ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 1573
Yazar: Hasan Öztürk
15 Temmuz’u unutmayacağız çünkü Endülüs olmayı istemiyoruz

15 Temmuz’u unutmayacağız çünkü Endülüs olmayı istemiyoruz15 Temmuz’un yıldönümünde, büyük Türk milletinin büyük destanını, büyük bir coşkuyla kutladık… Elhamdülillah.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne akan milyonlar, meydanlara sığmayan kabalıklar, Millet Camii’nde sabah namazını kılıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şehitler Abidesi’nin açılışına şahitlik edenler…

Velhasıl 15 Temmuz 2016 günü tanka, F16’ya, helikoptere, G3’e göğsünü siper edenler… Bir yıl sonra yazdıkları destanın büyük coşkusunu kutladı.

Ve şimdi önümüze bakmanın zamanıdır. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız. FETÖ’cü alçakların alçaklıklarını ve onların ağababalarının Türkiye üzerindeki emellerini unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu milletin o gece gösterdiği cesaret ve direnci unutmayacak ve unutturmayacağız. Nesilden nesile aktaracağız. Çocuklarımızın, torunlarımızın, neslimizin de o geceki ihaneti de destanı hiç unutmaması için gayret göstereceğiz.

Fakat, 15 Temmuz’u bir nostalji olarak anmayacağız. Oraya bakıp, önümüzdeki yolu nasıl yürüyeceğimize karar vereceğiz.

Yani şimdi, aldığımız derslerle hem FETÖ ile hem onun ağababalarının Türkiye için tasarladıklarıyla mücadeleye edeceğiz.

Çünkü, Endülüs olmayı hiç istemiyoruz. Çünkü İstanbul’da ve Anadolu’nun her bir karışında ezanların, selaların susmasını hiç istemiyoruz!

Tek tip kıyafet kararı gecikmiş bir karar

FETÖ’cü alçakların yargılanma sürecinde “tek tip kıyafet” konusu bugünün meselesi olmamalıydı. Çok daha önceden alınacak kararlarla bu mesele çoktan halledilebilirdi. Ancak hükümetin “Adil yargılamaya, acaba bir helal mi gelir” çekincesi konuyu bugüne taşımış oldu.

Önce bir hatırlatma…

27 Mart 2017 günü Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelmiştik. O görüşmede, FETÖ’cü alçakların duruşma salonlarına takım elbise ile getirilmesini eleştirmiş ve “tek tip elbise” önerisine nasıl bakacaklarını Binali Bey’e sormuştuk.

Binali Bey’in cevabı şöyle olmuştu:

“Türkiye bir hukuk devleti, hukukun içinde yargılamayı yapmak gerekir. Amerika’nın Guantanamo hadisesi var biliyorsunuz. Bugün hala konuşuluyor. Duygusal olarak vatandaşlarımızı beklentilerini karşılamak iyi olabilir ama mahkum elbisesine zorlamak ne kadar hukuki bilemiyorum... Neticede hesabını verecekler. Biz hukuk devletindeyiz. Cezaları hukuk yoluyla verilecek.”

Binali Bey’in hem Guantanamo hatırlatması hem de adil yargılamaya vur yapması önemliydi. Sabırlı olunması gerektiğini ve hukuk içinde yargılamanın tamamlanmasını beklemeyi önermesi de. Anlaşılan Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi mecralarda bu konu nedeniyle bir sıkıntı çekmemesi amaçlanıyordu.

14 Temmuz 2017 günü de yine Başbakan Yıldırım’la Köşk’te görüşme imkanımız oldu. Aynı konu bu kez “Hero” yazılı tişörtü giyen FETÖ’cü üzerinden gündeme geldi. O görüşmede de Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

“Neresinden bakarsanız bakın sadece müşteki olanların değil milletin tamamının öfkesinin kabardığı bir tutumdur. Tek tip kıyafet giyilmesi meselesine gelince…Biz yargılanmamın doğal bir şekilde cereyan etmesini bekleriz. Her hangi mahkumun savunma hakkında kısıtlama yapılmasını istemeyiz. Ancak şu kadar gazi ve şehit yakınının gözüne bakarak alay edilmesine de asla müsaade etmeyiz.

Şehit yakınlarımıza vatandaşlarımıza tavsiyem sabırlı olmaları. Sabırlı davranacağız ki yarın bir gün oralara gidip (AİHM) ‘savunma hakkımız yoktu’ gibi mazertlere fırsat vermemek gerekiyor.

Cumhurbaşkanını öldürmeye giden bir alçağın öyle bir kıyafetle mahkemeye çıkmasını da bir daha kimse asla beklemesin. Bu asla adil yargılamanın önüne geçmek değildir. Tek tip kıyafet adil yargılamanın önünde engel değildir.” Görüldüğü gibi 4 ay içerisinde hükümetin düşüncesinde değişiklik olmuştur. İlk önce tek tip kıyafetin adil yargılamanın önünde bir engel olabileceği endişesi taşınırken bugün o endişe ortadan kalkmıştır.

Ve nihayetinde 16 Temmuz sabahı Şehitler Abidesi’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu konuda son noktayı koymuştur.

“Mahkemede şehit ailelerine karşı caka satıyorlar. Başbakan ve Adalet Bakanı’na diyorum, ‘Bunların Guantanamo’da olduğu gibi özel elbise giydirip, mahkemeye böyle gelmeleri lazım.”

Benim önerime gelince… Ben Guantanamo’daki mahkumlar gibi tek renk bir kıyafet önermiyorum. Önerim, Red Kid’teki Dalton Kardeşlere giydirilen mahkum kıyafetidir. Yani beyaz üzerine çizgili desenli kıyafet.

Ne dersiniz?

Mumcu: Kılıçdaroğlu hem FETÖ’ye hem PKK’ya moral desteği veriyor

Avukat Ceyhan Mumcu Sabah’tan İsa Tatlıcan’a konuşmuş. Mumcu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun malum yürüyüşünü FETÖ’ye ve PKK’ya moral desteğini söylüyor. Mumcu, FETÖ’nün CHP’nin yürüyüşünden ve söylemlerinden cesaret alarak yakında “genel af” söylentileri çıkarabileceğini de söylemiş.

Ceyhan Mumcu’nun Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşte kullandığı dil ve kol kola girdiklerine ilişkin kurduğu şu cümleleri ise hayli dikkat çekici:

“Burada çok farklı talepler gündeme geldi. Bunlardan biri de HDP’li vekiller tahliye olsun talebiydi. ‘Öcalan’ın heykelini Kürdistan’a dikeceğim’ diyen biri hakkında nasıl böyle bir talepte bulunabilirsiniz. Öcalan’da ve PKK’da adalet var mı? Biz baştan uyardık. FETÖ ve PKK ile yürüyüş yapmayın dedik. FETÖ’nün mağdur ettiği binlerce insan var. Fetullah ‘cezaevleri boşaltılsın’ derse kimse ciddiye almaz. Ama bunu Kılıçdaroğlu söylerse bir karşılığı var. Hem PKK hem de FETÖ için moral desteği oldu. PKK Kürt halkı tarafından dışlandı. CHP ne yaptı? Kürt halkının dışladığı gruplarla birlikte yürüyerek moral desteği verdi.”

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Hasan Öztürk
18-07-17
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
15 Temmuz’u unutmayacağız çünkü Endülüs olmayı istemiyoruz
Online Kişi: 9
Bu Gün: 289 || Bu Ay: 2.482 || Toplam Ziyaretçi: 2.230.828 || Toplam Tıklanma: 52.259.758