ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 885
Yazar: Ufuk Coşkun
JAKOBEN LAİKLİK

BAŞKANIM, ALLAH SENİ BU DÂVÂ ASALAKLARINDAN KORUSUNUfuk Coşkun'un tweet zinciridir. (Doğruluş)

https://twitter.com/ufukcoskunn/status/1070768596954087424

1-Laiklik,yeni bir ulus yaratma aracı olarak devreye sokulan bir ilkedir. Bu fikir, Fransız Devrimi'nin ürettiği bir enstrümandı. Laiklik, tabiatı itibariyle asla din ile devlet işlerini birbirinden ayırmak için yürürlüğe sokulmuş bir kavram değildir.

2-Türkiye'de ifade edildiği gibi dini inanışları güvence altına alan bir fikir olarak da doğmadı. Bakmayın siz ders kitaplarında teokratik devletlerde (Osmanlı) yöneticilerin halkı etki altına almak için dini kullandıkları, istismar ettikleri yönünde yapılan propagandalara!

3-Laiklik, Fransa'da devreye sokulduğunda Katolik dinini tamamen ortadan kaldırıp yerine pozitivizmi din olarak tesis etmeye ve yeni bir ulus yaratma amacına hizmet etmekteydi.

4-Öyle ki Fransa'da laiklik bahanesiyle her türlü dini örgütlenmeler, manastırlar, vakıflar çıkarılan bir yasa ile tasfiye edilerek mal varlıklarına el konulmuştur. 1792 yılını 1 kabul eden bir devrim takvimi bile ikame edilmiştir.

5-Diğer taraftan Hristiyan dinine ait kutsal bayramlar yerine ulusal bayram günleri kabul edildi. 1886 tarihli yasa ile de tekçi, laik eğitim kurumları tahsis edildi.

6-Türkiye'deki laiklik uygulamaları da yeni bir ulus yaratma ve İslam dinini toplumun her alanından tasfiye etme amacıyla yürürlüğe sokuldu. Cami, medrese, vakıf, türbe ve benzeri kurumlar tasfiye edilerek mal varlıklarına el konuldu. Aynı Fransa’da olduğu gibi.

7-Yine Fransa'da olduğu gibi Tevhid-i Tedrisat ve Tekke ve Zaviyelerle ilgili kanunlar çıkarıldı. Pozitivist bilim anlayışı İslam'ın yerine ikame edilerek yeni bir ulus dini yaratılmak istendi.

8-Tek parti, dini devletin kontrolüne vererek, kendine göre yorumlayarak laiklik kisvesi altında İslam'ı milletin hafızasından kazımak niyetindeydi. Laiklik, kıyafetiyle, yeni kültür ve yaşam biçimiyle donatılmış sıfır kilometre yeni bir Türk ulusunun inşasına hizmet etmekteydi.

9-Aklın, bilimin ve rasyonalizmin dışında olanların değersiz, işe yaramaz, cahil, gerici, yobaz, şeriatçı olarak görülmelerine neden olan bu düşünce yapısı günümüze kadar nakledildi.

10-O yüzdendir ki yıllardır laiklik bahanesiyle bu ülkenin dindar insanları engellendi. Çocukları en verimli en üretken yıllarında temel insan haklarından mahrum bırakılarak ötekileştirildi, hatta terör örgütleriyle ilintili gösterilerek haklarında yasal işlemler başlatıldı.

11-Laiklik gerekçe gösterilerek darbeler yapıldı, "TSK, tehdidin adı irtica" diyerek halkın teveccüh gösterdiği partilere operasyon düzenledi, "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak" cümlesiyle herkes rahatlıkla cumhuriyetin temelini sarsmak suçundan hayatı kararabiliyordu.

12-Herhangi bir fakülteyi rekor derece bitirip mezun olmanızın bir kıymeti yoktu. Eğer başörtüsü takıyorsanız laik olmadığınız gerekçesiyle diploma bile alamazdınız! Doktor, hemşire, öğretmen ya da bilim adamı olup olmamanızı performansınız değil başınızdaki örtü belirliyordu!

13-Hatta halkın oylarıyla milletvekili bile seçilemezdiniz. Çünkü hemen oracıkta haddinizi bildirecek laiklikler sizi bekliyordu. Bunun için profesörlerimiz literatürü altüst eden "ikna odaları" gibi ilginç buluşlara imza attılar.

14-Özgür irade mi? Ne mümkün? Bu 411 elin kaosa kalkması demekti! Peki, neden? Neden bu haksızlıklar yapıldı? Laikliğin elden gidecek olması mıydı tek neden?

15- Elbette hayır. Çünkü laiklikten ekmek yiyorlardı, güçlerine güç, ceplerine para dolduruyorlardı. Onlara göre laiklik zaten ekmek ve su demekti. Gerçekte ellerinden gitmesinden korktukları şey laiklik değil kurdukları saltanat rejimidir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ufuk Coşkun
10-12-18
E mail: twitter.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
JAKOBEN LAİKLİK
Online Kişi: 20
Bu Gün: 708 || Bu Ay: 9.244 || Toplam Ziyaretçi: 2.220.790 || Toplam Tıklanma: 52.162.390