun sonucunda Rusya temel ve en önemli geleneksel politikası gereği temayüllerini yumuşatıyor. Türkiye Rusya’da ticari güçten kaynaklanan bir etki gücüne sahip oluyor.

Özellikle inşaat sektöründe dünya devi haline gelen Türkiye az gelişmiş ülkeler ile gelişmiş ülkeler arasındaki dengesizlikte bir denge rolü oynuyor.

3 .Post

Dünya ticari ölçeğinde yapılan dış satış ve/veya ihale sistemlerinde “teminat” ve “likidite” konusunda 1999 yılında 105. sırada olan Halkbankası 2012′de dünyada ikinci sıraya geliyor.

Toplam yekünlerin transferi, ihale bedellerinin değerlendirilmesi – yatırım ve yatırım sonrası değerlendirilmesi – , uluslararası ağ gelişimi, uluslararası mali genişliği – yüzeysel mali genişlikten ya da işlem sayısı biçiminde matematiklenmiş kümesel bir genişlikten bahsetmiyoruz, birebir mali sistemlere etkisi ve berlileyiciliği bu -, yıllık ilk yarı toplam karları ile birkaç Ortadoğu ülkesini satın alabilecek seviyeye geçişi, toplam ölçekte yapılan ambargoya rağmen İran ile olan işlem hacminde en yakın toplama % 41fark ve İran’a altın ihracatı yapması, İran’dan alınan doğalgazın teminatçısı olması, Gazze’ye Bahreyn üzerinden likit yardımların aktarılması, Gazze’de iş yapan şirketlere de normal akredifi uygulaması..

Bunlar dikkatle incelenmesi gereken durumlardır.

Türkiye ekonomisinin giderek yaptırım gücüne sahip olma gücüdür bunlar.

Peki neden bugün opere edildi Halkbank?

Alınan kişiler suçlu mu değil mi?

Suça karar verecek değiliz ancak…

4. Post

Suça karar verecek değiliz ancak Halkbank soruşturmasını “tesadüfen” tam da bu aralıkta, hükümet ile company gerilimi sırasında gerçekleştiren savcının “operasyonda yer alacak polisleri Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ve çeşitli departmanlarından ‘kendine göre’” seçmesi alışıldık bir durum değil.

Mali bir soruşturma için Sivas’tan cinayet departmanı polis çağırmanın peşine düşmek gerek.

Neden böylesine bir “tercih” söz konusu.

Halkbank’ta iddia edildiği gibi bir yolsuzluk varsa neden istihbarattan mali görevliler istenmedi.

Gizlilik olacaksa bu şekilde sağlanır. Company’nin memurları ile değil.

Burada tekrar söylüyoruz, yolsuzluk araştırılmalıdır. Ancak bu zamanlama, seçilen kurum ve “savcı ve ekibi” ve gökten zembille bir anda inen bir soruşturma.

Burada yolsuzluk bahanesi ile “bir taşla dört kuş vurma” hamlesi var.

5. Post

Klasik teoriler ve yukarıda sıralanmış verilerden elde edilecek bütünlük şöyle bir devre kurar: gerilim sırasında ve yargı ellerinde iken tam da İsrailin rahatsız olduğu noktadan hem hükümeti yıpratmayı hem de İsraili rahatlatmayı hedefliyorlar. Bir taş ile iki kuş!

Peki üçüncü kuş nerede?

Halkbankası bu ülkedeki teminat bankalarından en büyüğüdür ve son yıllarda bir dış ihale alacak ya da çaplı bir ihracaat yapacaksanız Halkbankasına uğramak durumundasınız. Yukarıda da belirttiğimiz gibi altın ve inşaat sektöründe Halkbankası önemli bir yere sahip. Kaçak latın piyasasının oluşması önünde engel olan Halkbankası Türk inşaat sektörünün de en önemli destekçisi. Bu ister company’nin elemanı olun, ister başka bir yerin yahut hiçkimsenin böyledir.

İşte tam da burada üçüncü kuş var.

Company hem hükümeti yıpratma çalışması hem İsrail ve Neo-conları rahatlatma çalışması yaparken bir yandan da Halkbankasındaki geniş “ticari bilgi potansiyeline, bağlantı aralıklarına” ulaşmayı ve böylece “büyüme” tandansının önüne “ileride çekilecek setler için bilgi toplamayı” gerçekleştiriyor.

Peki dördüncü kuş?

Şimdilik bizde dursun.

SON :

Son yıllarda gelişen ve büyüyen ya da büyüme öngörüleri sağlam olan birkaç İslam ülkesinin ekonomik faaliyetleri çeşitli “darbelerle veya müdahalelerle” durdurulmaya çalışıldı. Ancak kimi başarılı oldu kimi olmadı. Mısır en büyük başarısı oldu Gülen company’nin efendilerinin. Katar ve Türkiye ise durdurulması zor ülkelerdi. Graham Fuller’ın Katar’da büro açmasının nedenlerinden biri de bu olsa gerek.

Bu büyüme ve “geri bıraktırma” savaşlarının tabanı son yıllarda (4-5 senelik dilimde) enerji ve mali savaşlara dayalı istihbarat operasyonlarına dönüştü. Ayna, kanon ve kapalı devre biçimlerde yürütülen savaşta Neoconların ve İsrail’in Türkiye üzerindeki en etkili silahı olan Gülen Company beklenmedik şekilde açığa düşünce acil senaryolar ve atılımlar “geçmişteki endişelere bağlı” olarak gündeme geldi.

Hatırlarsanız ABD vekilleri Halkbank’tan rahatsız olmuşlar ve “yaptırım” uygulanmasını istemişlerdi. Bu o zaman için bir istek olarak Gülen company’nin efendilerinin endişelerini betimliyordu.

Son dönemde ise İsrail ve Gazze, İsrail ve İran, İsrail ve Azerbaycan segmentlerindeki gelişimler Türkiye’de içerdeki gelişimlerle ters paralel bir hal aldı. İsrail ve enerji yolları endişesi taşıyan ABD için Halkbankası minvalinde Ak Parti’yi sıkıştırmak için en elverişli zaman tam da bu zamandı.

Bu yazı ve buna benzer yazılar için doneler olmasına rağmen beklenmedik bir “kaos” küpü yanal olarak dağılmaya başladı. Bu yazı da bu nedenle acil olarak kaleme alındı.

Bu yazı gerçek Müslümanlara ve ülkesini seven herkese Gülen company – Chp company – ABD – İsrail hattına karşı durmayı öneriyor.

Çünkü bunlar kuzu postundaki çakallardır. Sizi yaşatmazlar.

Unutmayın çakallar leş yiyicidir!

Ve çakalların yuvası “polar network”tür!

Bu açılımı da ilerleyen günlerde sizinle paylaşacağız.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
19-12-13
E mail: http://valkryv.wordpress.com/
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Halkbankası Operasyonu ya da 'Beyt’ül Mal’a İsrail (ve Gülen Company) Taarruzu'
Online Kişi: 21
Bu Gün: 118 || Bu Ay: 3.926 || Toplam Ziyaretçi: 2.233.602 || Toplam Tıklanma: 52.280.907