ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 1486
Yazar:
NETANYAHU SİSİ İÇİN LOBİ YAPACAK

Netanyahu Sisi için lobi yapacak

New York Times'a konuşan İsrailli bir yetkili, Netanyahu'nun Mısır planını anlattı: İsrailli diplomatlar güvenlik endişesi nedeniyle Batı'da lobi yapacak, "Orduyu destekleyin, demokrasiyi sonra düşünün. Yoksa kaos çıkacak" mesajı verecek.

Mısır'da darbe sonrası güvenlik krizinden endişe duyan İsrail'in, Batılı başkentlerde ‘Sisi kampanyası' yapacağı öne sürüldü. New York Times'a konuşan üst düzey bir diplomat, Washington, Londra, Paris, Berlin, Brüksel ve diğer yerlerdeki büyükelçilerin bu hafta bulundukları ülkelerin dışışleri bakanlarına, Mısır ordusunu kanlı müdahalelere rağmen desteklemeleri için lobi yapacağını söyledi.

‘SORUN ÇOK ACİL'

Yetkili, İsrail'deki diplomatlara da “Kahire'de daha fazla kaosu önlemek için ordunun tek umut olduğu” yönünde baskı yapılacağını aktardı. “Mısır'ın önemi göz önünde bulundurulduğunda, istikrar ve güvenliğin demokrasi ve insan haklarından önce geldiği” mesajının verileceğini söyleyen yetkili, “Belirli ülkelerin, bizim görüşümüzü anlaması önemli. Fikrimizi bu hafta, etkili ülkelerle paylaşacağız” dedi.

‘YA ORDU YA ANARŞİ'

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ‘konuşma yasağı' nedeniyle adını vermeyen yetkili, “Kilit aktör ve ülkelerle konuşup, ‘Gördüklerinizi beğenmeyebilirsiniz ama alternatif ne?' diye sorarak fikrimizi anlatıyoruz. Prensiplerde ısrar ederseniz, Mısır'ı bedeli ne olursa olsun rayına oturtma gereğini gözden kaçırırsınız” dedi. Yetkili, “Kurtarabildiğinizi kurtarın, demokrasi ve özgürlüğü sonra ele alın. Şu an seçenekler ya ordu ya da anarşi” dedi. Haberde, İsrail'in Washington Elçisi Michael Oren'in de ABD'nin Mısır'a 1.5 milyar dolarlık yardımı sürdürmesi için “güçlü lobi” yaptığı belirtildi.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
20-08-13
E mail: timeturk.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
NETANYAHU SİSİ İÇİN LOBİ YAPACAK
Online Kişi: 14
Bu Gün: 92 || Bu Ay: 9.754 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.088 || Toplam Tıklanma: 52.172.356