ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 2667
Yazar: Fadime Özkan
DİZİ OKUYOR, KİTAP SEYREDİYORUZ

Delikanlı hızlı adımlarla AVM'deki kitapçıya girdi, doğruca kasaya yöneldi, Polat Alemdar'ın elinde tuttuğu kitaptan istiyorum dedi kendinden emin bir şekilde. Kasadaki genç kız birkaç saniye boş bakışlarla baktıktan sonra standın arkasındaki arkadaşına seslendi: Polat'ın kitabına alıcı geldi. Delikanlı, diğer kitaplarla göz teması kurmadan rafların arasından görevliye doğru yürüdü. Görevli hiç tereddütsüz kitabı raftan aldı, gence uzattı. Diğer kitapların birer adetle görücüye çıktığı kitapçıda alıcısının çokça olacağı tahmin edilen kitaba koca bir raf ayrılmıştı. Birkaç hafta önce rafta bulamadığım kitabı sorduğumda, hiç duymadım emin misiniz öyle bir kitap olduğuna diye beni sorgulayan kişiydi görevli. Duymak, görmek, TV'de görünmek… Genç, kitabı eline aldı, evirdi çevirdi. Arka sayfadaki tanıtım yazısını okuyacak, iç sayfalarına bakacak, almaya sonra karar verecek diye beklerken; CD'lerin olduğu bölüme gitti, camekânlarda kitabın elinde nasıl durduğuna baktı ve kasaya yöneldi.

Hedef o kitabı okumak mı? Polat'ın okuduğu kitabı okuyarak onun bildiklerine hakim olmak mı? Yoksa Polat'ın okuduğu kitaba dokunmak mı?

Reklam kuşağında yayınlanan reklamdan daha etkili ürün yerleştirme kapsamında

kahramanın elinde kamerayla bir anlık buluşma. Özünde psikolojik bir reklam taktiği.

Kurtlar Vadisi, Ezel'de kapağı gösterilen kitapların yok sattığı yayınevi sahipleri tarafından açıklanıyor. İnternetten satış yapan bazı kitap siteleri Kurtlar Vadisi'nde okunan kitap seti adı altında satış stratejileri geliştiriyor.

Kitap okuyan derin bir karakter bulmak zor ekranda. Kitapla en çok temas edeni Polat Alemdar ki o da tamamen duygusal!

Kitap okumadığını itiraf etmek ise gurur kaynağı; bakınız komedyen Şahan Gökbakar, reklamcı Ali Taran. İçki, küfür, sansür, muhafazakarlaşan Türkiye tartışmaları eşliğinde finalini yapan; tanıdığı tanımadığı bir sürü insan için acı çeken, ekranların en hüzünlü karakteri Behzat Ç. de kitap okumayan gazete okumaya spor sayfasından başlayan bir karakterdi.

Okuduğu kitaplardan, şiirden beslenen senaryolar ise seyircinin hemen dikkatini çekiyor. Birhan Keskin ve Ömer Hayyam'dan beslenen Ezel örneğinde olduğu gibi.
...

Yazının devamı için tıklayınız.

Yazar: Fadime Özkan
24-05-13
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
DİZİ OKUYOR, KİTAP SEYREDİYORUZ
Online Kişi: 19
Bu Gün: 47 || Bu Ay: 7.090 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.807 || Toplam Tıklanma: 52.329.438