ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 1677
Yazar: Cihangir İşbilir
24 YILDA 4 MİLYON CİNAYET!

24 YILDA 4 MİLYON CİNAYET!2003 yılında Irak’ı işgal eden Amerikan ordusu komutanı Tony Frank şöyle demişti: “Ceset sayımı yapmıyoruz.” (We don’t do body counts.) Özellikle Irak’ta 1991’den bu yana kaç kişinin katledildiği tam bir muamma. Küresel medyanın da desteği ile Irak ile ilgili gerçek rakamları bugüne kadar ‘ustaca’ gizledi ‘terörle savaş’ın karanlık şovalyeleri. Yahut öyle bir propaganda yaptı ki ortaya atılan her rakamı spekülatif hâle getirdi. Aynı durum Afganistan, Pakistan ve bugün Suriye için de geçerli. Artık bu bölgelerdeki katliamların (aslında doğru tabirle soykırımların) kurbanlarının adedini bile bilmiyoruz. ABD, İngiltere ve Rusya ceset saymıyorlar çünkü; topluca katlediyorlar! Sayıları da istedikleri gibi manipüle edip uluslararası kamuoyunun nasıl bilmesini istiyorlarsa öyle yayınlatıyorlar…

Aslında ‘terörle savaş’ bahanesiyle Afganistan ve Irak’ı işgal eden ABD ceset sayımı yapıyordu ama bu sayım tek taraflı idi. Wikileaks belgeleri ile kirli çamaşırlarının bir kısmı ortaya saçılsa da öncesinde yapılan bilgi kirlilikleri ve spekülasyonlar o kadar fazlaydı ki bu çarpıcı bilgiler bile hakkıyla değerlendirilemedi. ABD, İngiltere ve Rusya’nın son 24 yılda dokundukları her yerden bir ‘büyük felaket’ hatta bir ‘soykırım’ çıkarmak mümkün… Bu ülkeler için, kendi menfaatleri sözkonusu olduğunda Müslüman kanı ‘ödemeye değer bir bedel’ olmuştur daima. Bugün Türkiye aleyhine kirli kampanyalar yürütenlerin soykırım sabıkaları hayli kabarık olduğu gibi, hâlihazırda ellerindeki kan da kurumuş değil onun için…    

PSR’NİN SON RAPORU

Gelin görün ki bu ülkelerin yapmış olduğu katliamların gerçek yüzünü çoğunlukla yine bu ülkelerde bulunan kurumlardan öğreniyoruz. Elli yılı aşkındır özellikle nükleer savaşları önlemeye yönelik faaliyetler yapan ve bu çalışmalarıyla 1985’te Nobel Barış Ödülü kazanan, Washington DC merkezli Sosyal Sorumluluk İçin Çalışan Hekimler (PSR) geçtiğimiz Mart sonunda, “Ceset Sayımı: 10 Yıl Sonra Terörle Savaş’ın Kurbanları” (Body Count: Casualty Figures After 10 Years of the War on Terror) başlıklı 97 sayfalık bir rapor yayınladı. (Raporun tam metni için bkz: http://www.psr.org/assets/pdfs/ body-count.pdf) Birçok sahadan uzmanın hazırladığı ve bugüne kadar yayınlanmış raporları ve araştırmaları da bilimsel olarak tahlil eden rapora göre medyanın ve bazı kurumların verdiği rakamlarla gerçekler arasında büyük boşluklar var. Rapora göre sadece Irak’ta 1991-2003 arasında 1.9 milyon insan öldürüldü ve bunun yarısı çocuk. Irak, Pakistan ve Afganistan’da sözde ‘terörle savaş’a 4 milyon insanını kurban verdi İslam Dünyası. Eski BM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hans von Sponeck PSR’nin raporunu, “Özellikle Irak, Afganistan ve Pakistan’daki savaşın kurbanları ve sivil kayıplarla ilgili hileli, manipülatif ve taraflı rakamlarla güvenilir kaynakların tahminleri arasındaki boşluğu giderme adına çok önemli bir katkı” olarak yorumluyor.

SUÇLULAR YARGILANMALI!

Son 24 yılda en az 4 milyon Müslümanın katlinden sorumlu bu yönetimler hakkında niçin parlamentolar kınama kararları almazlar? Milyonlarca sivil Müslümanın katlinden sorumlu olanlar hesap vermeyecekler mi? Bush, Blair, Clinton, Obama ve Putin Esed, Saddam, Sisi ve Netanyahu’dan daha mı masum? Yahut bu ölüm kusan devletler DAEŞ, El-Kaide, Eş-Şebab, Boko Haram’dan daha mı az gaddar?

Soykırım tartışmalarında vicdanlı roller kesen ve Türkiye’yi töhmet altında bırakan gerçek soykırım failleri, bu tavırlarıyla suçlarını örtbas ediyor olmasın!

Uyanma vakti…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Cihangir İşbilir
26-04-15
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
24 YILDA 4 MİLYON CİNAYET!
Online Kişi: 17
Bu Gün: 399 || Bu Ay: 9.655 || Toplam Ziyaretçi: 2.221.713 || Toplam Tıklanma: 52.169.519