ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 4601
Yazar: Elif Zeynep Çiftçi
FEMİNİSTLER ÇATLASIN! SEMA MARAŞLI'YI SEVİYORUZ!

Sema Maraşlı iftiharımız

Meyveli ağaç taşlanır..

O düşen taşlar da döner, atanın başını kanatır...

Ve bu sayede meyveden habersiz yaşayan ağaç gölgesindeki Ayşecikler, Fatmacıklar haberdar olmuş olurlar..   

Medyada neler oluyor demeden edemiyor insan. Ağır köşelerde kalem çarpıştıran yazarlar dahi işin aslını astarını araştırmadan saldırıya geçince şaşırmamak elde değil. Ve düşünüyor insan sanırım cidden bazıları sadece köşelerinde oturuyor. Yazmadan önce, önyargılarını kırmak adına şöyle hafiften bir köşelerinden ayrılsalar her şey daha ahlâkî olacak.

Sosyal ağlar sayesinde her şeyden anında haberdar oluyoruz; hatta gazete ve televizyonlardan önce. Bu linklerin ve yorumların  ardından aslını araştırmadan yazılmış köşe yazıları dökülüyor gazetelere ertesi gün. Ve biz gençlerin gitgide bazı gazeteci-yazarlara olan inanç ve saygıları kan kaybediyor. Onların yazılarıyla doğru orantılı olarak.

Sema Maraşlı hassa bir Müslüman olarak yazıyor

Her zaman saygı ve istikrar üzere yazılarına devam ettiğim sevgili Sema Maraşlı Ablamıza köşelerinden oturup önyargılı kalem kuşanan yazarlar asılsız kalem oynatınca susamadım. İslam’ın emirlerine göre doğrular dile gelince, bazıları cidden rahatsız oluyor. Hele televizyon dizilerinden eğitime tabii tutularak gözleri kör, kulakları sağır halkımızı dürtecek yazılarsa bazı basın mensupları basıyor yaygarayı. Evet kardeşim, sizin dizilerde insanımıza şiddetle örnek gösterdiğiniz kadınların dinle, gerçek evlilikle alakası yok. Bunu üslubuna en uygun şekilde Sema Maraşlı dile getirince sinirleriniz ayaklanmasın, otursun oturduğu yerde. Çok da güzel yazıyor ve açıklıyor. Umuyorum ki birgün herkes üniversitelere ilim için gidecek. Parası bol bir meslek ve evlilikte zorla karşılaşınca mahkemeye gitmek için değil.

Ve kendi adıma Sema Maraşlı’nın en çok sevdiğim yanı Peygamberimiz Efendimiz demesi. Evet o hiç bir zaman Hz.Muhammed demez Alemlerim Efendisine ki bu da biz okurlarını ona daha da çok yaklaştırır. Kadın-erkek eşit değil deyince hemen basmakalıp aklına erkek kadından üstün şeklinde fikirler gelenler alıp ellerine Sema Maraşlı’nın eserlerini okusunlar. İşte o zaman onu daha iyi anlamış olurlar. Ezberlerini bozacak ve nefislerine aslında çok da hoş gelecek eserler kadınlar için. Oturup tuşlarda küfür harflerini arayıp , hiçbirinin yerini şaşmadan 12 den vurmak değil Hanımefendi olmak. Sema Maraşlı’yı okursak onu da öğreniriz .

Muarızlarına üzülerek söylüyorum; aramızda birçok Sema Maraşlı var ki bu bizim için övünç kaynağı! Yüce dinimiz İslam’ın kadın-erkek için neler getirdiğini anlamış ve yaşıyor olan. Ve nice sağlam kalemler geliyor mutlu evliliğin sırrının dini anlamak ve yaşamaktan geçer olduğunu bilen. Bu arada sevgili Maraşlı hakkında yazanlara teşekkür de etmek gerek. Sizin sayenizde ondan mahrum olanlar da onu tanımış ve yazılarını ilgi ve takdirle okumaya başlamış bulunmaktadırlar. Sizleri bu konuda tebrik etmeden geçemeyeceğim. Ve ne güzel demişler:

‘’Meyveli ağaç taşlanır’’

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Elif Zeynep Çiftçi
16-01-12
E mail: haberkültür.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
FEMİNİSTLER ÇATLASIN! SEMA MARAŞLI'YI SEVİYORUZ!
Online Kişi: 28
Bu Gün: 583 || Bu Ay: 6.009 || Toplam Ziyaretçi: 2.236.789 || Toplam Tıklanma: 52.308.127