ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 2574
Yazar:
TOKİ, GATA'YA ERMENİ MANASTIRI YAPACAK!

GATA'ya devasa bir hastane yapacak olan TOKİ'ye, karşılığında Milli Savunma Bakanlığı da arazi verdi ama, arazide Ermeni Manastırı yapılacak…

Ancak devreye Kültür Bakanlığı girdi, 'orada tarihi bir manastır var' deyip yeniden yapılmasını istedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin yenilenmesi için TOKİ ile anlaştı. TOKİ, GATA için 300 metre eniyle Türkiye'nin yatay uzunluğu en fazla olan binasını inşa edecek. Kampüs içine monoray da yapılacak. Hastane 800 yatak kapasiteli olacak.

Proje karşılığında TOKİ'ye, konut ve alışveriş merkezleri projeleri için Milli Savunma Bakanlığı'nın Etlik'teki bir arazisi tahsis edildi. Ancak sürpriz itiraz Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi.

Akşam'ın haberine göre; alanda tarihi bir Ermeni manastırı bulunduğunu belirten Bakanlık, bugün tek bir taşı bile olmayan manastırın aslına uygun şekilde inşa edilmesi halinde arazinin diğer projelere açılabileceği şartını getirdi.

TOKİ öneriyi kabul etti. Kurumun proje ekibi işe koyuldu, arkeologlara, konunun uzmanlara danışıldı. 14. yüzyıldan kalma Ankara Surp Asdvadzadzin Garmir Vankı'nın (Kırmızı Manastır) projeleri için çalışma başladı. Manastırın, bir bölümünü gösteren maket de hazırlandı.

TOKİ, tarihi manastırı rekonstrüksiyonunu inşa etmeden, konut ve rant projelerini başlatamayacak. Projeyi çizen firmadan Mehmet Emin Çevik, manastırın yerinde tek bir taş olmamasına rağmen uzmanlara danışarak orjinaline uygun bir eser yapacaklarını söyledi.

Bakanlık Ayasofya için adım atmadı

Yok olan manastırı tekrar inşa ettirmeye çalışan Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya için en ufak adım bile atmadı. Fatih'in İstanbul'u fethetme simgesi olan Ayasofya Camii için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ayasofya'nın özel statüsüyle durmasından yana olduğunu belirterek, ''Ayasofya için sadece bir tek dinin değil, bir çok dinin talebi olabilir. Hepsine birer gün verdiğimiz zaman müze olma vasfını büyük ölçüde yitirir'' dedi.

Ak Parti iktidarı döneminde kilise ve havraların restorasyonlarına büyük önem verilmesi ve yıkılan yok olan gayrimüslim ibadethanelerinin yeniden yapılmasına karşın, camilere ve Müslümanlar için özel önemi olan tarihi binalara aynı özenin gösterilmemesi ise dikkat çekiyor.

Ajans5.com

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
19-12-11
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TOKİ, GATA'YA ERMENİ MANASTIRI YAPACAK!
Online Kişi: 25
Bu Gün: 156 || Bu Ay: 7.199 || Toplam Ziyaretçi: 2.239.005 || Toplam Tıklanma: 52.332.185