ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 1541
Yazar: İbrahim Karataş
YENİ BİR GEZİ PROVOKASYONU MU GELİYOR?

VE RUSLAR WİKİLEAKS'İ DE ELE GEÇİRDİBu ülkede ne yaparsanız yapın tatmin olmayacak bir azınlık var. Sayıca küçük ve fakat çıkardıkları gürültü bağlamında büyük ve asi bu topluluğu Gezi olaylarında görmüştük. Bahsini yapacağımız, renkli devrim hayaliyle yaşayan asilerde bugünlerde yeniden bir kıpırdanma var. Söylem ve eylemlerinde halkla değil, yabancılarla birlikte hareket ettikleri artık bir komplo değil, ispatlanabilir bir gerçek olan gruplar, son zamanlarda yine arkalarına Batılı sivil toplum örgütlerini alıp Gezi benzeri bir hamle ile kızıl devrimcileri de kullanarak yeni bir isyan için hazırlık içinde olduklarına dair işaretler var.

Bunların kim olduğunu biliyorsunuz; sol ve laik kökenli gazeteciler, akademisyenler, siyasetçiler, sanatçılar, işadamları, aktivistler, çevreciler, sivil toplum örgütleri, medya, marjinal gruplar, partiler ve hatta kökü dışarıda cemaatler vs. Soros’un Open Society Foundation’ın (Açık Toplum Vakfı) Türkiye şubesinin yardım yaptığı kişi ve kurumlara bir göz atın. LGBT gibi bu milletin din ve ahlakına ters topluluklardan tutun, Kürtçü, Ermenici, radikal Alevici dernekler, muhalif gazete ve gazetecilere kadar birçok kişi ve kurum fonlanıyor. Yapılan yardımlarda kötü niyet olduğu yardım alanların ve etkinliklerin tamamının muhalif olmasından anlaşılabilir.

Bilen bilir. Bu ülkede dış destek olmadan yayın yapan sol gazete kalmadı. Bir de gerek Soros gerekse de Amerikan istihbaratının kurduğu STK’lar ve yabancı elçiliklerden maddi destek alan medya organları var. Bunlardan herhangi birinin sitesine girin ve destek aldıkları onlarca yabancı kurumun websitelerine bir göz atın. Sonra onların da destek aldıkları kurumlara bakın ve hepsinin birbirlerinin destekçisi olduğunu görün. Tüm sitelerin destekçi listesindeki bir isimse değişmiyor; Soros’a ait Open Society Foundation. Bu ismin logosu Arap dünyası, Doğu Avrupa ve Türkiye’deki tüm yardım alan kurumların sitelerinde adeta ortak bir logo gibi kullanılıyor. Özetle, birçok ülkedeki batı destekli STK, bir örümcek ağı gibi birbirine bağlı ve bağımlı.

Destek verilen sivil toplum örgütleri Kurtuluş Savaşı döneminde milli mücadeleye karşı çıkan manda sever cemiyetler gibi çalışıyor. İsimleri farklı olsa bile her biri dönemin İngiliz Muhipleri Cemiyeti gibi bir misyon yüklenerek devlet karşıtı tarafta saf tutuyorlar. Yaptıkları hiçbir şey masum ve toplum lehine değil. Tek hedef yerli muhalif ve marjinal grupları kullanarak bir isyan sonucunda çoğunluğun desteklediği hükümeti devirip mutsuz azınlığı mutlu etmek ve Türkiye’yi Batıya bağımlı hale getirmek. Türkiye’de gereğinden fazla abartılan her olay (Cerattepe, casus gazetecilerin hapisten çıkması vs.) bilinçli olarak söz konusu kurumlarca büyütülüyor. Bilinçli dedim de internete 198 Methods of Non-Violent Action’ı (198 Şiddetsiz İsyan Eylemi) araştırın ve Gezi’deki eylemlerle karşılaştırın. Mesela 163. Maddedeki “Duran Adam”a bakın ve Taksim’deki duran adamı hatırlayın.

Önümüzdeki günlerde ne olacağını anlamak için Açık Toplum Vakfı’nın yardımda bulunduğu derneklerin faaliyetlerini izlemek fikir verebilir. Mesela Roman derneklerine bu kadar destek olmasını bir tarafa yazın. Ön plana çıkan muhaliflerin bağlantılarına da bakın. Yurtdışında kimlerle bağlantılı olduklarını bir araştırın. Keşke imkan olsa da mailleri deşifre edilse ve kimlerle neler konuşulduğu görülebilse. Ukrayna’da turuncu devrimin sembollerinden eski boksör Wladimir Klitschko’nun gizli yazışmalarını yerim olsa yazardım. Klitschko’nun Litvanya elçiliği üzerinden Avrupa’dan nasıl para aldığı, Amerikalılarla olan ilişkileri, ülkeye nasıl yeni başbakan atamaya çalıştıklarını internette araştırıp bulabilirsiniz. Araştırmanızı yaparken aklınıza Can Dündar’ı ve Mehmet Ali Alabora gibi sembol kişilikleri getirin ve benzerliği görün.

Gezi zihniyetinde değişen bir şey yok. Üç yıl önceki fitne uyumak yerine palazlanmış görünüyor. Devlet teröre odaklanmışken uyuyan hücreler belli ki daha da çoğalmış. Maalesef muhafazakar kesimden de onlara bilerek ya da bilmeyerek güç verenler oluyor, ki insan en çok da onların tavırlarına üzülüyor.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: İbrahim Karataş
06-03-16
E mail: yeniakit.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
YENİ BİR GEZİ PROVOKASYONU MU GELİYOR?
Online Kişi: 26
Bu Gün: 6 || Bu Ay: 1.906 || Toplam Ziyaretçi: 2.229.418 || Toplam Tıklanma: 52.246.488