ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 1986
Yazar: Cem Küçük
TÜRKİYE DÜŞMANI OPERASYONUN ÜST AKLI BU ADAM

TÜRKİYE DÜŞMANI OPERASYONUN ÜST AKLI BU ADAMTürkiye karşıtı operasyonun üst aklı!

David L. Philips geçmişte Clinton, Bush ve Obama dönemlerinde Dış İşleri Bakanlığı’nda danışman olarak görev yapmış biri. Halen Columbia Üniversitesi Barışın Tesisi ve Haklar Bölümü Başkanı. Dış İlişkiler Konseyi (CFR) ve Atlantik Konseyi’nin önemli isimlerinden biri. Beyaz Saray ve Washington çevrelerinde Türkiye karşıtı politikaların merkez çıkış noktası bu adam. Nerede Türkiye aleyhine bir kampanya var, Philips hemen orada.

David L. Philips’in ortaya koyduğu görüşlerin Washington ve Tel-Aviv’de bir alıcısı var. Amerika yönetimi kafasına göre Türkiye’yi sıkıştırmak ya da algı operasyonu yapma istediğinde hemen Philips’e başvuruyor. Çok ilginçtir bu kişinin geçmişteki bir yazısını paralel yapının gazetesi Zaman yayınlamış. 11 Şubat 2010 tarihinde Zaman’da “Düşmanla Konuşmak” bir yazısında Philips aynen şöyle yazmış: “Sivil otoriteye karşı planlanan darbe girişimlerinden biri ‘Balyoz Harekâtı’. Subaylar, bu harekât kapsamında kent merkezlerinde PKK ve El-Kaide’ye atfedilecek saldırılar gerçekleştirmeyi planlıyordu. Bunlara cevaben olağanüstü hâl ilan ederek sıkıyönetimi devreye sokacaklardı. ‘Kafes Operasyonu Eylem Planı’nda bir grup deniz subayı gayrimüslimleri öldürmeyi ve suçu, kendi oluşturdukları muhafazakâr Müslüman grupların üzerine yıkmayı ve böylelikle İslamcı AKP üzerindeki uluslararası baskıyı yoğunlaştırmayı planlıyordu. Sekülerizmi koruma zırhının arkasına saklanan Ergenekon ve ‘derin devlet’; güçlerini, ayrıcalıklarını ve kârlarını korumak yolunda hiçbir engel tanımayacaklarını gösterdiler.”

Kafes Eylem Planı’nın bir palavra olduğu ve paralel yapı polis ve savcıları tarafından kurgulandığı malum. David L. Philips belli ki cemaat tarafından bu tür konularda brife ediliyor. Acaba şu an Philips bu konu hakkında ne düşünüyor? Bunu bilemem ama Türkiye aleyhine nasıl çalıştığının çok somut örnekleri var. Bunların başında Kürt sorunu, Kobani, IŞİD ve PKK geliyor.

18 Ekim 2014 tarihinde City University Of New York’a bağlı City College of NY Anthropology Bölümü öğrencilerine Kobani konulu konferans verildi. David L. Philips burada bir konuşma yaptı. PKK’ya olan sempatisiyle bilinen Philip şöyle dedi: “Bu süreçte yaşanan gelişmeler Suriye Kürtleri ile PKK’yi bir araya getirdiği gibi, Irak Kürtleri ile bir araya gelmelerini ve dolayısıyla Kürt birliğini de sağladı.”

Şu anda var gücüyle Washington’da PKK’yı terör örgütü listesinden çıkarmaya çalışan Philips, Kobani’de bir Kürt devletini ilan etti. Her fırsatta Türkiye’nin IŞİD’i desteklediğini söylüyor ama ortaya tek bir delil ortaya koyamıyor. Philips bu konferansa PYD lideri Salih Müslim’in skyp bağlantısıyla katılmasını sağladı. Salih Müslim’in orada söyledikleri ilginçti. Kürtlerin asla ABD düşmanı olmadığını ve Kürtlerle ABD’nin birbirine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Bu konferanstan dört gün önce David L. Philips cemaatin ABD’deki Barış Adaları Ensitüsü’ndeki “Suriye, IŞİD, Kobani Kördüğümü» isimli panele katıldı. Bildik görüşlerini orada da tekrarladı. “Washington’da artık Türkiye’nin müttefikliği tartışılır hale geldi. Obama hükümeti Ankara ile eskisi gibi yakın ilişki içine girmedi. Bugün bölgede ABD’ye Kuzey Irak Kürt yönetimi ile Suriyeli Kürtlerden daha yakın bir müttefik bulunmamakta.” Bu panelde Philips’in özetle söyledikleri bunlardı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti paralel yapıyı Kırmızı Kitap’a koymuşken, David L. Philips cemaatin enstitülerinde Türkiye’yi tek bir kanıt ortaya koymadan eleştiriyordu.

Son dönemde özellikle Huffington Post’ta yazdığı yazılarda Türkiye’nin Kobani’de Kürtler için hiçbir şey yapmadığını, Kürtleri IŞİD’in önüne attığı gibi gerçekle örtüşmeyen değerlendirmelerde bulunuyor.

Ve David L. Philips ABD’nin artık Öcalan’ı devre dışı bırakıp Kandil’i ciddiye aldığını belirten konuşmalar yapıyor. Bu propagandayı sürekli olarak yayıyor. Bunu ABD Dış İşleri Bakanlığı ve Dış İlişkiler Konseyi üzerinden yapıyor.

Bizim medyada “ABD’nin yeni PKK planı. Öcalan saf dışı, Kandil yeni müttefik” gibi çıkan haberlerin arkasında David L. Philips var. Özellikle Milliyet’teki iki sömürge yazarın kaynağı da bu isim. Philips bilgileri geçiyor, sömürge yazarlar hemen bu bilgiler ışığında yazılar yazıyorlar. Seçimlerden sonra ortalık karışır diye yazı yazanların sırtını dayadığı kişi David L. Philips. Aynı şekilde HDP’lilerin bir kısmı da bu isme çok önem veriyorlar.

Bakalım önümüzdeki günlerde Philips ve içerideki dava (!) arkadaşları neler yumurtlayacaklar.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Cem Küçük
30-11-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TÜRKİYE DÜŞMANI OPERASYONUN ÜST AKLI BU ADAM
Online Kişi: 17
Bu Gün: 6 || Bu Ay: 9.902 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.514 || Toplam Tıklanma: 52.178.561