ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DİL KALESİ
Okunma Sayısı: 3548
Yazar: Taha Süren
BÖYLE KELİMELERİ KULLANIRSAN ANCAK KEMALİST OLURSUN!

Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret ettik, anlattıklarını dinledik. Sorduk, cevaplarımızı aldık, kitap hediyemizi aldık.

 

 

"Gel seni bir yere götüreceğim. Ama soru sormayacaksın. ‘Nereye?’ demeyeceksin" diyor. Takılıyorum peşine...

Doğancılar yokuşunu çıkıyoruz, Doğancılar parkından geçiyoruz. Karşıda bir cami... İçeriye giriyoruz: Sebil Yayınevi yazıyor bir tabelada. Kıvrılıyoruz binanın duvarları eksenince. Büyük, ahşap bir kapı. "Yavaş kapatınız!" yazısı üstünde. Bir görevli. "Üstad ile görüşüp dergimizi hediye edeceğiz" diyor. "Üstad şu anda kitap yazıyor ama" cevabı... "Bizim için her koşulda zamanı vardır" diyerek merdivenleri tırmanmaya başlıyor, ardından da ben...

Tarihin durduğu yer

İki kişi, tashih ediyorlar üstadın metinlerini. Ağır ahşap ve kitap kokusu... Duvarlarda yüz yıllardır buradaymış gibi asılı durduğunu haykırırcasına vakur bir edayla tablolar, hat sanatının nadide örnekleri... Kapıyı çalıyoruz. Sanki yüz yıl öncesine gittik o kapı açılınca, kapı değil, zaman perdesi. Düyun-u Umumiye Nazırlığı başkatibi karşımızda...

Büyük bir kütüphane, makamın arkasında yine büyük bir Osmanlı İmparatorluğu arması, kütüphaneye sığmamış, yere istif edilmiş belki yüzlerce kitap, dosyalar, ülke ülke, mesele mesele tashih edilmişler...

İslamcı kelimesi değil!

Karşımızdaki, Üstad Kadir Mısıroğlu. "Hoş geldiniz evlatlarım diyor" bize. Selam verip giriyoruz. Altınoluk ve Genç Dergisi hediye ediyoruz. Mesud oluyor. Sigarasından bir nefes daha alıp, biz bir şey söylemeden anlatıyor, anlatıyor... "Bu zamanda yaptığınız fiillere dikkat edin. Allah'ın tecellilerinin aksini gittikçe daha çok almaya başladığımız bir dönemdir bu dönem." diyor. "En küçük bir hatanızın karşılığını alma ihtimaliniz çok yüksektir. Ve bu gayet güzel bir hadisedir. Çünkü, Rabbiniz sizi unutmamıştır." diyerek sürdürüyor sözlerini.

Bir ara, bir sual sormak maksadıyla konuşmaya başlıyorum. Cümlemin içinde "içerik" kelimesi geçiyor. Üstad hemen sözümü kesiyor ve bu kelimeyi kullandığımdan dolayı bana bir saatlik bir ders veriyor. "Sen bu kelimeleri kullandıkça İslamcı değil, ancak kemalist olursun!" diyor. Kendisine söylemedim ama, bu ders, gerçekten bende derin tesirler uyandırmıştır.

Mısıroğlu’nu ziyaret etmeli

Bizleri davamızdan vazgeçirmeye çalışanlara inat, yumuşadığımız bu döneme inat, gidip Üstadı ziyaret etmemiz gerekiyor. 79 yaşındaki bu ulu İmparatorluk çınarının dizinin dibinde bir süre gölgelenmek gerekir.

Ha unutmadan, giderken bana "Doğru Türkçe Rehberi Yahud Bin Uydurma Kelimeyi Boykot" kitabını hediye etti. Bir daha içerik demeyeceğim. Ve bir liste var kitapta. Şimdi onu ezberliyorum.

Taha Süren bir ziyareti anlattı.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Taha Süren
14-01-12
E mail: dünyabizim.com
 
 
Yorumlar: 2
Alaettin Emre YAPAR
Ziyaret
Tarih : 16-01-12

Üstadı ziyaret birkaç defa nasip olmuştu. Kullandığı kelimeleri, çok çeşitli ve alaka uyandıran hatıraları, belli bir tefekkürü ve sönmeyen sigarası en dikkatimi celb eden hususiyetleriydi. Allah'tan hayırlı uzun ömür dilerim.

 
uğurlu
Üstada hürmetlerimizle...
Tarih : 15-01-12

Kelimeler... Asil kelimeler... Vakarlı, pusula kelimeler... Rahmetli Cemil Meriç 'KÂMUS NAMUSTUR' der. Niye medeniyetimizi, hayat anlayışımızı enginliğiyle derinliğiyle zenginliğiyle vel hasıl bütün ihtişamı ile ifade ettiğimiz gönlün deruni kaynaklarından beslenen canımız, ciğerimiz ve dahi ruhumuz kelimeler nasıl olur da nisyana bırakılır? İyi ki az da olsa ikaz etmeyi bir vefa borcu bilen değerli şahsiyetlerimiz var. Hayır dualar ile yad ediyor afiyet diliyoruz...

 
BÖYLE KELİMELERİ KULLANIRSAN ANCAK KEMALİST OLURSUN!
Online Kişi: 15
Bu Gün: 75 || Bu Ay: 6.631 || Toplam Ziyaretçi: 2.237.938 || Toplam Tıklanma: 52.319.335