ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 3734
Yazar: Abdullah Atala
GİTARCI İMAM-HATİPLİLER

İmam-hatip nesli... Hani şu dünyaya yön verecek nesil... Ümmeti şahlandıracak nesil... Togo'dan Patani'ye kadar tevhid bayrağını dalgalandırmak için çalışacak nesil. İslam Birliği’ni kuracak, tüm insanlığı zulümlerden kurtaracak olan nesil. “Emri bil marufu nehyi anil münker”i şiar edinmiş bir nesil. Rabb'inin emirlerinden başka her şeye 'la' diye haykıracak olan nesil. "Mescidi Aksa Siyonist köpeklerin işgalindeyken ben ne yapıyorum" diye içi içini yiyen bir nesil. Mehmed Akif'in, “Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek;/ İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” diye bahsettiği Asım'ın Nesli...

Necip Fazıl'ın Büyük Doğu Nesli...

Sezai Karakoç'un Diriliş Nesli...

İmam-Hatip nesli...

Hani imam 'önder' demekti. İmam-hatipliler de önder nesil olacaktı, örnek nesil olacaktı ki örnek alan nesil olmayı tercih ettiler. Kök olabilecekken çürük meyveler olmayı tercih ettiler. 'Nezir' olmaları gerekirken 'rezil'lere özendiler.

İmam-Hatip nesli...

Okulun kapısından çıkar çıkmaz kulağına küpesini takan nesil. Twitter'da genç kızları followlamayı, tüm tweetleri favlamayı maharet sayan nesil. Duman dinleyen, Şebnem Ferah'la coşan nesil. Okulunda gördüğü iki saat fıkıh dersi hakkında 'Ne işime yarayacak ki' diyen nesil. Bir kütüphanesi dahi bulunmayan, eline Riyazüssalihin almamış bir nesil. Hasan el-Benna'yı bilmeyen, bildiklerini uygulamayan bir nesil. Gitar kursuna gitmeyi, gitar çalmayı, gitarla eğlenmeyi uygun gören bir nesil.

İşte asimile olmuş, kökü gövdesinden ayrılmış bir topluluk.

Nesli bir yana bırakalım, imam-hatip müdürleri ve müderris(e)leri...

Müfredatın dışında bir emek vermeyi yorucu gören hocalar. Öğrenci merkezinde sadece 'not'a endekslenmiş, öğrenciyi sözlü ile yazılı arasına preslemiş hocalar!

Öğrenciler adına maruf çalışmalar yapmayan, öğrenciyi talebe haline getirmeyi dert edinmeyen idareciler. Kendileri öğrencinin taleplerini karşılamadığı gibi öğrencinin de kendisini geliştirecek faaliyetlerine engel teşkil eden idareciler.

Henüz önderlerini dahi tanımayan bir İmam-Hatip öğrencisi için malayani kurslar açarak oraya teşvik eden idareciler. Kültürümüzle uzaktan yakından alakası olmayan gitar kursları dahi açan ama ilmi gelişmeye katkısı olmayan idareciler!

Bu kadar mı özünüzden koptunuz? Amacınızdan bu kadar mı uzaklaştınız? İmam-Hatipler bir dönem bu ümmetin umudu iken günümüzde onları bu hale getiren sizlersiniz!

Ve şimdi eserlerinizle gurur duymalısınız. Oturun ve öğrencilerinizin ellerindeki gitarlara bakın; beraber çalın, eğlenin. Zaten bunlara göz yumuyorsanız başka da yapacak bir işiniz kalmamış demektir!

Ne yazık ki öğrencisinden hocasına herkes bir letajri (yaşama işlevlerinin çok zayıfladığı, gayet derin ve sürekli patolojik uyku durumu) içindedir. Şşşşt... Sessiz olun. Bir nesil uyuyor...

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Abdullah Atala
29-01-14
E mail: milligazete.com.tr
 
 
Yorumlar: 2
Alaettin
Hâl
Tarih : 30-01-14

Çırpanlı Hoca Efendimiz ilk vazîfeye gönderildiğinde,"Vâzîfeni(kalbî irtibat)yap, sokaklarda dolaş" diye tâlimâtla gidiyor. Mânevî hâl esas te'sîr eden unsur her halde. Cümle Ümmeti Muhammed bu hâl üzere olmak nasîp olur İNŞAALLAH.

 
AHMET
AH SEVGİLİ KARDEŞİM! SİZİN GİBİLER KALDIYSA BU DA BİZE BİR TESELLİ
Tarih : 30-01-14

İmam Hatipli değilim; ama milletimizin her müessesesindeki her ferdindeki en küçük sarsıntı bizi derinden yaralıyor. İmam Hatipler öyle de diğerleri farklı mı kardeş? Umumi bir ahlâkî çöküş var. Sadece adı İmam Hatip olduğu için beklenti yüksek. Bu yüzden biraz daha fazla görünüyor, o kadar. Allah şuur versin.

 
GİTARCI İMAM-HATİPLİLER
Online Kişi: 23
Bu Gün: 131 || Bu Ay: 7.174 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.963 || Toplam Tıklanma: 52.331.481