ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 2858
Yazar: Mustafa Durdu
SAYIN ÖMER DİNÇER! (Kıyafet serbetliği üzerine)

Sayın Ömer Dinçer! Kılık kıyafet yönetmeliğinde yaptığınız değişikliğin faydasından çok zararı olacak.

Bu kılık kıyafet yönetmeliğine sadece ÖNDER sevinmiş. İHL'lerde başörtüsü serbest olacak, diye.

Oysa İHL'lerde, bir iki istisna dışında, 28 Şubat zalimleri bile örtüyü yasaklayamadılar. 1998'den önceki dönemde ise İHL'lerde zaten bu konuda problem yoktu.

Dolayısıyla, İHL'lerde zaten yasak olmayan başörtüsünü yönetmelikle serbest bırakmak Müslümanların gözünü boyamak değil midir?

Sayın Ömer Dinçer!

Biliyorsunuz, bütün öğretmen camiası sizden şikayetçi. Birçoğu demiyorum, dikkat edin, bütün eğitim camiası sizden memnun değil. Laik olanlar da memnun değil, Müslüman olanlar da.

Bu yönetmelik bu memnuniyetsizliği iki kat artırdı. Ne laikler memnun oldu, ne Müslümanlar. Sebebini siz fazla bilmiyorsunuz. Zira etrafınızdaki danışmanlarınız sizi yanlış yönlendiriyor, olabilirler.

Sayın Ömer Dinçer!

En kısa şekilde söylüyorum ki, bu yönetmelik çıplaklığı artıracaktır.

Zaten, mevcut yönetmeliğe uyan kaç okul var ki!.. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerdeki pek çok okulda kız öğrenciler mini etek giyiyor. Kimse bir şey diyemiyor. Yönetmeliği kazıyan bile yok. Oysa Gaziantep, Malatya ve Konya'da bazı ilköğretim öğrencileri başörtüsü taktığı için çeşitli zulümlere maruz kalıyor. Bunlara ne diyorsunuz?

Zaten uygulanmayan yönetmeliğin değişmesi ile birlikte çıplaklık büsbütün artacak, kız öğrencilerin mini etek, dar kot pantolon giymeleri devlet koruması altına girecek. Başörtüsü ise yasak olmaya devam edecek, laikler sevinecek, Müslümanlar ilenecek.

Kılık kıyafet yönetmeliğindeki bu değişikliğe Müslümanların sevinmesi kabil değildir; zira bu yönetmelik onlar için bir kolaylığa değil tam tersine Müslüman çocuklarına kötü örnekler oluşmasına vesile olacaktır.

Laik, ulusalcı ve CHP'lilerin sevinmesi gerekir; zira çıplaklık artacak, çağdaşlık yükselecek, irtica asimile olacak. Zaten CHP zihniyetinin kuruluş felsefesi kadınları soymak, erkekleri yolmak, rakıya doymak şeklinde değil midir?

Bugün bütün kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar için kılık kıyafet yönetmeliği demek kadınlar için başörtüsü, erkekler için sakal yasağı demektir. Bunun dışında her türlü dekolte serbest, dar pantolon ideal hale getirilmiştir. Yani başörtüsü olmasın da herkes nasıl giyinirse giyinsin, anlayışı hakimdir. Türkiye'de kamu kurumlarında kılık kıyafet yönetmeliği sadece başörtülülere uygulanmaktadır. Bunu biliyorsunuz…

Sayın Ömer Dinçer!

Okullarda 28 Şubat'ta başlatılan dil ve kültür darbesinin önüne geçecek misiniz? Malum siyasî alandaki darbelerle hesaplaşılıyor. Metin Bostancıoğlu ve öncekilerin başlattıkları dil darbesine ne zaman müdahale edeceksiniz.

Okullarda öğrenciler ve öğretmenler birbirlerini anlayamaz olmuşlar. MEB'in kitaplarındaki Türkçe ile yaşayan Türkçe temelde birbirinden farklılıklar içeriyor. Türkçe, Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım ders kitapları bile uydurma terim ve kelimelerle dolu. 28 Şubatçı solcuların uydurdukları Türkçe'yi öğrencilere dayatmak ne kadar doğrudur?

Sayın Ömer Dinçer!

Hayırla yad edilmek istiyorsanız başörtüsünü serbest bırakmaya "niyet" edin. Gıyabınızda övgülere mazhar olmak istiyorsanız İHL'li ruhu ile hareket edin. Hayırlı sözlerle anılmak istiyorsanız ders kitaplarının Türkçe yazılmasını sağlayın.

Bütün bunları yapmanıza, vaktiyle Türk maarif teşkilatının hassas noktalarına yerleşen mason biraderler engel oluyorsa lütfen vazifenizi yapın!..

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Mustafa Durdu
05-12-12
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 1
uğurlu
Ümidimiz
Tarih : 08-12-12

Disiplin anlayışını tahribe yönelik serbestlik ve Türkçe üzerindeki hassasiyetin layıkı vechiyle gösterilmemesi elbette arzu edilmeyen bir durum değil midir? Ümidimiz İslâm ailesinin nesillerinin muhafaza edilerek daha iyi yetiştirilmesi...

 
SAYIN ÖMER DİNÇER! (Kıyafet serbetliği üzerine)
Online Kişi: 15
Bu Gün: 121 || Bu Ay: 1.761 || Toplam Ziyaretçi: 2.229.043 || Toplam Tıklanma: 52.242.595