ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 2085
Yazar:
DERİN OPERASYONUN ŞİFRELERİ ABD'DE

Merkezi ABD Washington’da bulunan ve başında eski CIA Direktörü’nün bulunduğu Demokrasileri Koruma Vakfı’ndan yapılan açıklamalar derin operasyonun dış güçler tarafından nasıl desteklendiğini deşifre etti.

İslam düşmanı eski bir savcı, CIA eski direktörü, Bush yönetiminin Ortadoğu Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Türk hükümetine kızgın bir strateji uzmanı… Merkezi ABD Washington’da bulunan Demokrasileri Koruma Vakfı’nın karanlık isimleri tüm dikkatlerini Türkiye’deki operasyona çevirdi. Irak ve Afganistan savaşlarının yaratıcısı olarak bilinen eski ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in Ulusal Güvenlik Danışmanı John Hannah’ın 20 Aralık’ta yazdığı makale, ABD’nin AK Parti karşıtı tutum, beklenti ve planını ortaya koydu.

‘ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR’

“Erdoğan’ın Sonu” adlı yazıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “skandallar, iç çatışmalar, rüşvet iddiaları ve otoriter tutumu nedeniyle yıkılacak olmasının dış politikada yapıcı güçler tarafından yakından izlenmesi gerektiği” ifade ediliyor. Operasyonları özetleyen yazıda Erdoğan’ın savcıları etkisizleştirip, polis müdürlerinin yerini değiştirerek “olayı örtbas etmeye çalıştığı” ifade ediliyor. Makalede AK Parti’nin Erdoğan kanadının 1928 yılında Mısır’da kurulan Müslüman Kardeşler Hareketi’ne paralel bir politik köke sahip olduğu iddiasına yer veriliyor. AK Parti hükümeti içinde Erdoğancılar ve Gülencilerin öfkeyle birbirine düşman kesildiğini ve kavganın sebebinin ise “Erdoğan’ın kendisi ve onun megaloman yönetim tarzı” olduğu iddiası öne sürülüyor.

‘CEMAATİ TEHDİT GÖRÜYOR’

Erdoğan’ın kendisine karşı gelen herkesi “vatan haini ya da halk düşmanı olarak görüp yok ettiği ve etkisizleştirdiği” yazılı. Makalede Erdoğan’ın “otoriter hırslarına” potansiyel tehdit olarak Cemaat’i gördüğü, yargı ve emniyet güçlerinin yönetim konumlarından uzaklaştırmaya başladığı yazılı.

John Hannah “kendisine söylendiği kadarıyla Türkiye’de yaşananların buzdağının görünen kısmı olduğunu ve Erdoğan’ın yedi kişilik rüşvet ağıyla yakın ilişkisi olan bir bakanın kasetlerinin çıkacağı” da öne sürülüyor.

‘KAFALARI EZMEK…’

Makaledeki bir diğer ilginç ima da şu sözlerle ifade ediliyor: “Gezi Parkı’na benzer olaylar yaşandığında kafaları ezmek ve düzeni sağlamak için polis ve diğer güçler görevlendirildiğinde bu kuvvetler bu defa ne yapacaklar? Bu olayda işin kontrol dışına çıkacağını görmek çok zor değil… Erdoğan’ın yenilmezlik aurası kırıldı ve siyasi olarak zayıf olabileceğinin işaretleri mevcut…

‘ABD, ERDOĞAN BİTSİN İSTİYOR’

Eğer Erdoğan yaklaşan seçimlerde belirli şehirleri kaybederse ve Meclis’teki çoğunluğu erirse bu Türk demokrasisi ve ABD ile olan ilişkileri için iyi bir şey olarak değerlendirilmeli. Eğer Halk Bankası’nın İran’la olan ilişkisi ispatlanırsa Erdoğan’ın ABD ve Batı karşıtı bir dış politika güttüğü konusundaki endişeleri arttıracak. Bu ispat ile ABD’nin Erdoğan döneminin bitmesi yönündeki ümidi için bir güçlü sebep daha ortaya çıkacak.”

‘ABD’YE SALDIRMA TEŞEKKÜR ET!’

Vakfın diğer çarpıcı isimler ise 1993-1995 yıllarında CIA Direktör’ü olan Robert James Woolsey Jr, ABD’li eski savcı Andrew C. McCarhy ve Türkiye hakkındaki şok sözleriyle tanınan Mark Dubowitz. Dubowitz, “Obama Halk Bankası üzerinden yapılan altın ticareti için Türkiye’yi hedefe oturtmak yerine göz yumdu. Erdoğan, Beyaz Saray’a saldıracağına teşekkür etmeli.”

İSLAM DÜŞMANI SAVCI SAHNEDE

Emekli New York Savcısı Andrew C. McCarthy ise İslam düşmanlığıyla bilinen bir isim. Öyle ABD’nin Guantanamo’daki esirlere uyguladığı işkencenin “aslında işkence değil terörle mücadele yöntemi” olduğunu savunmuştu. Savcı McCarthy esirler için “Düşman, sivil değil askeri mahkemeye getirilir” diyerek tepki çekmişti.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
01-01-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
DERİN OPERASYONUN ŞİFRELERİ ABD'DE
Online Kişi: 16
Bu Gün: 276 || Bu Ay: 4.084 || Toplam Ziyaretçi: 2.233.827 || Toplam Tıklanma: 52.282.688