ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MEDYADAN
Okunma Sayısı: 1915
Yazar:
AA (Anadolu Ajansı) İNGİLİZLERİ ÇILDIRTTI

Son dönemde uluslararası medyanın ve içerideki işbirlikçi gazetelerin AA aleyhine birtakım haberlere imza atması gözlerden kaçmazken, AA’ya yönelik organize saldırılar, ajansın son dönemde dikkat çeken atılımlarıyla ilişkilendiriliyor.

İNGİLİZLERİ ÇILDIRTAN HAMLE

Akit’in haberine göre, Merkez Bankası’nın verileri düne kadar Gezi Parkı eylemleriyle Türkiye’ye operasyon çeken İngiliz haber ajansı Reuters tarafından yayımlanıyordu. Bu rakamlar, çıplak olarak verilmiyor, Reuters’in yorum ve yönlendirmeleriyle servis ediliyordu. Ancak Anadolu Ajansı, Merkez Bankası ve IMKB ile yaptığı anlaşmalarla Reuters’in bu tekelini kırdı. Bu tekel kırılınca, manipüle edilmiş ekonomik veriler üzerinden AK Parti hükümetini eleştirme projesi de sekteye uğradı. Türkiye’ye karşı hazırlanan eylem planları “hesapta olmayan bir etmen” olarak görülen Anadolu Ajansı’ndan büyük darbeler aldı. AA, yayınlarıyla hükümeti devirme girişimine dönüşen Gezi eylemlerinin perde arkasını ifşa etti.

AA ORTADOĞU VE BALKANLAR’A EL ATINCA 

Anadolu Ajansı’nın, Osmanlı mirası olan Ortadoğu coğrafyası ile Balkanlardaki habercilik anlayışı da birçok kesimi rahatsız etti. Bu bölgelerdeki bütün olaylar yabancı ajanslar tarafından servis ediliyordu. Türk medyası bile bu bölgelerdeki haber ve yorumları Reuters veya AFP’den alıyorlardı. AA’nın yeniden yapılanmasıyla birlikte Türk medyasının yanı sıra Arap medyası bile AA’dan beslenmeye başlayınca hem yabancı ajanslar hem de yerel ajanslar rahatsız oldu.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
31-07-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
AA (Anadolu Ajansı) İNGİLİZLERİ ÇILDIRTTI
Online Kişi: 18
Bu Gün: 102 || Bu Ay: 10.349 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.637 || Toplam Tıklanma: 52.194.707