ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 1678
Yazar: Kerime Yıldız
BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINA VERİLEN EN BÜYÜK HEDİYE, ANDIMIZ’IN KALDIRILMASIDIR

BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINA VERİLEN EN BÜYÜK HEDİYE, ANDIMIZ’IN KALDIRILMASIDIRÇocukluğumuzda ezber ettiğimiz bir 23 Nisan şiiri var. Hâlâ ezberimdedir.

Sanki her tarafta var bir düğün
Çünkü en şerefli en mutlu gün
Bugün 23 Nisan
Hep neşeyle doluyor insan.

İşte bugün bir Meclis kuruldu
Sonra hemen pâdişâh kovuldu
Bugün 23 Nisan
Hep neşeyle doluyor insan

Bugün Atatürk'ten bir armağan
Yoksa tutsak olurduk sen inan.
Bugün 23 Nisan
Hep neşeyle doluyor insan

Çocuktum. İkinci dörtlükteki, “pâdişâhın kovulması” kısmına pek sevinirdim. Alçak, vatan hâini, İngiliz işbirlikçisinin bu vatanda ne işi vardı?

Bu arada okulda her gün Andımızı, pazartesi, cuma günleri ise İstiklâl Marşı’nı okurduk. Andımızı söyletmek için kürsüye çıkan arkadaşlarıma hayran olurdum.

Tıpkı bir reklamdaki misâl, büyüdüm, büyüdüm, şiirle büyüdüm. Sonra başka şiirler de öğrendim. Daha ortaokulda âbimin eve getirdiği anarşik kitapları okumaya başladım. Mehmed Doğan, Nihal Atsız, Necip Fâzıl… Okumalarım arttıkça muhâkeme yapmaya başladım. Sorularım çoğaldı.

İstiklâl Marşımız, açılışı çocuk bayramı olarak kutlanan TBMM tarafından millî marş olarak kabul edilmişti. Peki, Mehmed Âkif niçin yıllarca vatanından uzak yaşamıştı? Cenâzesinde, niçin devlet yoktu?

Câhil başımla şuna karar verdim: Türk milletinin andı, İstiklâl Marşı’dır. Andımız, okullardan kaldırılmalıdır. Çocukken, “Keşki bir kerecik ben de kürsüye çıkıp okutsam” diye hayıflandığım Andımız’ı,  anne olduğumda çocuklarımın okutmaması ve okumaması için gayret ettim.

Andımızın, yarısı Reşid Gâlib’in yarısı 12 Martçıların uydurması bir şiir olduğunu öğrendiğimde şaşırmadım. Atatürk’e tapınan şiirler yanında ma’sûm sayılırdı.

Ama..

23 Nisan 1933 günü Andımız’ı uyduran Reşid Gâlib’in kim olduğunu öğrendiğimde çok ama çok canım sıkıldı. Yıllarca haftanın beş günü bizi “Ne mutlu Türküm diyene!” diye bağırttıran Reşid Gâlib, bir Türk düşmanıydı. Nihal Atsız’ı fakülteden attırmıştı. Sâdece Atsız’ı değil, Dârülfünûn reformuyla 150 kadar müderrisin işine son vermiş; üniversiteyi, Yahudi bilim adamlarıyla doldurmuştu. Bu ne yaman çelişkiydi? Türkçüler, bu garip adamın garip metnine niçin sâhip çıkıyorlardı?

TBMM’nin açılışının çocuk bayramı olarak kutlanmasına sözüm yok. Ama Andımız denilen garâbetin 1933’den beri bu ülkenin çocuklarına dayatılması, Cumhuriyet târihinin en büyük ayıplarından, en büyük dayatmalarından birisidir.

Çok şükür, 2013 yılında bu seksen yıllık ayıptan kurtulduk. O günü hiç unutmadım. Esas çocuk bayramı, o gün olmalı.

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a, çocuklarımıza verdiği bu hediye sebebiyle bir kez daha teşekkür ediyorum.

Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Kerime Yıldız
23-04-17
E mail: enpolitik.com.
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINA VERİLEN EN BÜYÜK HEDİYE, ANDIMIZ’IN KALDIRILMASIDIR
Online Kişi: 25
Bu Gün: 374 || Bu Ay: 9.630 || Toplam Ziyaretçi: 2.221.570 || Toplam Tıklanma: 52.167.908